ابوالفضل جلیلی فیلمنامهنویس و کارگردان سینما و تلویزیون درباره مستند "وام ازدواج" که قرار است روز عید غدیر مصادف با پنجشنبه هفته آینده از شبکه مستند سیما پخش شود به خبرنگار مهر گفت: از دکتر پورحسین تشکر میکنم که قرار است این مستند من را پخش کند چون اکثر فیلمهای من پخش نمیشود و آنهایی هم که روی آنتن رفتهاند یا از شبکه مستند بوده یا شبکه چهار زمانی که پورحسین مدیریت آن را برعهده داشته است.
وی افزود: "وام ازدواج" در واقع یک تلهفیلم داستانی است که بر مبنای واقعیت به طریق مستند ساخته شده و کار نویی در زمینه مستند است.
ژانر جدیدی در حوزه مستند با حضور خانواده سینمایی جلیلی
جلیلی با بیان اینکه این اثر ژانر جدیدی در زمینه مستند است، یادآور شد: در این کار بیشتر از دوستانی استفاده کردهایم که بار اولشان است در یک اثر هنری حاضر میشوند و آماتور هستند. بخشی از آنها هم در واقع خانواده سینمایی خودم هستند که سالها است با آنها کار میکنم و به صورت ورک شاپی عمل میکنیم.
این مستندساز از رضا کریمی، پوران نجات، عباس تقی آبادی و علیرضا رازانی به عنوان این بازیگران نام برد و ادامه داد: ما در لوکیشنهای واقعی فانتزی کار کردهایم، مثلا اگر قرار بوده به بانک برویم جای دیگری رفتهایم اما مخاطب باور میکند در بانک هستیم.
جلیلی کارهای خود را تجربی معرفی و تصریح کرد: هر وقت این تجربهها خوب از آب در میآید، میگویم کار جالبی انجام دادهایم و "وام ازدواج" به نظرم کار جالبی است. من در تلاشم یک سری فیلمها با محتوای بالا درباره مسایل جوانان و با هزینه کم بسازم. من این کار را هم با هزینه کمی ساختهام.
با هزینه سریالهای سرسام آور 200 تله فیلم میسازم
وی تأکید کرد: برای تلویزیون در شرایط موجود به صرفه است که به ساخت این تله فیلمها متمایل شود تا فیلمهای آنچنانی یا سریالهایی با هزینه سرسام آور بسازد. هزینه یک سریال این چنینی اندازه 200 تله فیلم است. "وام ازدواج" هم درباره زوجی است که میخواهند وام ازدواج بگیرند و یک فانتزی کمدی سورئال به حساب میآید که رئال هم هست.
میخواستم این بار مستندم پخش شود
کارگردان مستندهای "حافظ" و "داروگ" خاطرنشان کرد: این بار خواستم کاری کنم که مستندم پخش شود. از ابتدا جوانهایی که با من کار میکردند پیش خودشان میگفتند کارهای جلیلی که پخش نمیشود. بنابراین من برای هر چیزی به مدیران زنگ میزدم و سوال میکردم این را میشود بگوییم؟ از فلان چیز میتوان انتقاد کرد؟ آنها هم میپرسیدند چرا اینقدر سوال میکنی و پاسخ میدادم چون میخواهم کارهایم پخش شود.
عرضه یک بسته از 9 مستند در رسانههای تصویری
جلیلی همچنین درباره دیر فعالیتهایش به مهر گفت: 9 عنوان از فیلمهایم را به ارشاد دادهام تا در صورت صدور مجوز آنها را از طریق موسسه رسانههای تصویری به صورت یک بسته منتشر کنیم. برخی از دانشجوهایم میگفتند چرا این آثار را به شرکتهای خصوصی نمیدهی و من تأکید میکردم برعکس کسانی که به شرکتهای خصوصی اهمیت میدهند، شرکتهای دولتی برای من مهمتر است. رسانههای تصویری آن هم زمانی که دکتر ایوبی در رأس سازمان سینمایی است برای من اهمیت بیشتری دارد.
وی "گال"، "بت یعنی دختر"، "دلبران"، "یک داستان واقعی"، "ابجد"، "حافظ"، "داروگ" و "گل یا پوچ" را به عنوان برخی از این آثار برشمرد.
تمدید پروانه ساخت "مسیر معکوس"
این مستندساز در پایان یادآور شد: همچنین یک پروانه ساخت برای فیلم "مسیر معکوس" گرفته بودم اما کسی برای آن سرمایه گذاری نمیکرد. تصمیم دارم آن را تمدید کنم تا شاید کسی پیدا شود کمک کند و فیلم را بسازیم.
نظر شما