به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در اتاوا، گروهی 60 نفره از کارشناسان بینالمللی از پنج قاره جهان در اوایل ماه جاری در کارگاه آموزشی حفاظت از تأسیسات درمانی که اولین کارگاه از نوع خود است، به میزبانی مشترک کمیته بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت صلیب سرخ کانادا در اتاوا شرکت کردند.
این گروه شامل پزشکان، پرستاران و دیگر متخصصان فعال در زمینه مراقبتهای درمانی و نیز کارشناسان امور بشردوستانه، مشاوران حقوقی، مقامات دولتی، اعضای نیروهای مسلح، و کارشناسان تسلیحاتی و امنیتی بود. "راب یانگ" نماینده ارشد کمیته بینالمللی صلیب سرخ در کانادا گفت: اغلب اوقات در درگیریهایی که در سراسر جهان اتفاق میافتند، شاهد غارت بیمارستانها و یا هدف قرار دادن تعمدی آنها هستیم. افراد مسلح وارد اتاق بیماران میشوند تا رزمندگان دشمن را دستگیر کرده یا بکشند. آنان گاهی کارکنان بیمارستان را تهدید میکنند و بهاین ترتیب مانع مداوای بیماران دشمن میشوند. این قبیل تأسیسات گاهی هم به طور اتفاقی مورد حمله قرار گرفته و یا تحت تأثیر غیرمستقیم درگیری قرار میگیرند. برای مثال، اگر مقامات کشوری جریان آب و برق یک شهر را قطع کنند، در نتیجه در روند ارائهی خدمات درمانی هم وقفه ایجاد میشود. مشکلاتی از این دست بود که در این کارگاه آموزشی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دکتر "قاضی اسماعیل" معاون وزیر بهداشت یمن نیز که به منظور شرکت در این کارگاه آموزشی به اتاوا سفر کرده بود گفت: در این کارگاه آموزشی، تعدادی توصیههای عملی ارائه شد که میتواند برای خیلی از مقامات مسئول ایمنی تأسیسات درمانی در سراسر جهان مفید باشد. یکی از توصیههای اصلی این گروه عبارت بود از لزوم درج برخی اقدامات ضروری در برنامهریزی برای شرایط اضطراری، تا عملکرد مستقل بیمارستانها برای چندین روز، بدون داشتن امکانات ارتباطی، برق، آب و دیگر خدمات ضروری تضمین شود. این امر به سادگی و با کارهایی نظیر بهکارگیری ژنراتورهای پشتیبان و ذخائر سوخت، منابع انرژی خورشیدی، سیستمهای نگهداری آب باران بر روی پشتبام بیمارستانها و کارهایی از این دست امکان پذیر است.
این کارشناسان تأکید داشتند عرضهکنندگان خدمات باید برای شرایط اضطراری برنامهریزی کنند تا اطمینان حاصل شود که ظرفیت لازم برای برقراری مجدد جریان آب، برق و ارتباطات در تأسیسات درمانی را در خود ایجاد کردهاند. با کارهای سادهای مانند اولویت دادن به بیمارستانها و درمانگاهها و برنامهریزی از پیش، میتوان جانهای زیادی را نجات داد. این امر برای کمیته بینالمللی صلیب سرخ هم حائز اهمیت ویژهایست، چرا که این سازمان یک کمپین تبلیغاتی و پروژهای بلندمدت را تحت عنوان "مراقبتهای درمانی درمعرض خطر" به راه انداخته است که هدف از آن تضمین حمایت بیشتر و حفاظت بهتر از کارکنان، وسائط نقلیه و تأسیسات درمانی در بحبوحهی درگیریهای مسلحانه در سراسر جهان است.
نشست اتاوا بخشی از یک سری کارگاههای آموزشی به سرپرستی کمیته بینالمللی صلیب سرخ است که تمرکز آن بر مشکلات مختلفی است که مانع از رسیدن کمکهای درمانی به کشورهای جنگزده میشوند. قرار است کارگاه آموزشی بعدی در آوریل 2014 (اردیبهشت 1393) در شهر پرتوریا آفریقای جنوبی برگزار شود. توصیههای مطرح شده در نشستهای اتاوا و پرتوریا در یک کنفرانس فراگیر در سال 2015 ارائه خواهند شد که در آن کشورهای عضو کنوانسیونهای ژنو و اعضای نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر شرکت خواهند داشت.
نظر شما