به گزارش خبرنگار مهر، «خاکسترسپاری» نوشته پرویز دوائی مطلبی است که این شماره جهان کتاب با آن آغاز میشود. در ادامه مطلب «درگذشتگان» نوشته احمد اخوت درج شده است که یادی از رفتگان ادبیات و هنر ایران است. «مینویسم ولی منتشر نمیکنم» نوشته خسرو ناقد، «چند انتظار بجا» نوشته مجید رهبانی و «مبارزه گفتمانی و نقش ویراستار» نوشته علی صلحجو مقالات بعدی هستند.
«تندر کیا، شورشگر بیآشتی» نوشته کامیار عابدی با محور موضوع آثار تندر کیا، «جلد شانزدهم، کراسه دوم» نوشته پیام شمسالدینی درباره دومین جزوه از جلد شانزدهم دانشنامه ایرانیکا و «غفلت از کیست؟ ملاصدرا، یا دائرهالمعارف بزرگ اسلامی؟» نوشته جویا جهانبخش هم عنوان دیگر مقالاتی است که در ادامه در جهان کتاب چاپ شدهاند.
مقاله بعدی «کتابشناسی توصیفی آثار فقهی و حقوقی سال 1391» است که به قلم رقیه صدری و سید احمد حسینزاده نوشته شده است. نقد کتابهای «سه گفتار در غلو پژوهی» و «زرینکوب و نقد ادبی» هم با عناوین «در باب غلو و غالیان» و «سنجش عیار نقد زرینکوب» به قلم علیمحمد دادقانی و منوچهر منجمی چاپ شدهاند. مقاله بعدی با ترجمه روشن وزیری، «چشمانداز فرا اقیانوسی به روسیه» است. «آیزاک و آیزایا»، «قوامالسلطنه»، «جامعهشناسی و فلسفه»، «حدیث نفس»، «نقدی مدرن بر مدرنیته»، «پنجاه اثر کلاسیک روانشناسی»، «چرا نویسنده بزرگی نشدم؟»، «تمام بندها را بریدهام»، «به مردن عادت نمیکنم»، «خانه اشباح» و «پیشروی» عناوین کتابهایی هستند که در ادامه مقالاتی در نقد و بررسیشان درج شده است.
در بخش «هزار و یک داستان» این مجله هم این کتابها معرفی و مرور شدهاند: «آقای سلیمان! میشود من بخوابم؟»، «از خاک برآمدگان»، «البته با کمی تاخیر»، «این گوشه جهان»، «بهتزدگی»، «تقاطع انقلاب و وصال»، «در هوای دوردستها»، «زیر سایه اکالیپتوسها»، «فیلمهای کتبی سیلویا پلات»، «مقصر و داستانهای دیگر»، «من ریحان هستم»، «نمیدونم کجاست» و «و دیگر نیست».
در قسمت معرفی کوتاه هم کتابهای «فرهنگ ناقص»، «فرهنگ شعر نو فارسی»، «اعلام در تاریخ طبری»، «شیوه عاشقی»، «رهنورد گمشده»، «حدسها و ابطالها»، «آیندهپژوهی و انرژی» و «سه طرز سیاست» معرفی شدهاند.
مجله جهان کتاب، هجدهمین سال فعالیت خود را پشت سر میگذارد و شماره 10- 8 آن با 84 صفحه و قیمت 7 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما