به گزارش خبرگزاری مهر، سیوششمین نشست پژوهشی هنر با یاد استاد نگارگری ایران، زندهیاد محمدعلی زاویه، روز سهشنبه 7 آبانماه در محل نگارخانه برگ سازمان زیباسازی شهر تهران برگزار میشود.
در این مراسم سیدمحمود افتخاری، محمدباقر افتخاری و محمدباقر آقامیری به بررسی زوایای مختلف كارنامه هنری این استاد نگارگری خواهند پرداخت.
همچنین در این نشست فیلم کوتاهی از زندگی این هنرمند، که به همین مناسبت تهیه شده به نمایش درخواهد آمد و در پایان نمایشگاه آثار و عکسهای زندهیاد زاویه افتتاح میشود.
استاد محمدعلی زاویه، هنرمند بزرگ و کاروان سالار قافله هنر نگارگری، به سال 1291 هجری شمسی در تهران به دنیا آمد. او پس از تکمیل آموزش ابتدایی و متوسطه، در هجده سالگی تحت تعلیم شادروان استاد هادیخان تجوید در مدرسه صنایع مستظرفه قرار گرفت و با دقت، وسواس و شوق فراوان به کسب مهارت و فراگیری رموز و ریزهکاریهای نقاشی ایرانی روی آورد. او در سال 1319شمسی با مرتبه عالی در رشته "نقاشی مینیاتور" از مدرسه فارغالتحصیل و متعاقبا به دریافت مدرک لیسانس هنرهای زیبا مفتخر گردید.
در مدت کوتاهی شهرت و آوازه هنرش در زمینه مینیاتور و تذهیب مرزهای کشور را پیمود و در آزمون نمایشگاه بینالمللی بروکسل در سال 1958میلادی دیپلم گراندپری، نصیب این شاگرد نابغه مدرسه صنایع مستظرفه شد.
استاد زاویه مدتی کوتاه در مقام ریاست موزه هنرهای ملی ایران انجام وظیفه كرد و سالها در سمت استاد رشته مینیاتور در هنرستان پسران و دختران وابسته به هنرهای زیبای کشور، به تربیت و آموزش شاگردان زبدهای توفیق یافت. زاویه پس از سالها هنرآفرینی و نمایش شاهکارهای جاویدان در نگارگری سنتی ایران در سال 1340 شمسی، بازنشسته شد و از آن پس کار هنر را با شور و حالی بیش از پیش دنبال كرد و تا واپسین دم حیات با هنرش مانوس و همنشین بود.
تمامی تابلوهای مینیاتور استاد زاویه از دنیایی ظرافت و لطافت و ریزهکاریهای بی نهایت دقیق و شگفتآور در طرح و نقش و رنگ لبریز هستند. این ویژگیها نبوغ و ذوق و استعداد آن زندهیاد را از دیگر شاگردان هادیخان تجویدی و مدرسه صنایع مستظرفه متمایز و برتر میسازد. استاد زاویه روز 11تیرماه 1369 دارفانی را وداع گفت.
مراسم نكوداشت این استاد بزرگ نگارگری روز سهشنبه 7 آبانماه ساعت 17 برگزار میشود و نمایشگاه آثار و عکسهای استاد محمدعلی زاویه نیز تا روز 20 آبانماه در نگارخانه برگ واقع در خیابان پاسداران، میدان هروی، خیابان وفامنش، خیابان جمالی، عمارت عینالدوله میزبان علاقهمندان است.
نظر شما