به گزارش خبرنگار اعزامی مهر از سوئیس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر سه شنبه در حاشیه یکصد و بیست و نهمین اجلاس بین المجالس پاییزه ژنو در دیدار با رئیس مجلس ایرلند، گفت: مجلس شورای اسلامی ایران علاقمند به گسترش ارتباط با مجلس ایرلند است.
وی در این دیدار با بیان اینکه می توان در برخی زمینه ها روابط را گسترش داد، افزود: همکاری در حوزه انرژی های مختلف، مهندسی و الکترونیکی و همچنین حوزه اقتصادی باید گسترش یابد.
رئیس مجلس با بیان اینکه سال ها بحث درباره خلع سلاح هسته ای مطرح شده است، تاکید کرد: امیدواریم در زمینه خلع سلاح هسته ای و جهان عاری از سلاح هسته ای معجزه ای صورت گیرد، ایران در مساله هسته ای به هیچ وجه به دنبال سلاح نیست و در این زمینه هم آژانس بین المللی می تواند از مراکز هسته ای ایران بازدید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی رقابت بین قدرت ها برای دستیابی به سلاح هسته ای را مذموم خواند.
علی لاریجانی در پاسخ به سوالی از سوی هیات پارلمانی ایرلند مبنی بر اینکه با روی کار آمدن آقای روحانی ایران چه برنامه ای برای حل مشکل سوریه دارد، تاکید کرد: ما از ابتدا به دنبال راه حل سیاسی بودیم و بارها تاکید کردیم که دموکراسی باید قوی تر شده و برخی اشکالات در سوریه برطرف شود.
وی با تاکید بر اینکه ما به برخی از کشورهای منطقه و غربی اعلام کردیم که با ارسال سلاح به سوریه کار مشکل تر می شود، یادآور شد: اما برخی کشورها به این توصیه ها توجهی نکردند و نتیجه این شد که تروریست ها از دیگر کشورها در سوریه جمع شدند، برخی فکر می کردند با زور می توان سرنوشت کشور را تغییر داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان مجلس ایرلند درباره فرصت حضور زنان در ایران و اینکه آیا در این اجلاس زنان ایران هم شرکت کرده اند، گفت:در ایران زنان و مردان از حقوق مساوی بر خوردارند، در این کنفرانس هم زنان مجلس ایران حضور دارند، زنان ایرانی در دانشگاه ها و بخش های مختلف حضور پررنگ دارند.
لاریحانی در ادامه در پاسخ به سوال نماینده ای دیگر از هیات پارلمانی ایرلند درباره اینکه چطور ایرلند می تواند در ایران بازار اقتصادی داشته باشد، گفت: ایرلند در گذشته در ایران بازار داشته که البته کمی تضعیف شده اما به راحتی می توان آن را احیا کرد.
در ادامه این نشست رئیس مجلس ایرلند با تشکر از رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هیات حاضر در این نشست از هر دو حزب ایرلند بوده و هر دو گروه خواستار گسترش ارتباط با ایران هستند.
نظر شما