۲۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۴

برج میلاد موزه‌دار شد

مشاهیر ایران 271 متر از زمین فاصله گرفتند/ همسایگی جلال و سیمین و نیما

مشاهیر ایران 271 متر از زمین فاصله گرفتند/ همسایگی جلال و سیمین و نیما

مجسمه‌های سیلیکونی مشاهیر ایران به تراز 271 متری برج میلاد انتقال داده شد تا از این پس ایران نیز صاحب موزه‌ای مانند موزه مادام توسو شود.

به گزارش خبرنگار مهر، شب گذشته 25 آذر ماه برج میلاد تهران میزبان افرادی بود که برای حضور در مراسم افتتاح "موزه مشاهیر ایران" یا موزه مجسمه‌های سیلیکونی به طبقه 271 این برج آمده بودند.

این مجسمه‌های سیلیکونی را علیرضا خاقانی هنرمند مجسمه‌ساز کشورمان که دکتر دندانپزشک نیز هست با استفاده از سیلیکون که ماده اصلی ساخت دندان‌های مصنوعی است، ساخته است.

خاقانی در ابتدای مراسم افتتاح این موزه گفت: امروز تعدادی از مفاخر بزرگ ایران میزبان عزیزانی هستند که به برج میلاد آمده‌اند. من معتقدم بخشی از زیربناهای فرهنگی کشور را همین شخصیت‌ها می‌سازند و بزرگداشت و پاسداشت این سرمایه‌های بزرگ کشور جز وظایف ماست.

وی افزود: تکنیک و متریال این مجسمه‌ها با آنچه که در خارج است (موزه مادام توسو) متفاوت است. در این آثار از المان‌های بومی و از متریالی ماندگارتر از موم استفاده کردم. من این مجسمه‌ها را با سیلیکون ساختم که بیشترین تطابق را با اصل دارد.

خاقانی با ذکر این جمله که سیلیکون دوام بیشتری نسبت به موم دارد، ادامه داد: ساخت چنین موزه‌هایی در بسیاری از کشورها از 200 سال پیش آغاز شده ولی مجموعه حاضر اولین مجموعه از چنین کارهایی با سیلیکون است.

این هنرمند مجسمه‌ساز بیان کرد: در انتخاب شخصیت‌های این موزه ادیبان و شاعران معاصر را درنظر گرفتم و سعی کردم به جز یک مورد همه آنها را در اندازه‌های طبیعی بسازم.

وی مجسمه سیلیکونی فردوسی را یکی از متفاوت‌ترین مجسمه‌های این مجموعه دانست و گفت: فردوسی را بزرگتر از حد معمول ساختم و در ساخت آن اغراق کردم تا اشاره‌ای به بزرگی او در ادبیات داشته باشم.

خاقانی در پایان سخنان خود گفت: 14 مجسمه در این مجموعه قرار دارد که تا پایان سال 30 مجسمه دیگر از مشاهیر ایران مانند حضرت امام خمینی (ره)، شهید بهشتی، شهید رجایی، دکتر مصدق، میرزا کوچک خان، آیت‌الله کاشانی و چند تن دیگر را نیز خواهم ساخت که همه آنها نیز به برج میلاد منتقل خواهند شد.

در ادامه علی جعفری، مدیر روابط عمومی برج میلاد ضمن برشمردن ویژگی‌های خاص مدیریت برج میلاد و تعریف و تمجید از این مدیریت از هنرمندان خواست تا به سمتی بروند که مجسمه‌ها و تندیس‌های مشاهیر زنده ایران را بسازند.

ایرج حسابی فرزند زنده‌یاد پروفسور حسابی ضمن تشکر از قالیباف شهردار تهران، محمد هادی ایازی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری و شهاب مرادی رییس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به انتقاد از خواب ماندنمان در قبال چهره‌های فرهنگی و علمی کشور پرداخت و گفت: ما خوابیم. زکریا را قطر، تار و چوگان را کشورهای دیگر، ابوعلی سینا را عربستان و سایر مفاخرمان را نیز باقی کشورها به نام خود ثبت می‌کنند و ما هنوز خوابیم و در خواب هم خواهیم ماند.

یکی از مجسمه‌هایی که در این موزه قرار گرفت مجسمه پهلوان غلامرضا تختی است، به همین مناسبت عبدالله موحد از کشتی‌گیران هم دوره تختی به این برنامه آمده بود که گفت: ورزشکاران، دانشمندان، مفاخر و هنرمندان و تمام کسانی که در راه اعتلای یک مملکت می‌کوشند مهم هستند و باید مورد توجه قرار بگیرند.

وی در پایان سخنان کوتاه خود خوانده شدن سرود ملی ایران در سایر کشورها را افتخاری بزرگ قلمداد کرد و گفت: همه ما باید خودمان را در راه پیشرفت مملکت موظف بدانیم. باور نمی‌کنید شنیدن سرود ملی کشورمان در یک مجمع غیر ایرانی و در میان سایر کشورها چه لذتی دارد.

مصطفی چمران عضو شورای اسلامی شهر تهران، سخنران بعدی این مراسم بود که گفت: همه ما قبول داریم که بزرگداشت بزرگان و هنرمندان باید برگزار شود. ما زمینه‌های فرهنگی زیادی برای کار داریم که  قبول دارم در ورود به آنها تعلل کرده‌ایم.

وی پرداختن به هویت ایرانی اسلامی خودمان را بسیار مهم دانست و بیان کرد: هویت ما پرارزش‌ترین چیزی است که داریم و دقیقا همین هویت چیزی است که دشمن نمی‌خواهد آن را داشته باشیم.

رییس سابق شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: انرژی هسته‌ای ما نیست که دشمنان ما را به شکایت آورده بلکه این رشد فرهنگی و علمی ماست که دشمنان ما را ترسانده است. این فرهنگ ماست که هر روز اوج گرفته و رشد می‌کند و دشمنان ما از همین می‌ترسند.

چمران در پایان سخنان خود گفت: ما ملت توانمندی هستیم که اگر علم در چین یا ثریا باشد به آن دست می‌یابیم البته نباید با ذکر نام دانشمندان و هنرمندان گذشته از بالیدن به هنرمندان و دانشمندان امروزمان غافل شویم.

در این موزه مجسمه‌هایی از شهریار، سهراب سپهری، سیمین دانشور، پروین اعتصامی، پروفسور حسابی، نیما یوشیج، مصطفی چمران، فردوسی، پهلوان تختی، جلال آل احمد، ملک الشعرای بهار و ... به نمایش درآمده است.

کد خبر 2197135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha