به گزارش خبرنگار مهر، با آغاز به كار چهارمين دوره فعاليت شوراهاي اسلامي شهرها و روستاها در كردستان و ساير مناطق كشور، داستان انتخاب شهردار به عنوان يك موضوع اصلي مطرح شده است و به همين دليل است که نه تنها در كلانشهرها و شهرهاي بزرگ كه حتي در شهرهاي كوچك نيز حواشي مختلفي پيرامون اين موضوع شكل گرفته و هر روز شايعه و خبري در خصوص شهردار جديد منتشر مي شود.
انتخاب شهردار به عنوان يكي از وظايف اصلي و رسالت هاي كاري شوراهاي اسلامي در مناطق شهري مطرح است و به همين دليل نيز از روزهاي قبل تاكنون جلسات و نشست هاي اعضاي شوراي اسلامي شهرهاي كردستان براي تغيير شهرداران فعلي و انتخاب شهردار جديد برگزار شده است و بر اساس قانون مي بايست شوراهاي شهرها بعد از انتخاب اعضاي هيئت رئيسه در اولين جلسه رسمي خود شهردار را انتخاب و به فرمانداري براي ابلاغ حكم مسئوليت معرفي كنند.
داستان انتخاب شهردار در مناطق شهري كردستان از چندين سال قبل تاكنون داراي حاشيه هاي مختلفي بوده است و به همين دليل است نيز سنندج مركز استان كردستان ركوردار بي شهرداري است و البته براي اولين بار در تاريخ انقلاب اسلامي يك هفته سنندج توسط دو شهردار مديريت و اداره مي شد و به همين دليل و با توجه به اين سابقه ذهني هم اكنون اكثر نگاه ها به 13 عضو شوراي دور چهارم شهر سنندج دوخته شده است تا نتيجه رايزني ها و تصميمات آنها مشخص شود.
تغييرات مكرر و همچنين عملكردهاي نامطلوب شهرداران در مناطق شهري كردستان در مدت زمان فعاليت هاي سومين دوره شوراي اسلامي باعث شده است تا افكار عمومي تا حدود زيادي با شك و ترديد نسبت به عملكرد شوراهاي دور چهارم نگاه كنند و به همين دليل هم نگراني ها در مورد نحوه انتخاب شهردار به ويژه در شهرهاي مهم اين استان از جمله سنندج روزهاست كه به بحث اصلي در بين مردم تبديل شده است.
يادآوري خاطره تلخ مردم در سال 86 و اداره سنندج به مدت 9 ماه از سوي سرپرست و اختلافات شديد اعضاي شوراي اسلامي اين شهر براي انتخاب شهردار باعث شده است تا نگاه ها به ساختمان تازه تاسيس شورا در سنندج تا حدودي رنگ و بوي نگراني به خود بگيرد و به همين دليل است كه اين روزها نه تنها در ميان اقشار خاص كه حتي در اماكن عمومي نيز حرف اصلي مردم داستان انتخاب شهردار است.
يكي از اعضاي شوراي اسلامي شهر سنندج در گفتگو با خبرنگار مهر، به بررسي پرونده نزديك به 15 نفر در جلسات اعضاي دور چهارم شوراي شهر اشاره كرد و گفت: هم اكنون شش تا هفت گزينه براي قبول مديريت شهري سنندج مشخص شده اند كه شهردار فعلي نيز يكي از گزينه هاي مورد نظر است.
وي گفت: به هر حال تا اين لحظه فرد خاصي شانس اصلي براي قبول پست شهرداري سنندج نيست ولي شهردار فعلي به همراه يكي دو نفر ديگر شانس بيشتري از بقيه دارند كه البته شايد در اين يكي دو روز تا انتخاب شهردار نيز تحولات ديگري صورت گيرد و گزينه مورد نظر معرفي شود.
همچنين از جلسات شوراي اسلامي شهر سنندج خبر مي رسد كه يكي دو نفر از اعضاي شورا كه نزديكي فكري به جريان اصلاح طلب دارند، با اين استدلال كه تا انتخاب استاندار بعدي كردستان شهردار را معرفي نمي كنند به دنبال انتخاب سرپرست براي شهرداري سنندج هستند و به همين دليل به نظر مي رسد كه بار ديگر قرار است كه منافع شهر سنندج قرباني منافع حزبي و گروهي شود.
در همين حال نيز عليرغم وجود انتقادات و نقاط ضعف متعدد در كارنامه 33 ماه شهرداري مهدي حسام شريعتي در شهر سنندج وجود دارد ولي افكار عمومي از وي رضايت داشته و بخش زيادي از مردم خواهان ابقاي وي در شهرداري هستند كه گفته مي شود تا لحظه تنظيم اين گزارش نيز وي از شانس هاي اصلي براي ماندن در شهرداري سنندج است.
از ساير شهرهاي استان كردستان نيز خبر مي رسد كه داستان انتخاب و معرفي شهردار از سنندج پيچيده تر شده است به نحوي كه در بعضي از شهرها اعضاي شورا به اختلافات شديدي رسيده اند و به نظر مي رسد نتوانند به راحتي روي گزينه اي واحد براي مديريت شهري دست پيدا كنند.
از شهرستان بانه خبر مي رسد كه نژاد جهاني بعد از دوره اي نسبتا طولاني در شهرداري بانه، روز يكشنبه و دو روز قبل از پايان مدت زمان كار خود از شهرداري خداحافظي كرده است و مراسم توديعي نيز براي وي برگزار شده است و اعضاي شورا امروز يا فردا يكي از كاركنان شهرداري را به عنوان سرپرست معرفي خواهند كرد.
در شهرستان سقز نيز داستان شبيه به بانه است و اعضاي شوراي شهر سقز نيز خواهان پايان كار عثمان رحيمي هستند و قرار است كه تا انتخاب شهردار آينده يكي از پرسنل شهرداري به عنوان سرپرست معرفي شود.
اعضاي شوراي اسلامي شهر ديواندره نيز به دنبال تغيير شهردار فعلي هستند و بر اساس گفته يكي از اعضاي شورا تا اين لحظه هيچ گزينه اي براي قبول مديريت شهري در ديواندره نهايي نشده است و قرار است كه اين شهر نيز از سوي سرپرست اداره شود.
جلسات شوراي اسلامي شهر مريوان براي انتخاب شهردار نيز به دليل اختلافات شديد اعضاي شورا بدون هيچ گونه نتيجه اي دنبال مي شود، بعد از چهار سال مديريت قابل توجه جعفر توان در شهر مريوان و در مدت زمان كمتر از سه سال اخير سه بار مديريت شهري در مريوان تغيير كرده است و بار ديگر اعضاي شوراي شهر چهارم به دنبال انتخاب فردي جديد براي شهرداري در اين شهر مرزي هستند.
وضعيت انتخاب شهردار در سروآباد تا حدود زيادي روشن تر است چرا كه بر اساس گفته يكي از اعضاي شوراي اسلامي اين شهر طي يكي دو روز آينده شهردار جديد سروآباد انتخاب و معرفي مي شود.
از شهرستان دهگلان نيز خبر مي رسد كه اعضاي جديد شورا در دور چهارم گزينه هاي متعددي را براي قبول پست شهرداري معرفي كرده اند كه تا لحظه تنظيم اين گزارش هيچكدام از گزينه ها نهايي نشده و احتمال اينكه دهگلان نيز با سرپرست اداره شود بسيار زياد است.
شوراي شهر كامياران نيز براي انتخاب شهردار آينده اين شهر با اختلافات جدي مواجه اند و عليرغم اينكه تاكنون نزديك به 10 نفر براي شهردار شدن در كامياران مطرح شده اند ولي هيچكدام از گزينه ها نهايي نشده اند و گفته مي شود كه قرار است اين شهر نيز فعلا از سوي سرپرست اداره شود.
اما داستان انتخاب شهردار در قروه تا حدود زيادي نهايي شده است و از ميان گزينه هاي مطرح نام دو نفر نهايي شده است كه در اين بين گفته مي شود اگر اعضاي شورا در اولين جلسه رسمي خود طي امروز و فردا نتوانند به جمع بندي نهايي در خصوص اين دو گزينه برسند اين شهرداري نيز از سوي سرپرست اداره مي شود.
در شهر بيجار نيز وضعيت بهتري را نسبت به ديگر مناطق استان كردستان مشاهده نمي كنيم چرا كه در اين شهر نيز تاكنون افراد مختلفي براي قبول پست شهرداري كانديدا شده اند ولي تاكنون شورا به گزينه نهايي نرسيده است.
جداي از 10 مركز شهرستان، استان كردستان داراي 18 نقطه شهري ديگر است كه بايد با انتخاب اعضاي شوراي شهر شهردار آنها معرفي شود كه گفته مي شود در بعضي از اين شهرها نيز اعضاي شورا براي انتخاب گزينه نهايي هنوز به نتيجه اي واحد نرسيده اند و رايزني ها در خصوص آينده اين شهرها نيز همچنان ادامه دارد.
داستان ادامه دار و متاسفانه تلخ انتخاب شهردار در شهرهاي مختلف استان كردستان در حالي همچنان ادامه دارد كه تا سه ماه ديگر فصل كارهاي عمراني تمام مي شود و با آغاز فصل پائيز ديگر فرصت انجام اين مهم نيست و به همين دليل به نظر مي رسد كه آينده و چشم انداز روشني در خصوص وضعيت شهرهاي كردستان با انتخاب سرپرست براي شهرداري نبايد متصور باشيم.
در حالي كه قرار بود با انتخاب شوراهاي اسلامي شهرها از سوي مردم زمينه براي خدمت رساني بهتر به آنها فراهم شود كه متاسفانه در شهرهاي مختلف كردستان به ويژه سنندج همواره شوراهاي اسلامي شهر به دليل حاشيه هاي كه ايجاد كرده اند خود به يك مشكل اصلي تبديل شده اند.
انتخاب هر چه سريعتر شهردار در مناطق شهري كردستان به ويژه سنندج از جمله مطالبات و خواسته هاي اصلي مردم است كه بايد از سوي اعضاي شوراي اسلامي دور چهارم كه 9 چهره آنها جديد هستند بايد مورد توجه جدي تري قرار گيرد و نبايد اجازه داد تا منافع مردم قرباني منافع شخصي، گروهي و حزبي شود.
نظر شما