محسن هجری، نویسنده در گفتگو با خبرنگار مهر از انتشار رمان تازهای به نام «ناهید» خبر داد و افزود: در این رمان به مقطعی از تاریخ ایران اشاره شده که مغولان در ایران مستقر میشوند، رصدخانه مراغه ساخته میشود و با حضور خواجه نصیرالدین طوسی و قطبالدین شیرازی و دانشمندان چینی یک حلقه علمی شکل میگیرد. البته در این دوره، از تاخت و تاز مغولها گذشته و ایرانیان با حضور مغولان کنار آمدهاند.
این نویسنده ادبیات نوجوان به اینکه مغولان، حساسیت چندانی به اندیشهها و افکاری که در ایران بود، نداشتند اشاره و بیان کرد: چنگیزخان مغول، سال 616 هجری قمری به ایران حمله و سلطان محمد خوارزمشاه را سرکوب کرد؛ 40 سال بعد نوه او، هولاکوخان به خلافت عباسی پایان داد و حکومت ایلخانان مغول را بنیان گذاشت، اما جالب اینکه مغولان، پس از مدتی تحت تاثیر فرهنگ و هنر ایرانی قرار گرفتند، چرا که تعصب چندانی به اندیشه و افکار آدمها نداشتند. از اینروست که در این دوره عرفان و ادبیات عرفانی شکل میگیرد و به خود میبالد و دیوان شمس نوشته میشود.
هجری در پاسخ به اینکه عرفان، یکجور واکنش به شرایط بیرونی و خفقان حاکم بر ان دوران هم هست، گفت: اما در دوره مغول، کسی چون حلاج به جرم اندیشه و طرز تفکرش کشته نمیشود. من قرن هفتم را مورد بررسی قرار داده و به دور دوم حمله مغول به ایران اشاره کردهام. یعنی زمانی که ایرانیان با حضور مغولان کنار میآیند.
رمان «ناهید»، ویژگیهای عاطفی و رمانتیک هم دارد. عنوان کتاب، ایهام دارد؛ هم به ستاره زهره یا ناهید که خنیاگر فلک است و هم به شخصیت محوری داستان که یک زن است و در «چشم عقاب» هم شاهد حضورش بودهایم.
«ناهید» در شمار داستانهای «طرح رمان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» میگنجد و اوایل سال 1393 منتشر میشود.
نظر شما