۱۵ بهمن ۱۳۹۲، ۱۰:۲۸

نا گاتا تاکید کرد؛

منطقه بندی کردن حوزه آبریز دریاچه ارومیه برای تغییر الگوی کشت ضروری است

منطقه بندی کردن حوزه آبریز دریاچه ارومیه برای تغییر الگوی کشت ضروری است

ارومیه - خبرگزاری مهر: مشاور ارشد موسسه جایکای ژاپن در مدیریت آب بر لزوم منطقه بندی کردن حوزه آبریز دریاچه ارومیه برای تغییر الگوی کشت متناسب با شرایط منطقه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، نا گاتا شامگاه دوشنبه در پایان سفر دو روزه کارشناسان موسسه جایکای ژاپن برای بررسی وضعیت دریاچه ارومیه، با اشاره به شرایط متنوع از نظر اکوسیستم کشاورزی در اطراف حوزه آبریز دریاچه ارومیه، افزود: با منطقه بندی کردن این حوزه در استان می توان نسبت به تغییر الگوی کشت متناسب با شرایط منطقه اقدام کرد.

وی اظهار داشت: می توان با ایجاد مزارع الگو و نمایشی برای کشت های جایگزین و نیز رعایت تناوب در کشت و بیان مزایای این کار برای کشاورزان نیز می توان گام های خوبی در این زمینه برداشت که با توجه به اینکه بخش وسیعی از دریاچه خشک شده تدابیر ما نیز باید گسترده باشد.

وی اعلام کرد: کمک به کارگروه منطقه ای، تهیه یک طرح کلی و ارزیابی در خصوص منابع آب، پایش و مونیتورینگ فعالیت های حوزه آبریز دریاچه در آذربایجان غربی از محورهای همکاری این موسسه با کارگروه ایرانی نجات بخشی دریاچه ارومیه خواهند بود.

نا گاتا ضمن تاکید بر اینکه حفظ دریاچه ارومیه باید اولویت اول طرحها و برنامه ها بوده و با توجه با نوسانات بسیار آب، باید موثرترین راهکار را یافت، ادامه داد: طرح سفید رود که در ارتباط با تغییر الگوی کشت اجرا شد، طرح موفقی بود که می توانیم این طرح را به استان های آبریز حوزه دریاچه ارومیه نیز تعمیم دهیم.

وی یادآور شد: صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه می تواند نقش بسیار مهمی در نجات دریاچه داشته باشد و ضرورت دارد این راهکار در دیگر مناطقی که مشکل کم آبی دارند رعایت شود.

مسئول میز ایران در دفتر مرکزی جایکا در توکیو نیز در این جلسه گفت: اطلاعات کافی از وضعیت دریاچه ارومیه و تالابهای اقماری نداریم که در این راستا برای ادامه مطالعات یک هیئت کارشناسی نیز فروردین ماه سال آینده به منطقه اعزام می شوند.

خانم ناکامورا با بیان اینکه تیم جایکا در این دیدار در پی کسب اطلاعات و داده های بیشتری از شرایط حاکم بر حوضه آبریز دریاچه ارومیه است، اظهار داشت: تیم ما اکنون در صدد جمع آوری اطلاعات پایه ای از وضعیت دریاچه ارومیه و اقدامات انجام شده بود.

وی با بیان اینکه ادامه گفت و گو های ما با کارگروه و شورای منطقه ای نجات دریاچه ارومیه در تهران خواهد بود، گفت: اگر قصد همکاری وجود داشته باشد ما مایل هستیم تا مسئولان پروژه های مستقل خود را در این زمینه ارائه که تسریع در روند همکاری ها ضروری است.

این بازدیدها بخشی از نتایج ملاقات شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و حسن روحانی رئیس جمهور در جریان سفر به نیویورک است که طرفین بر همکاری در خصوص مسایل زیست محیطی تاکید کرده بودند.

در این بازدید مسئولان و مدیران جهاد کشاورزی، محیط زیست و آب منطقه ای سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان و نیز مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو حضور داشتند.

 

 

کد خبر 2228564

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha