به گزارش خبرگزاری مهر، شرایط حضور در مسابقات تخصصی چاپ از سوی دبیرخانه به شرح زیر اعلام شد: 1ـ اثر چاپی میبایست در کشور ایران تولید شده باشد (آثار چاپی سفارشی جهت صادرات به کشورهای خارجی نیز با ذکر کلیه مشخصات درخواستی میتوانند در مسابقه شرکت داده شوند) 2ـ آثار ارسالی نباید در جشنوارههای گذشته ارائه شده باشند 3ـ آثار ارسالی میبایست نمونهای از چاپ و تولید انبوه باشند (به جز گروه چاپ دیجیتال) 4ـ محدودیتی در تعداد ارسال آثار وجود ندارد ولی به هر واحد یا شرکتکننده بیش از دو جایزه تعلق نمیگیرد. (در دو ردیف مجزا از گروهبندی مسابقات) 5ـ شرکت در مسابقه رایگان است. 6ـ آثار تولیدی میبايست از سال 91 به بعد تولید شده باشند و آثار دریافتی تولید شده پیش از سال 91 در مسابقه شرکت داده نخواهند شد 7ـ شرکت کنندگان در گروه مدیریت پروژههای چاپی میتوانند طراحان، ناظران چاپی، شرکتهای تبلیغاتی، سفارشدهندگان کارهای چاپی، مدیران پروژههای چاپی و همه کسانی باشند که به نحوی در مدیریت آن پروژه چاپی شرکت داشتهاند. 8ـ شرکت کنندگان در گروه فرآیندها و روشهای چاپی تنها مجریان کارهای چاپی هستند که دارای پروانه فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنایع و معادن و اتحادیههای مرتبط به آن رسته کاری باشند؛ مانند چاپخانهها، لیتوگرافیها، صحافیها و ... 9ـ شرکت کنندگان در گروه دانشجویی میتوانند دانشجویان و فارغ التحصیلان رشتههای چاپ با کلیه گرایشها، گرافیک، ارتباط تصویری، طراحی صنعتی و نقاشی باشند.
بر اساس اعلام دبیرخانه، پس از سطحبندی و امتیازدهی از سوی هیات داوران، یک بار در سطح مسابقات ملی و یک بار نیز برای شرکت در جشنوارههای استانی در بین رقبای استانی ارزیابی میشوند.
خبر دیگر از این مسابقات تخصصی دوازدهمین جشنواره صنعت چاپ اینکه، هیات داوران این جشنواره، آثار رسیده به دبیرخانه را در چهار مرحله داوری خواهند کرد. بر اساس اعلام دبیرخانه این مسابقات، ضوابط و معیارهای داوری آثار چاپی در هر مرحله تدوین شده و در اختیار داوران قرار میگیرد. پس از اتمام مهلت ارسال آثار به دبیرخانه در تاریخ 26 شهریورماه، داوران از 28 شهریور مرحله اول داوری را آغاز خواهند کرد. در این مرحله داوران آثاری که ارزش حضور در گردونه داوری دارند را شناسایی کرده و داوری تخصصی و اصلی از این مرحله آغاز میشود.
در مرحله دوم 7 داور هر گروه از آثار را که با کد مشخص شده، در زمان چاپ ارزیابی میکنند. آثار راهیافته به مرحله سوم از جنبه کیفیت پس از چاپ بررسی میشوند و در نهایت گروهی از داوران آثار نهایی را ارزیابی میکنند. در هر مرحله از فرآیند داوری، در صورت اختلاف میان ارزیابی داوران، نرم افزار طراحی شده آن را اعلام میکند و آثار مجدد ارزیابی میشوند.
خبر دیگر مرتبط با این جشنواره اینکه، نشست هماندیشی شورای سیاستگذاری جشنواره چاپ و روسای اتحادیههای استانی ساعت 9 تا 13 روز دوشنبه 28 مردادماه و در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود. در این نشست شورای سیاستگذاری و روسای اتحادیههای استانی درباره مسابقات و همچنین برگزاری جشنواره صنعت چاپ و مشکلات استانهای مختلف در حوزه چاپ به بحث و گفتگو میپردازند. هم چنین در این نشست، نماینده اتحادیههای چاپ سراسر کشور در شورای سیاستگذاری چاپ انتخاب خواهد شد.
مهلت ارسال آثار به دبيرخانه 26 شهریور و زمان داوری آثار 28 شهریور تا 8 مهرماه است و مراسم معرفی برگزیدگان و اهدای جوایز نيز هم زمان با جشنواره صنعت چاپ نیمه مهرماه برگزار میشود.
نظر شما