۳ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۱۰

كلاليان مقدم:

الزام شهروندان شیروانی به اجراي قانون تفكيك زباله ها ضروري است

الزام شهروندان شیروانی به اجراي قانون تفكيك زباله ها ضروري است

شيروان - خبرگزاري مهر: عضو شورای اسلامی شهر شیروان خواستار الزام قانونی شهروندان به اجراي قانون تفکیک زباله های شهری شد.

هما کلالیان مقدم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اين كه نهادينه كردن خرد جمعي در اداره شهرها، يكي از اهداف اجتماعي تاسيس شوراها در كشور به شمار مي رود، ساماندهي و بازيافت مطلوب زباله هاي شهري را يكي از مصديق خرد جمعي در اداره شهرها برشمرد و افزود: رتق و فتق خردمندانه زباله های شهری در برخی از بندهای وظایف قانونی شوراها و یا در نظارت شهری عنوان شده اما متاسفانه طی 14 سالی که از عمر شوراها می گذرد این موضوع به بوته فراموشی سپرده شده و هنوز دفع و دفن زباله ها به صورت سنتی انجام می گیرد .

وي اظهار داشت: اين در حالی است که شوراها به عنوان پارلمان محلي ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند و می توانند نقش بسزایی در تدوین برنامه های مختلف در خصوص دفع زباله از جمله آموزش مردم به منظور نحوه تفکیک زباله ها و تدوین لایحه به مجلس و تصویب آن از سوي مجلس داشته باشند تا از اثر این فاجعه بر شهرهای ایران کاسته شود.

به گفته کلالیان مقدم در حال حاضر مقدار زباله های تولید شده و نوع آن در شهرهاي ايران به گونه اي است که محیط زیست به طور طبیعی قادر به دفع و تجزیه نيست.

وي اضافه كرد: به همین دلیل اجراي قانون تفکیک زباله های شهری والزام قانونی شهروندان به اجرای آن ضرورت دارد.

اين مسئول گفت: بر اساس اين قانون شهروندان موظفند در همان مبدأ تولید زباله، زباله هاي خود را تفكيك كرده و آنها را در كيسه هاي رنگي جداگانه اي جمع آوري كنند.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیروان عنوان كرد: در اين روش به دلیل اینکه نیروی انسانی وسیع(به تعداد حدود 75 میلیون نیروی کار) ملزم به تفکیک زباله خود هستند؛ تفکیک زباله هاي توليدي به راحتی صورت مي گيرد.

به گفته كلاليان مقدم این کار از طریق آموزش های رسانه ای در مساجد، مدارس، تبليغات بر روي اتوبوس هاي شهري و یا مطبوعات امکان پذیر است.

این عضو شورای شهر شیروان تصریح کرد: به جز یکی دو نوع از زباله های تولیدی که زودتخمیر و آلاینده هستند، نگه داشتن مابقي انواع زباله ها به مدت چند روز تا یک ماه، اشکال بهداشتی تولید نمی کند.

وي افزود: فقط بقایای سبزیجات و صیفی جات و پوست میوه ها، بقایای غذاهای چرب و یا امعاء واحشاء مرغ و ماهی و گوشت و ... را بايد روزانه در كيسه هايي جداگانه از منزل بيرون كرد اما نگهداري مابقي زباله ها نظیر خرده شیشه، مواد پلاستیکی، قوطی های حلبی کنسرو و .... در منزل و يا حياط خانه، چندان اشکال بهداشتی ندارد و به محض پر شدن کیسه مربوطه، می توان آن را تحویل رفتگران شهری داد.

به گفته اين عضو شوراي اسلامي شهر شيروان از اين طريق هر کدام از زباله ها به شیوه خاص خود تجزیه و وارد چرخه طبیعی مي شوند و با ترويج آن می توان تفکیک زباله را به صورت یک عادت اجتماعی دایمی، جزو رفتار های جمعی مردم ایران قرار داد.

کد خبر 2161917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha