دکتر جهانگیر نادر علی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) و یارانش همواره در طول تاریخ الگویی برای حرکت ها و مبارزات ظلم ستیزانه شده است،اظهار داشت: رویداد عاشورا، مکتب انسان سازی است و محرم ماه تحول وجودی انسان است، همانطور که انسان در حج متحول می شود، مکتب عاشورایی نیز به وسعت جهانی موجب تحول اندیشه در انسان می شود.
وی همچنین قیام حسینی را دارای ابعاد بزرگ و گسترده ای دانست که هرچه بیشتر به تحلیل و بررسی آن پرداخته شود، نکات تازه تری آشکار خواهد شد.
دکتر نادرعلی تصریح کرد: عاشورا در هر سال، احیا کننده اسلام و انسانیت در دل تمام مردمان آزاده جهان و مسلمین سراسر عالم است.
وی ادامه داد: عاشورا، فرهنگى برخاسته از متن اسلام ناب است که نقش حیاتى را در استحکام ریشه ها، رویش شاخه ها و رشد بار و برهاى آن ایفا کرده است.
این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به اینکه نهضت عاشورا در سال 61 هجری به وقوع پیوست ، اما تا به امروز همانند چشمه ای جوشان ،تشنگان عدالت ،معرفت و انسانیت را سیراب می کند واین قیام درهیچ زمان و مکانی محصور نیست، گفت: نهضت حسینی همواره الهام بخش حرکت آزادمردان درسراسردنیا بخصوص اهل تشیع دربرابر کانون هاى ظلم و کفر و نفاق است.
نادرعلی، مراتب ایمان انسان را درسه بعد ایمان قلبی، لسانی و عملی دانست و گفت: مراتب ایمان در افراد متفاوت است و قیام عاشورا اگرچه در یک زمان محدود نیم روز صورت گرفت، اما اثر گذاری آن در طول تاریخ در اذهان افراد آزاده اندیشان ومحبان اهل بیت تاثیری شگفت دارد.
وی با بیان اینکه تبلیغ، تحلیل و تکرار بحث انگیز،موجب انگیزه در انسان می شود،گفت: هر کسی به حد خود از این قیام بهره می گیرد و تاثیرگذاری این قیام چنان عمیق است که سالانه دشمنان اسلام با صرف هزینه های بالغ بر 900میلیون دلاری جهت براندازی مراسم سینه زنی در ماه محرم تلاش می کنند و هر روز بر این تلاش می افزایند.
دکترنادرعلی با ذکر اینکه قیام کربلا در حقیقت کعبه دلهاست، گفت: قبله اصلی برای عبادت کعبه است اما قبله دلها احیاکننده دین خداست.و این در حقیقت کربلا قبله دلهاست.
وی تاکید کرد: عاشورا رسالت بزرگى بر دوش همه دینداران به ویژه آگاهان جامعه نهاده است. زیرا شناخت ابعاد آن و الگوپذیری از این ارزش ها بستری برای احیای دوباره انسان است.حماسه عاشورا پس از قرنها، همچنان بر تارک تاریخ میدرخشد.
نظر شما