به گزارش خبرنگار مهر، برخی متفکران مکتب نوسازی(مدرنیزاسیون) معتقد هستند که سکولاریسم و مدرنیته دست در دست همدیگر دارند و با یکدیگر پیوند دارند این در حالی است که تجربه مدرنیزاسیون در برخی کشورها حتما ملازم با سکولاریسم نبوده است.
پروفسور "مایکل آلن گلسپی" استاد فلسفه و علوم سیاسی در دانشگاه دوک آمریکا در خصوص این مسئله و نسبت میان مدرنیته و سکولاریسم به خبرنگار مهر گفت: در سؤال شما این فرض اشتباه وجود دارد که سکولاریسم مدرن، ضد دین است.
مؤلف "نیهلیسم بعد از نیچه" در ادامه تأکید کرد: در واقع از جنبه تاریخی با گسترش اندیشه "ضد تثلیث" و به ویژه از قرن 16 میلادی با تلاشهایی برای یکپارچه کردن مجدد ادیان توحیدی شاهد سکولاریسم هستیم.
وی تأکید کرد: این جنبش توسط کسانی شکل گرفت که از اسلام و یهودیت در اسپانیا بعد از 1492 میلادی روی گردانی کرده بودند و زمانی که اندیشه توحیدی و گسترش اندیشه توحیدی در ترانسیلوانیا و زمانی که عثمانی ها حاکم بودند در اوج قرار داشت.
مؤلف "بنیان تاریخ" تصریح کرد: این متفکران بعدها در لهستان قبل از اینکه رویکرد مجددی به مذهب کاتولیک در اروپای شرقی رخ دهد به هلند، انگلستان و آمریکا رفتند.
برنده جایزه لئواشتراس در پایان تصریح کرد: بر اساس این استدلال سکولاریسم به اسلام نزدیکی بیشتری دارد تا تثلیث گرایی مسیحیت؛ چرا که در تثلیث مسیحی فرض وجود فرانسان(superhumanity) وجود دارد.
مایکل گلسپی استاد فلسفه و علوم سیاسی در دانشگاه دوک آمریکا است. حوزههای تخصصی او فلسفه سیاسی، فلسفه قارهای مدرن و تاریخ فلسفه سیاسی است. وی همچنین در حوزههای نظریههای سیاسی، ایدهآلیسم آلمانی و اگزیستانسیالیسم صاحبنظر است. گلسپی صاحب آثار و کتابهای بسیاری در حوزه فلسفه و اندیشه سیاسی است.هگل، هایدگر، بنیان تاریخ و "نیهیلیسم قبل از نیچه" از جمله کتابهای او هستند.
نظر شما