۶ آبان ۱۳۹۲، ۱۲:۳۲

مهر بررسی کرد؛

بی مهری های این "مَسکن" تمامی ندارد/ تجربه زندگی در خانه های بدون آب و گاز

بی مهری های این "مَسکن" تمامی ندارد/ تجربه زندگی در خانه های بدون آب و گاز

خرم آباد - خبرگزاری مهر: سایت 63 هکتاری مسکن مهر خرم آباد نمونه کاملی از اقدامات غیرکارشناسی در انجام پروژه های مسکن مهر است، پروژه ای که به رغم ساکن شدن 198 خانوار در آن، همچنان فاقد شبکه آب، فاضلاب و گاز است.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از نخستین پروژه های مسکن مهری که در لرستان کلنگ زده شد در سایت 63 هکتاری خرم آباد بود، پروژه ای که از همان ابتدا با بنا شدن روی خاک دستی سر و صدای زیادی در زمینه اقدامات غیرفنی به پا کرد.

پس از آن انحلال تعاونیهای مرتبط با این پروژه دومین سنگ را جلوی فعالیت پروژه مسکن مهر سایت 63 هکتاری خرم آباد قرار داد، موضوعی که منجر به مشکلات متعددی شد که هنوز هم گریبانگیر این پروژه است.

امروز نیز صاحبان برخی از این واحدهای مسکن مهر که راه خلاص شدن از اجاره نشینی را زندگی در شرایط سخت این پروژه یافته اند در شرایط بدون آب، شبکه فاضلاب و گاز و محوطه سازی، ساکن این واحدها شده اند.

این وضعت از سایت 63 هکتاری مسکن مهر خرم آباد یک گره کور ساخته است، گرهی که باز کردن آن به دولت یازدهم رسیده است تا استاندار جدید لرستان رفع این مشکلات را از اولویتهای خود ذکر کند.

خانه هایی که روی خاک دستی بنا شد

مدیر کل راه و شهرسازی لرستان در رابطه با سایت 63 هکتاری مسکن مهر خرم آباد در گفتگو با مهر می گوید که این پروژه ابتدا با مشارکت تعاونی ها کلید زده شد.

شهرام ملکی ادامه می دهد: این اداره کل زمین مورد نیاز برای احداث پروژه های مسکن مهر را تحویل 33 تعاونی داد که این تعاونی ها نیز پنج هزار و 32 واحد مسکن را در این زمین طراحی کردند.

وی با یادآوری اینکه صفر تا 100 طراحی پروژه های مسکن مهر در این سایت توسط تعاونی ها انجام شد، عنوان کرد: متاسفانه در همان آغاز اجرای پروژه معلوم شد که پروژه های مسکن مهر بر روی خاک دستی بنا شده اند و بخش زیادی از فونداسیون ها مشکلات فنی دارند.

ملکی ادامه داد: پس از اینکه متوجه این موضوع شدیم با اطلاع رسانی به وزارت راه و شهرسازی دستور توقف اجرای پروژه را گرفتیم که پروژه برای بازنگری در طراحی و موقعیت زمین یکسال متوقف بود.

وی عنوان کرد: پس از بررسیهای لازم تعداد واحدهای مسکن در این سایت به سه هزار و 72 واحد کاهش پیدا کرد و خسارات لازم نیز در این زمینه به تعاونی ها پرداخت شد.

انحلال تعاونیها و مشکلی دیگر برای مسکن مهر خرم آباد

ملکی با یادآوری اینکه پس از رفع این مشکل در فاز بعدی به موضوع انحلال تعاونی ها از فرآیند مسکن مهر خرم آباد برخوردیم ادامه داد: با این اتفاق ما وظیفه داشتیم کار را از تعاونی ها تحویل بگیریم و با استفاده از ظرفیت پیمانکاران قبلی و همچنین پیمانکاران جدید کار را پیش ببریم.

وی عنوان کرد: این در حالیست که در وضعیت و شرایط جدید وقتی به مرحله اسکلت پروژه های مسکن مهر رسیدیم برای ادامه کار به سهم آورده متقاضیان نیاز داشتیم که متاسفانه به در بسته خوردیم.

ملکی یادآور شد: در پیگیریهای انجام شده به جز 900 واحد مسکن مهر که مربوط به 10 تعاونی است نتوانسته ایم کار تسویه را با تعاونی ها انجام دهیم و این امر موجب شده مردم بگویند سهم آورده ما دست تعاونی هاست و تعاونی ها می گویند که سهم آورده خرج واحدهای مسکن مهر شده و تعیین تکلیف در این زمینه را به بعد از حسابرسی موکول می کنند.

مدیر کل راه و شهرسازی لرستان از این وضعیت به عنوان یکی از چالشهای پیش روی به نتیجه رسیدن پروژه های مسکن مهر در سایت 63 هکتاری عنوان کرد و بیان داشت: در حال حاضر نمی دانیم رقم سهم آورده متقاضیان که نزد تعاونی ها وجود دارد چقدر است و تاکنون علاوه بر عدم انجام تسویه حساب مالی، رقم مشخصی نیز از سوی تعاونی ها به ما داده نشده است.

ملکی همچنین تسریع در آماده سازی و احداث خدمات زیربنایی و روبنایی را از دیگر مسائل موجود در پروژه مسکن مهر خرم آباد عنوان کرد و بیان داشت: انتظار می رود برای رفع مشکلاتی مانند آبرسانی، ایجاد شبکه فاضلاب، گازرسانی و اتمام عملیات آماده سازی کمیته ای متشکل از دستگاههای مرتبط تشکیل شود.

انحلال تعاونیها در آن مقطع زمانی غیرکارشناسی بود

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان نیز در این رابطه به مهر گفت: مشکل تعاونی ها در سایت 63 هکتاری مسکن مهر خرم آباد از زمانی ایجاد شد که در سال 88 تصمیم بر خارج کردن تعاونی ها از گردونه کار مسکن مهر مرکز استان گرفته شد.

حامد ویسکرمی با بیان اینکه این تصمیم در آن مقطع زمانی تصمیم کارشناسی شده ای نبوده است، بیان داشت: اگر تعاونی ها در جریان کار می ماندند و کار را دنبال می کردند مسائل کنونی به وجود نمی آمد.

وی با بیان اینکه پس از انحلال تعاونی ها کار تسویه حساب 81 تعاونی فعال در پروژه مسکن مهر خرم آباد در دستور کار قرار گرفت، بیان داشت: این در حالیست که به لحاظ قانونی ما اختیارات چندانی برای برخورد با تعاونی ها نداریم.

ویسکرمی عنوان کرد: با پیگیریهای انجام شده تا به امروز 42 تعاونی انحلال و کار حسابرسی آنها به پایان رسیده است و پولی که در حساب تعاونی بوده به متقاضیان بازپس داده شد که به طور عمده به صورت انفرادی در سایت مسکن مهر ثبت نام کردند.

کمک از دستگاههای نظارتی برای رفع مشکل تعاونیها

وی با بیان اینکه مابقی تعاونیها در دست حسابرسی هستند، بیان داشت: در حال حاضر عمده مشکل ما در ارتباط با 14 تعاونی خرم آباد است که همکاری لازم را انجام نمی دهند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان با یادآوری اینکه تعاونی یک تشکل حقوقی است و در صورت عدم طرح دعوا از سوی اعضای تعاونی امکان پیگیری قضایی وجود ندارد، افزود: در این راستا برای برخورد با تعاونیهای متخلف نیاز است که اعضای تعاونی اقدام به طرح دعوا کنند که تاکنون کسی این کار را انجام نداده است.

ویسکرمی یادآور شد: در آخرین مرحله پیگیری ما مشکل این تعاونیها با دستگاههای نظارتی مطرح شد و امیدواریم با ورود این دستگاهها مشکل رفع شود.

وی یادآور شد: در آخرین جلسه شورای مسکن لرستان نیز مصوب شد ظرف مدت 15 روز نسبت به تعیین تکلیف این تعاونیها اقدام شود.

مشکل آبرسانی به 198 خانوار ساکن در مسکن مهر خرم آباد

و اما مشکل دیگر سایت 63 هکتاری مسکن مهر خرم آباد معضل عدم آبرسانی به واحدهای مسکن مهر است در حالیکه در حال حاضر 198 خانوار در این پروژه ها ساکن شده اند.

معاون شرکت آب و فاضلاب استان لرستان در این رابطه می گوید: از ابتدای آغاز به کار احداث واحدهای مسکن مهر در سایت 63 هکتاری خرم آباد آبفا آبرسانی را در دستور کار قرار داد ولی به دلیل طولانی شدن و عدم نظارت بر سایت پروژه 400 میلیون تومان از دریچه ها و اتصالات این شرکت به سرقت رفت.

طاهر فلاح نژاد با بیان اینکه در حال حاضر کار آبرسانی تا جلوی بلوک های مسکن مهر انجام شده و سایت از خط انتقال آب موقت نیز برخوردار است افزود: هم اکنون مشکل ما نصب ایستگاه پمپاژ آب این پروژه برای وصل انشعاب آب واحدهای مسکن مهر است.

وی با بیان اینکه سه تا چهار هفته طول می کشد که ایستگاه پمپاژ پروژه وارد مدار شود، افزود: در حال حاضر 50 درصد واحدهای مسکن مهر این سایت برای خریداری انشعاب آب اقدام کرده اند.

فلاح نژاد با اشاره به مشکل نقدینگی این شرکت برای استمرار کار در سایت مسکن مهر خرم آباد بیان داشت: تاکنون کار احداث خطوط انتقال آب و فاضلاب از سایت 63 هکتاری به داخل شهر صورت گرفته است.

وی از رفع مشکل فاضلاب این پروژه ظرف دو هفته خبر داد و بیان داشت: تلاش می شود حداکثر ظرف یکماه مشکل آب پروژه نیز حل شود.

آبرسانی به 198 خانوار شهری با تانکر

شهرام ملکی مدیر کل راه و شهرسازی لرستان نیز در مورد وضعیت آبرسانی به 198 خانوار ساکن در مسکن مهر خرم آباد می گوید: در حال حاضر کار تامین آب این خانواده ها به وسیله تانکر صورت می گیرد.

وی عنوان کرد: در این راستا 198 خانوار ساکن در واحدهای مسکن مهر سایت 63 هکتاری خرم آباد آب مورد نیاز خود را از تانکرهای آب بخش خصوصی خریداری می کنند.

ملکی با بیان اینکه قرار بوده اعتبارات آبرسانی و احداث شبکه فاضلاب واحدهای مسکن مهر از سه منبع تامین شود، افزود: در این راستا یک سوم اعتبار را استانداری، یک سوم را وزارت نیرو و یک سوم را وزارت راه و شهرسازی متقبل شده است.

وی افزود: تاکنون استانداری لرستان از مجموع پنج میلیارد تومان سهم خود سه میلیارد و 960 میلیون تومان را پرداخت کرده و یک میلیارد و 40 میلون تومان باقی مانده است.

این در حالیست که پروژه سایت 63 هکتاری مسکن مهر خرم آباد علاوه بر مشکل آب و فاضلاب با مشکل گازرسانی نیز مواجه است تا 198 خانواری که در این سایت ساکن شده اند دغدغه زمستان را داشته باشند.

استاندار لرستان خطاب به مدیران: آیا حاضرید در یکی از این واحدها مستقر شوید؟

این وضعیت موجب شد تا استاندار لرستان در جلسه اخیر شورای مسکن در واکنش به مشکلات این سایت مسکن مهر خرم آباد در زمینه آماده سازی، آب، فاضلاب و گاز بگوید: این دیگر چگونه مسکن مهری است که این همه مشکل دارد.

هوشنگ بازوند با تاکید بر اینکه این مشکلات باید در یک برنامه زمان بندی مشخص رفع شود، از مدیران دستگاههای مرتبط پرسید که آیا با این شرایط خودشان حاضرند در یکی از این واحدها مستقر شوند؟

وی از تشکیل کمیته ای برای رفع مشکلات مربوط به آب، فاضلاب، گاز و آماده سازی پروژه با حضور دستگاههای مرتبط خبر داد و بیان داشت: مسئولیت این کمیته بر عهده معاون عمرانی استانداری لرستان است.

بازوند عنوان کرد: این کمیته موظف است جلسه بعدی کارگروه مشکلات را مشخص و برای رفع آنها پیگیری کند.

وی با تاکید بر اینکه دنبال این هستیم تا وضعیت پروژه های مسکن مهر هر چه سریعتر تعیین تکلیف شود، بیان داشت: در این راستا هر 15 تا 20 روز یکبار جلسه شورای مسکن برای رفع مشکلات موجود در این زمینه برگزار خواهد شد.

استاندار لرستان از دستگاههای مرتبط خواست ظرف مدت زمان تعیین شده حداکثر تا یک ماه آینده نسبت به رفع مشکلات پروژه های مسکن مهر سایت 63 هکتاری اقدام کنند و یادآور شد: ما موظف هستیم این پروژه را به نتیجه برسانیم.

..............................

گزارش: فاطمه حسینی

کد خبر 2164067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha