۱۰ آبان ۱۳۹۲، ۱۱:۵۲

در اختتامیه جایزه سلمان مطرح شد؛

انتقاد از حضور نیافتن پسر سلمان هراتی در مراسم بزرگداشت وی/ شعر انقلاب با مرگ 3 شاعر نمی‌میرد

انتقاد از حضور نیافتن پسر سلمان هراتی در مراسم بزرگداشت وی/ شعر انقلاب با مرگ 3 شاعر نمی‌میرد

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری از سیاسی خواندن برنامه بزرگداشت سلمان هراتی توسط برخی از افراد به شدت انتقاد کرد و گفت: نمی‌دانم چرا برخی تلاش دارند تا بزرگان این سرزمین را کوچک نشان دهد. شعر انقلاب تنها برای سه شاعر نبوده که بگوییم با مرگ آنها به پایان راه رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه نخستین جایزه ادبی سلمان هراتی که شب گذشته در تالار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تنکابن برگزار شد با حواشی قابل توجهی نیز مواجه شد.

روز گذشته و در مراسم افتتاحیه این جایزه ادبی بروشوری به قلم رسول هراتی فرزند مرحوم سلمان هراتی منتشر شد و در میان حاضران در همایش توزیع شد.

در بخشی از این بروشور عنوان شده بود سلمان به شهادت خانواده دارای شخصیتی عجول و بسیار احساساتی بود که این موضوع در آثارش نیز مشهود است. او بسیار اهل تفریح بوده و کمتر پیش می‌آمد که در خانه بماند و حتی گاهی خانواده را برای این کار به دردسر می‌انداخت.

همچنین در بخشی از این بروشور عنوان شده بود که سلمان در سفری به اصفهان اقدام به خرید یک ساز سنتور برای نواختن موسیقی کرده بود که به دلیل مخالفت خانواده‌اش با این کار هرگز موفق به استفاده از آن نشد.

همچنین در میان برخی از حاضران در این مراسم عنوان شده بود که در یک برنامه رادیویی و در آستانه برگزاری این جایزه ادبی در سخنانی عنوان شده که برگزاری این جایزه ادبی با نگاه‌ها و رویکردهای سیاسی صورت گرفته است.

انتشار این دو موضوع با واکنش علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری و سید صادق رضایی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان مواجه شد که هر دوی این افراد در سخنرانی خود در اختتامیه این جایزه ادبی به آن اشاره و اعتراض کردند.

علیرضا قزوه در سخنان خود در اختتامیه این مراسم عنوان داشت: در یادداشتی عنوان شده است که سلمان فردی عجول بوده است، برای من جالب است که ما آدم‌هایی داریم که تلاش می‌کنند خودشان را کوچک کنند و برخلاف روال همیشگی که سعی می‌کنند کوچک‌ها را بزرگ کنند، عمل کنند، اما به اعتقاد من سلمان کوچک نیست و نباید او را کوچک کرد. او متعلق به امام و انقلاب و شهداست. باید این روزها مسنجم‌تر و آگاهانه‌تر حرف بزنیم.

وی ادامه داد: سلمان وابسته به جریان شعر مسلمانی است و یک نفر هم نیست و ادامه دارد. ادامه‌اش هم همین بچه‌هایی است که در نقاط مختلف این کشور شعر می‌گویند و منتشر می‌کنند.

قزوه افزود: ما برای چیزی اینجا نیامده‌ایم و به دنبال هدف خاصی هم نیستیم. فقط می‌خواستیم شاعری که تا پیش از این در حد یک شهرستان معرفی می‌کردند را احترام و در سطحی ملی بشناسانیم. درست است که پسر او به احترام این همه میهمان به مراسم نیاید و به استقبال از آنها نپردازند؟ آیا استقبال نکردن از مسلمانی که 4 هزار کیلومتر برای پدر او آمده است، صحیح است؟

قزوه ادامه داد: برخی گفته‌اند که این برنامه به دنبال یک بهره‌برداری سیاسی بوده است اما من معتقدم که اصلاً این گونه نیست. ما قبل از این هم شاهد بوده‌ایم که مزار سنگ قبر قیصرامین پور را گرد ساخته اند و من هم بارها اعتراض کردم که این از آداب مسلمانی به دور است. امروز هم به پاسداشت شخصیت سلمان به اینجا آمده‌ایم. چه نفع شخصی در این کار برای من وجود دارد؟ چرا نمی‌نخواهیم دوستانی که در اینجا کار فرهنگی می‌کنند، رشد کنند، بزرگ شوند و دیده شوند. آنها که خودشان وابسته به جریانات سیاسی هستند و می‌خواهند در جلوی انقلاب بایستند در حال تحریک کردن دیگران هستند و از این موضع هم سوء استفاده کردند و اگر سلمان امروز در حال ثبت شدن است به خاطر تلاشش در شعر و سبک انقلاب اسلامی است نه چیز دیگری.

وی در پایان گفت: آنها که در رادیو گفتند شعر انقلاب تنها سه شاعر داشت و تمام شد اشتباه کردند. ما شاعران زیادی همین امروز در شعر انقلاب داریم، شاعرانی مانند علی معلم که من شهادت می‌دهم که حتی از قیصر امین پور هم بهتر شعر می‌گوید. ای کاش چند بزرگ‌تر پیدا شوند و دستی بر سر این بچه‌ها بکشند تا بار دیگر بتوانیم به بزرگی شاعرانی مانند سلمان افتخار کنیم.

همچنین در اختتامیه این جایزه سیدصادق رضایی، مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سخنانی اظهار داشت: همه می‌دانیم که این جایزه ادبی را می‌شود در سه ساعت و در تهران هم برگزار کرد، اما ما به رسم مسلمانی و همزمان با سالگرد درگذشت سلمان که روز پنجشنبه بود به اینجا آمده‌ایم. برگزاری این مراسم هم با پیشنهاد علیرضا قزوه به منظور گرامیداشت یاد سلمان و به خاطر نزدیکی او به جریان شعر انقلاب در بخش کودک و نوجوان که توجه به آن از خواست‌های مقام معظم رهبری بود، صورت گرفت.

وی ادامه داد: اگر یک سال یا دو سال بعد از وفات سلمان می‌خواستیم این برنامه را برگزار کنیم شاید می‌بایست نگران دغدغه‌هایی باشیم که آقای دکتر ترکی اشاره کردند، اما حالا و بعد از 27 سال از درگذشت سلمان وی به یکی از قله‌های شعر انقلاب مبدل شد و گفتن از او نیازی به غلو کردن ندارد، بلکه ما به دنبال آن هستیم با چنین برنامه‌ای آنچه را که در مورد او وجود دارد، بار دیگر به جامعه بشناسانیم.

رضایی همچنین اشاره کرد: نمی‌شود برای شاعران انقلاب برنامه‌ای نداشت و از رسانه‌ها انتظار داشت به موضوع شعر انقلاب بپردازند. به نظر من برکت عمر به زیادی عمر نیست، بلکه به چگونگی استفاده از عمر بازمی‌گردد که فردی مانند مرحوم هراتی به معنی خاص نشان داد قدر آن را می‌داند.

رضایی همچنین گفت: کسانی که می‌گویند سلمان حواس پرت بوده باید بدانند که او ماند در حالی که بسیاری از ما نمی‌مانیم، باید به چیزی که نور است نزدیک شویم و از تاریکی‌ها بیرون آییم. سلمان نور است و شعر او هم همین گونه است، او همچنان که نظام را قبول داشت، اعتراض هم کرد و بنای شعر اعتراض را در ایران گذاشت و اتفاقاً قصد دارم به هیات داوران بگویم تا از سال آینده جایزه ویژه‌ای را با عنوان شعر اعتراض در این برنامه در نظر بگیرند.

وی افزود: در سال 57 و 58 که سلمان شعر اعتراضی می‌گفت، کسی جرات این کار را نداشت، در حالی که سلمان نشان داد چگونه می‌توان با این شیوه و روش صحبت کرد و از اصول دفاع کرد.

کد خبر 2166687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha