به گزارش خبرنگار مهر، خداحافظ ای ماه خوبی ها و سلام بر عید بندگی که تسلایی برای دوری از بهترین ماههاست. خداحافظ قرآنهای بر سر، بک یا الله، بمحمد، بعلی، بفاطمه، بالحسن، بالحسین... بالحجه.خداحافظ، محراب خونین، سجادهٔ رنگین، پیشانی شکافته و سلام بر عید فطر.
عید فطر، عید بنگان خاص خداست؛ عید آنانی است که با خود عهد بستند تا همیشه معنویت رمضان با خویش داشته باشند و با کریم اهل بیت، هدیهٔ ویژهٔ خدا در این ماه و کشتهٔ در محراب آن پیمان بستهاند که یتیمان و بیپناهان و مستضعفان را هرگز فراموش نکنند و به یاد آنها انبانهای بر دوش را زمین نگذارند. آنان که با امام عصر خویش پیمان میبندند که آماده و پا به رکاب او باشند، تا به همراهش انتقام همهٔ عدالتخواهان و مظلومان و شهیدان، به ویژه سید و سالار شهیدان را از ظالمان بگیرند.
خدای سبحان را شاکریم که فرصتی عطا فرمود تا رمضانی دیگر را بر آستان کبریاییش سجده گذاریم و دست دعا بر عرش ملکوتیش برآریم و طلب رحمت نماییم، تا در پناه قرب حضرتش مسیر رستگاری را بپیماییم و درعید سعید فطرجشن بندگی بگیریم و اجر و پاداش از درگاه ایزد متعال مسئلت کنیم و عید فطر فرصتی است که همه مسلمین در یک روز با برگزاری جشنی بزرگ در همه بلاد اسلامی یک صدا و هماهنگ باشند.
گلستان امروز رنگ عید گرفت و اهالی استان اعم از شیعه و سنی و اقوام مختلف همراه با قالیچه های رنگی و پر از نقش و نگار به عیدگاه آمدند تا نماز عشق، خلوص و بندگی بجا آرند و این عید بزرگ را به همدیگر شادباش گویند.
در این روز بزرگ همه چیز رنگ و بوی الهی و آسمانی به خود می گیرد و آنان که اخلاص و ایمان را جایگزین پلیدی ها و آلودگیها نموده اند، بیشترین بهره را از ماه عزیز و عید رحمت فطر برده اند.
خداوند منان در روز عید فطر فرصتی دوباره به بندگان مومنش می دهد تا بیشتر مورد بخشش و رحمت الهی واقع شوند و برخی روزها نسبت به دیگر ایام از برتری و تقدس خاصی برخوردار می باشند و عید فطر که یکی از اعیاد بزرگ الهی و اسلامی است.
عید در میان اقوام و فرهنگها یکسان نیست، در برخی فرهنگ ها روز شادی و تفریح است و در برخی دیگر به نوعی با دین و معنویت ارتباط دارد، اما درفرهنگ اسلامی اعیاد ارتباط تنگاتنگی با دین و مذهب دارند و مهمترین آن ها روز عید فطر و عید قربان است.
آخرین مراسم ماه مبارک رمضان در میان ترکمن ها مراسم عید فطر است که به عنوان یکی از اعیاد بزرگ جشن گرفته می شود. صبح اول وقت ، مردها ، جوانان و نوجوانان ترکمن با پوشیدن بهترین لباس ، سواره و پیاده به سمت عیدگاه می روند تا ضمن گوش سپردن به مواعظ علما و بهرهمندی از ارشادات دینی ، نماز عید فطر را برجای می آورند.
در این مواقع ، صفی طولانی ایجاد می شود و همگی صبر می کنند تا نوبت به آن ها برسد. ترکمن ها عقیده دارند که دست دادن به روحانی ها در عیدگاه ، باعث قبولی بیشتر طاعات می شود . پس از آن ، همگی به خانه های خود باز می گردند و آماده می شوند تا دید و بازدید عید را انجام داده و به خانه های همسایگان و آشنایان بروند.
آن روز هر خانه سفره ای رنگین پهن می کند و آن را تا آخر شب جمع نمی کند، دراین روز بزرگترها به بچه ها عیدی می دهند، پرداخت فطریه از دیگر مراسم مذهبی است که معمولا در چند روز آخر ماه رمضان و تا قبل از نماز عید انجام میشود.
نظر شما