به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته جمعه هشتم شهریور موزه هنرهای دینی امام علی (ع) میزبان هنرمندان گرافیستی بود که برای افتتاح سومین نمایشگاه موزه گرافیک ایران بخش پوسترهای موسیقی به این موزه آمده بودند.
این مراسم با حضور هنرمندانی چون ابراهیم حقیقی، ساعد مشکی، فرزاد حبیبی، بهرام کلهرنیا، مرتضی آکوچکیان و مسولانی چون علی مرادخانی معاون هنری دولت یازدهم، سید قاسم ناظمی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، امیر عبدالحسینی مدیر موزه امام علی (ع) و مدیر دفتر امور تجسمی و نگارخانه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و علی رشیدی مدیر موزه گرافیک ایران برگزار شد.
موزه گرافیک فقط یک نام است
در ابتدای این برنامه رشیدی به سالها تلاش انجمن صنفی گرافیک ایران برای داشتن موزه گرافیک اشاره کرد و گفت: انجمن صنفی ما از سال 1355 کار خود را شروع کرده و اکنون نزدیک به 2 هزار عضو رسمی دارد و به نوعی تواناترین انجمن هنری کشور است.
وی افزود: ما گنجینه گرانبهایی داریم که قرار است در موزهای به نام موزه گرافیک ایران به نمایش درآید. این نمایشگاه منتخبی از پوسترهای موسیقی است که نشانگر فرهنگ بالا و فاخر کشور ماست.
رشیدی از اینکه موزه گرافیک تنها در حد یک نام مانده است گلایه کرد و گفت: سالهاست به دنبال راه اندازی این موزه هستیم ولی موزه صرفا یک نام است و ما مکانی برای نمایش این آثار فاخر که در اختیار انجمن است، نداریم. این گنجینه به خاطر شرایط بد و کمبود امکانات در حال خراب شدن است.
وی در پایان معاون هنری ارشاد را خطاب قرار داد و گفت: آقای مرادخانی از شما خواهش می کنم ترتیبی اتخاذ کنید که این آثار حفظ شود.
تلاشهای مرتضی ممیز روی زمین مانده است
در ادامه ابراهیم حقیقی استاد پیشکسوت گرافیک ایران گفت: مدیران شایسته همیشه برای هنر خوب کار می کنند و رنجی که ما در این سالیان برده ایم از نادانی برخی مدیران بود. به عنوان مثال از وقتی که عبدالحسینی به موزه امام علی (ع) آمد این موزه زنده شد و من این اتفاقها را به فال نیک می گیرم.
وی خطاب به مرادخانی گفت: انجمن ها درخواست های زیادی ندارند، موزه موردی ملی است و ربطی به خواسته های انجمن ندارد. اگر این موزه راه بیفتد ما می توانیم شایستگی خود را به دنیا ثابت کنیم.
این استاد گرافیک به تلاش های ممیز برای راه اندازی این موزه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در طول این 15 سال گذشته ما نتوانستیم حتی یک مکان کوچک برای راه اندازی موزه گرافیک داشته باشیم چه برسد به اینکه موزه ای در حد و نام گرافیک ایران راه اندازی شود.
وی خواستار برگزاری دوباره دوسالانه پوستر با مشارکت انجمن گرافیک شد و در پایان گفت: ما چند سالی است که نمی توانیم از هنرمندان خارجی برای حضور در دوسالانه دعوت کنیم و دوسالانه پوستر عملا چند سالی است برگزار نشده که دلیل اصلی آن را کسری بودجه گفته اند اما خاطرشان نیست آخرین بینالی که در انجمن برگزار کردیم خودمان با اسپانسرهایی که گرفتیم دو سوم بودجه دوسالانه را پرداخت کردیم.
تحقق خواستههای انجمنها
در ادامه مرادخانی که نمایشگاه پوسترهای موسیقی موزه گرافیک ایران به وی تقدیم شد، پشت تریبون رفت و گفت: مرسوم است که مسئولان به هر کجا که می روند صحبت کنند ولی به نظر من ما باید بیشتر بنشینیم و یاد بگیریم تا اینکه پشت تریبون آمده و صحبت کنیم. من امیدوارم تجربیات گذشته به شکل گسترده ای به ظهور برسد و در آینده برای همه بخش های هنرهای تجسمی موزه ساخته شود.
معاون هنری دولت یازدهم به خاطرات راهاندازی موزه موسیقی در زمان ریاست سید محمد بهشتی در موسسه توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران اشاره کرد و گفت: میدانیم که انجمنهای هنری یکسری مطالبات دارند ولی باید قبول کنیم که پول نیست و ما باید کمبود پول را با خواستههای هنرمندان به یک تعادل معقول برسانیم.
وی افزود: فکر میکنم یکی از مهمترین جریاناتی که وجود دارد ایجاد رابطه با هنرمندان جهان است که حتی در حکم وزیر ارشاد نیز که به من داده شد، بر این نکته اصرار ورزیده شده است. ما قصد داریم ایران را در رابطه هنرمندانش با سایر هنرمندان جهان در رده بالایی قرار دهیم.
مرادخانی در پایان گفت: در وهله اول باید ارتباطات خوبی با شهرداری که امکانات زیادی دارد برقرار کنیم تا بتوانیم با ایجاد قوانین لازم برای گسترش امکانات هنری کشور به زایش هنر و فرهنگ در ایران اسلامی کمک کنیم.
نظر شما