۳ آذر ۱۳۹۲، ۱۷:۴۵

گزارش خبری/

واکنش های متفاوت به توافق هسته ای در ژنو / بان کی مون : همه جهانیان باید از این توافق حمایت کنند

واکنش های متفاوت به توافق هسته ای در ژنو / بان کی مون : همه جهانیان باید از این توافق حمایت کنند

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: دستیابی به توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 با واکنش های متفاوت در داخل آمریکا ، اروپا و منطقه روبرو بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی ان ان ، واکنش ها در داخل آمریکا به توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 متفاوت بوده است، به طوریکه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا توافق اخیر را قدمی چشمگیر در حرکت به جلو خواند.

استقبال اوباما از این توافق در حالی صورت گرفته است که برخی از چهره های برجسته جناح جمهوریخواه در آمریکا از این توافق استقبال نکرده و و اعلام کرده اند این توافق از سوی کاخ سفید با هدف منحرف کردن افکار عمومی مردم آمریکا از طرح بهداشت عمومی اوباما صورت گرفته است.

برخی دیگر از جمهوری خواهان آمریکا توافق اخیر را به ضرر آمریکا خوانده و اعلام کرده اند ایران از این توافق برای دستیابی به اهداف هسته ای خود آنچه که آنها دستیابی به سلاح هسته ای خوانده اند استفاده خواهد کرد.

واکنش ها در اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه مشترک با وزیر خارجه ایران ، توافق اخیر را گامی برای دستیابی به یک راه حل نهایی و جامع مسئله هسته ای ایران خواند.

بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد هم در اظهار نظری درباره توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 ابراز امیدوای کرده است که این توافق موجب کاهش نگرانی ها درباره برنامه هسته ای ایران شود.

دبیرکل سازمان ملل همچنین از تمام اعضای جامعه جهانی خواسته است تا از این روند حمایت کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه ، گیدو وستر وله وزیر خارجه آلمان هم این توافق را یک نقطه عطف مهم خوانده است.

همچنین رویترز به نقل از لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه توافق حاصله را گامی مهم برای صلح و امنیت جهانی خوانده است.

هرمان رامبوی رئیس اتحادیه اروپا نیز با استقبال از توافق هسته ای و تقدیر از شجاعت ایران و کشورهای 1+5 خواستار اجرای مفاد توافق نامه در مدت زمانی تعیین شده و تلاش بر اساس اعتماد سازی انجام شده تا حل نهایی مسئله شد.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز توافق مذکور را به معنای به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران خواند.

واکنش ها در منطقه

شبکه سی ان ان آمریکا به نقل از یک مقام دولتی عربستان که نامی از وی نبرده است اعلام کرد: ما جزئیات توافق را نمی دانیم، اما عربستان نگران این توافق است و از دورنمای کلی آن ناخرسند است.

همچنین مقامات رژیم صهیونیستی در مواضعی مشابه مقامات عربستان سعودی واکنش های منفی و منفعلانه ای در قبال این توافق داشته اند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم توافق هسته ای مذکور را یک اشتباه تاریخی خوانده و اعلام کرد رژیم صهیونیستی به این توافقنامه متعهد نخواهد بود.

همچنین لیبرمن وزیر خارجه رژیم اسرائیل این توافق نامه را بزرگترین دستاورد دیپلماتیک ایران خوانده و در اظهاراتی شیطنت آمیز برای تحریک برخی کشورهای منطقه امضای این توافق نامه را آغاز یک رقابت تسلیحاتی در منطقه خواند.

یووال استینیتز وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی نیز با ابراز خشم از توافق حاصله و در موضعی انفعالی و در انتقادی شدید از آن گفت: این توافق به ایران هر آنچه را که می خواست داد و اسرائیل نمی تواند در جشن جامعه جهانی که بر اساس خود فریبی است مشارکت کند.

نوری مالکی نخست وزیر عراق با استقبال از این توافق آن را گامی مهم در تامین و تثبیت امنیت منطقه خواند.

همچنین عمران الزعبی وزیر اطلاع رسانی سوریه با استقبال از این توافق گفت این توافق رژیم صهیونیستی و عربستان را در منطقه منزوی تر خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان نیز با استقبال از این توافق آن را گامی مهم در حفظ صلح و امنیت منطقه خواند.

 

 

کد خبر 2181828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha