به گزارش خبرنگار مهر، 42 میلیارد تومان بودجهای بود که از سوی دولت و در قالب لایحه سال 1392 به کمیته ملی المپیک اختصاص داده شد. این کمیته تاکنون 25 میلیارد تومان از بودجه مصوب امسال خود را دریافت کرده که آن را برای بخشهای مختلف و اعزامها و برنامههای مصوب هزینه کرده است.
کمیته ملی المپیک که در نیمه نخست امسال با سه رویداد مهم المپیک آسیایی جوانان (اینچئون کرهجنوبی)، بازیهای داخل سالن آسیا (نانجینگ چین) و بازیهای کشورهای اسلامی (اندونزی) روبرو بود، از مجموع بودجه دریافتی خود 5 میلیارد و 400 میلیون تومان را بابت اعزام کاروانهای ورزشی به این مسابقات هزینه کرد. در این میان 11 میلیارد و 100 میلیون تومان هم میان کمیته ملی پارالمپیک و 42 فدراسیون ورزشی دیگر توزیع شد و بخشی از بودجه دریافتی هم به مسائل پشتیبانی کمیته ملی المپیک، آکادمی ملی المپیک، دورههای آموزشی و ... اختصاص داده شده است.
در کل اینکه کمیته ملی المپیک تا به امروز تمام بودجه دریافتی خود را به کارهای مختلف اختصاص داده و در این میان هیچ بودجهای برای مسابقات غرب آسیا پیشبینی نشده است. این درحالی است که طبق زمان بندی انجام شده این مسابقات تا سه ماه دیگر به میزبانی ایران و در جزیره کیش آغاز خواهد شد و تمام کشورهای عضو فدراسیون غرب آسیا نیز با معرفی ورزشکاران شان، آمادگی خود را برای شرکت در آن اعلام کردهاند.
البته طبق پیشبینیها و رایزنیهای انجام شده کمیته ملی المپیک طی هفتههای باقی مانده تا پایان سال، حداقل 12 - 10 میلیارد تومان دیگر از بودجه مصوب خود را دریافت خواهد کرد و به طور حتم مسئولان جدید این کمیته، از این بودجه دریافتی برای میزبانی رویداد بزرگی که در پیش دارند، استفاده خواهند کرد البته اگر تصمیم به لغو یا تعویق آن نگیرند!!
کمیته ملی المپیک - چه در زمان مدیران قبلی و طی یکی دو هفته ای که از روی کار آمدن هیات اجرایی جدید میگذرد - پیشبینی دقیق مالی برای برگزاری مسابقات غرب آسیا نکرده یا حداقل اینکه نتیجه این پیشبینی را اعلام نکرده است اما گفته میشود با در نظر گرفته هزینههای اعزام کاروان ایران، میزبانی از ورزشکاران دیگر کشورهای شرکت کننده که در کنار نمایندگان ایران حدود 900 نفر هستند، ایاب و ذهاب و پذیرایی از آنها و به خصوص مراسم افتتاحیه و اختتامیه حداقل 20 - 15 میلیارد تومان برای برگزاری این مسابقات لازم است.
این بودجهای است که تامین آن برای کمیته ملی المپیک و مدیران جدیدش با در نظر گرفتن زمان برگزاری مسابقات غرب آسیا (29 فروردین ماه تا 6 اردیبهشت ماه) و فاصله کم باقی مانده تا آن به این راحتیها امکان پذیر نیست.
جدا از اینها ورزش ایران بازیهای آسیایی کرهجنوبی را هم در پیش دارد. رویدادهای که کاروان کشورمان در دوره پیشین آن عملکردی قابل قبول داشت و موفق شد با مجموع 59 مدال که 20 مدال آن طلا بود، در جایگاه چهارم آسیا قرار بگیرد. به طور حتم اعزام کاروانی موفق به این بازی ها و تکرار خیلی از موفقیت ها در آن دغدغه اصلی این روزهای کمیته ملی المپیک است.
همه این مسائل موجب شده شائبههایی مبنی بر لغو مسابقات غرب آسیا یا تعویق آن به بعد از بازیهای آسیایی کرهجنوبی ایجاد شود. این در حالی است که سال گذشته ایران همزمان با کشورهایی مانند عراق، کویت، سوریه، قطر و لبنان درخواست خود را برای میزبانی مسابقات غرب آسیا ارائه کرد. در همین راستا چند ماه پیش نمایندگان غرب آسیا (سه نفر) و شورای المپیک آسیا (یک نفر) از امکانات کیش بازدید کردند و پس از آن امتیاز برگزاری مسابقات را به ایران دادند.
طی این مدت زمان هم جلسات زیادی ویژه مسابقات غرب آسیا و برگزاری چهارمین دوره آن در کیش، برگزار شده است. حتی مسئولان کمیته ملی المپیک در چند مرحله و بابت همین مسابقات غرب آسیا به کیش سفر کردند که یکی از آنها همراه با روسای فدراسیونها انجام شد.
با همه اینها و با در نظر گرفتن شرایط فعلی گفته می شود که شاید چهارمین دوره مسابقات غرب آسیا در موعد مقرر یعنی 29 فروردین ماه تا 6 اردیبهشت ماه در کیش برگزار نشود و برگزاری آن به زمانی بعد از بازی های آسیایی موکول شود. هرچند تجربه در ورزش ایران نشان داده که هر رویدادی که به تعویق افتاده در نهایت لغو شده است.
نظر شما