۲۰ آذر ۱۳۹۲، ۹:۰۷

ورزش رزمی نینجوتسو در سایه بی مهری/

نینجاهایی که در نیمه راه منصرف می شوند/ زنان سیاهپوش اراکی بدون امکانات ورزشی

نینجاهایی که در نیمه راه منصرف می شوند/ زنان سیاهپوش اراکی بدون امکانات ورزشی

اراک – خبرگزاری مهر: اعتلای فکر و جسم از دیرباز هدف غایی ورزش بوده است، برخی ورزش ها در کنار تحرک و سلامت جسم ، بر تمرکز و پرورش اخلاق و روح نیز تاثیر مثبت دارد، ورزش های رزمی از جمله این نوع ورزش هاست و ورزش نوپای نینجا در اراک نیز یکی از این رشته های رزمی است که البته با وجود استقبال بسیار به علت بی مهری مسئولان، نینجوتسو کاران را از ادامه دادن این راه منصرف می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، همیشه ورود شکل های جدید و نو با مقاومت روبرو می شود این شکل نوین می تواند در هنر، سیاست و ورزش باشد. می تواند بومی آن منطقه باشد یا نه از سرزمین دیگری سوغات آمده باشد.

ورزش پرتحرک و جذاب نینجا چندسالی است که در استان مرکزی آموزش داده می شود، ورزشی که همه ما آن را با یاد لاک پشت های کارتونی نینجا می شناسیم.

استقبال از این رشته ورزشی در اراک بسیار گرم بوده است خصوصا بانوان اراکی علاقه زیادی به یادگرفتن نینجا دارند و تنها مربی نینجا بانوان اراکی دو سالی است که مشغول آموزش دختران و زنان جوانی است که همزمان با پرورش جسم به پرورش روح و فکر خود نیز اهمیت می دهند. مربی ای که به همراه شاگردانش در سالنی بدون هیچ امکان ورزشی به تمرین مشغول هستند.

الهه کمندی مربی نینجا بانوان در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: هم اکنون سالن 22 بهمن تنها محل تمرین برای بانوان است که بدون هیچ امکاناتی از جمله تخته فنر، میت و تشک است.

استقبال بانوان اراکی از رشته نینجا

وی با اشاره به اینکه استقبال از رشته نینجا از طرف بانوان اراک بسیار بوده است، می افزاید: مشکل عدم استقبال نیست، مشکل نبود سالن مجهز و فضای مناسب و کافی است که باعث می شود بسیاری از شاگردان در نیمه راه از ادامه آن منصرف شوند.

کمندی با بیان اینکه سالن تمرینِ قبلی که فضای مناسب داشت، توسط باشگاه تخریب شد، بیان می کند: تا قبل از این ما در سالنی که فضای بزرگ تری داشت تمرین می کردیم، ولی مدیریت باشگاه 22 بهمن آن سالن را که در اختیار ما و چند رشته ورزشی دیگری بود را به بهانه تبدیل کردن به پارکینگ گرفت.

سِن سی نینجای اراک ادامه می دهد: پس از پیگیری های صورت گرفته، سالن فعلی با برداشتن دیوار بین دو اتاق در اختیار ما قرار دادند.

وی می گوید: البته ما چندین بار به کوچک بودن و نامناسب بودن این سالن انتقاد کرده ایم و پیگیری هایی انجام داده ایم ولی نتیجه ای نگرفتیم.

وی می افزاید: مشکل دیگر این است که مشخص نیست مدیریت این سالن با تربیت بدنی است یا با آموزش و پرورش یا در دست شخص است.

برای سالن قبلی با هزینه های شخصی علاقمندان میت و تخته فنر تهیه شد

کمندی می افزاید: نبود میت، تاتمی مناسب، تخته فنر و ... از کمبودهای خاص این رشته در اراک است؛ البته برای سالن قبلی با هزینه های شخصی علاقمندان میت و تخته فنر تهیه شد که به دلیل سهل انگاری در حراست سالن ناپدید شدند.

وی می گوید: هم اکنون سالن نینجا در اراک بعنوان تنها محل آموزش این رشته برای بانوان اراکی از داشتن تشک، تخته فنرف رختکن، آبسردکن و... محروم است و فقط علاقه است که من و شاگردانم را کنار هم نگه داشته است، البته مطمئنم که بودجه برای تامین این بخش ها هست ولی تعلق نمی گیرد.

نماینده بانوان رشته نینجا در استان مرکزی با اشاره به بی اهمیت بودن برخی رشته ها برای مسئولان می افزاید: مسئولان هیچ توجهی به ورزش های نوپا ندارند و رشته ای مانند نینجا در برابر کاراته و تکواندو خیلی برایشان مهم نیست، این در حالی است که هر رشته ای جایگاه و کارکرد خود را دارد.

هیئت نیز بودجه ای برای اختصاص دادن به این رشته ندارد

کمندی با بیان اینکه رشته نینجا زیرنظر هیئت ورزش های رزمی است، می گوید: متاسفانه هیئت نیز بودجه ای برای اختصاص دادن به این رشته ندارد.

وی کمبود بودجه و اعتبار را دلیل اصلی شرکت نکردن بانوان اراکی در مسابقات این رشته می داند و بیان می کند: سال گذشته برای شرکت در یک دوره مسابقه با مشکلاتی روبرو بودیم، اما تربیت بدنی حتی یک ماشین در اختیار گروه اعزامی ما قرار نداند و ما مجبور شدیم با هزینه های خود در این مسابقات شرکت کنیم.

کمندی تاکید می کند: با این وضعیت قطعا دیگر در هیچ مسابقه ای شرکت نخواهیم کرد زیرا تامین هزینه هایش به تنهایی برایمان مقدور نیست.

کمندی می گوید: ورزش نینجا در کشور با استقبال خوبی روبرو شده است و تقریبا تمام کشور به آموزش آن می پردازند و حمایت خوبی از این رشته می شود ولی استان مرکزی خصوصا اراک بعنوان یک کلان شهر در حد استان های محروم نمی تواند این رشته را حمایت کند، به حدی که نماینده آقایان این رشته اقدام به تاسیس یک سالن با هزینه های خود کرده است که البته در مراحل مجوز است.

این ورزش با فرهنگ ما هیچ مغایرتی ندارد

وی ادامه می دهد: ورزش نینجا، ورزشی است که در سال 69 از ژاپن وارد ایران شده است و استاد اکبر فرجی بنیانگذار آن در ایران بوده است. این ورزش با فرهنگ ما هیچ مغایرتی ندارد زیرا از لحاظ پوشش، شکل لباسش طوری طراحی شده که تمام بدن پوشیده می شود و حرکات آن نیز مشکل آفرین نیست.

مربی نینجای بانوان می گوید: به همین دلیل در برخی روزها می توان برای تمرین استتار و استقامت به فضای باز همچون پارک و کوه رفت که البته تعداد روزهای آن کم است زیرا پارک ویژه ورزشکاران در اراک وجود ندارد.

وی ادامه داد: البته معرفی نکردن این رشته و نمایش و ارائه محدود و ناچیز آن از سوی تربیت بدنی و رسانه از جمله  مواردی است که کوتاهی در شناخت مردم نسبت به این رشته را نشان می دهد.

کمندی که از سال 85 مشغول این ورزش است می گوید: نینجا ورزش جذاب و متفاوتی است که هر روز یک آموزش و درس و حرکاتش طوری طراحی شده که فردی که به آن مشغول است را دچار تکرار نمی کند بنابراین علاقمندان زیادی در بخش زن و مرد دارد .

وی تاکید می کند: سالن مناسب در مکان مناسب شرایط برای آموزش بهتر و بیشتر علاقمندان را فراهم می آورد.

کمندی اضافه می کند: یکی، دو سالن ورزشی دیگر در اراک وجود دارد ولی به دلیل بدی مسیر نسبت به سالن 22 بهمن برای رفت و آمد بچه ها مشکل ساز است  و آموزش در آن ها باعث ریزش متقاضی می شود.

آموزش این رشته هیچ محدودیت سنی ندارد

سِن سی کمندی در خصوص رشته نینجا می افزاید: این رشته ترکیبی از دفاع شخصی، حرکات آکروبات ، رزمی و مبارزه با سلاح است که هر بخش آن از یک ورزش وام گرفته شده است مثلا  اکروبات آن از ژیمناستیک و کاتاهایش از کاراته گرفته شده است.

وی با بیان اینکه آموزش این رشته هیچ محدودیت سنی ندارد، می گوید: این رشته خصوصا برای بانوان مزیت هایی چون بالا بردن اعتماد بنفس و افزایش قدرت بدنی دارد و یکی از رشته هایی است که در آن مردان بر زنان برتری خاصی ندارند.

کمندی با اشاره به اینکه این ورزش بیشتر گروهی انجام می شود، خاطرنشان می کند: بغیر از حرکات آکروبات بقیه بخش ها چون دفاع شخصی و کاتاها به طور گروهی انجام می شود.

وی ادامه می دهد: آموزش این رشته به صورت مرحله ای و از پایه است یعنی در صورت یاد نگرفتن شاگرد نمی تواند به گام بعدی مرحله و آموزش برود.

کمندی می افزاید: این رشته 15 دان و سه کمربند سفید، قرمز و مشکی دارد و در هر مرحله کمربند درجه های q بنام برای پیشرفت به ورزش آموزها داده می شود که به صورت ستاره بر روی لباسشان نشان داده می شود.

قطعا تلاش برای معرفی رشته هایی که در دنیا به شدت مورد علاقه است ، نیاز به نگاه ویژه تری از سوی مسئولان دارد تا هم علاقمندان بهتر به ان بپردازند و هم شرایط برای نوآوری و بومی کردن آن فراهم آید.

....

گزارش: سمیه انصاری فر

کد خبر 2193154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha