پروفسور جودی ازونی استاد فلسفه دانشگاه تافتس آمریکا در خصوص عناصر سازنده هویتی در دنیای کنونی به خبرنگار مهر گفت: دنیای کنونی و مسائل و نیازهای انسان در آن باعث شده برخی عناصر سازنده هویتی پررنگ و برخی کم رنگ شود.
وی در ادامه افزود: برای نمونه ملی گرایی به عنوان یک عنصر سازنده هویتی کماکان ایفای نقش می کند. اما باید توجه داشت این عنصر سازنده هویتی به مانند سابق خود نقش ایفا نمی کند و در برخی جوامع مسائل فراملی و جهانی اهمیت زیادی یافته است.
مؤلف "گفتگو درباره هیچ" یادآور شد: امروزه مسائل زیادی وجود دارند که رفع و حل آنها مستلزم همکاریهای جهانی است. تا نگاه جهانشمول به مباحث نداشته باشیم نمی توانیم همدردی خود را نسبت به انسانهای دیگر نشان دهیم.
وی در ادامه یادآور شد: باید از هویت فراملی برخوردار بود و مسائل و مشکلات بشری را مسائل و مشکلات خود دید تا بتوان برای رفع آنها دغدغه داشت.
استاد دانشگاه تافتس تأکید کرد: البته این به معنای این نیست که افراد دارای هویت ملی نیستند و نخواهند بود بلکه صحبت از میزان و نقش آن در تعیین هویت افراد است.
این فیلسئف آمریکایی در ادامه افزود: تصور اینکه ملی گرایی در هویت افراد در آینده نیز نقش نداشته باشد تصوری درستی به نظر نمی رسد.
مؤلف "معرفت و مرجع در علوم تجربی" در خصوص جایگاه دینی در تعیین هویت افراد در دنیای کنونی نیز تصریح کرد: امروزه دین یکی از عناصر سازنده مهم هویتی افراد به شمار می رود. این در حالی است که بشر امروز از آگاهی بیشتری نسبت به گذشته برخوردار شده و فهم متفاوتی از دین دارد.
نظر شما