به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت کامنتری-مگزین، جلسه نمایندگان احزاب مختلف در مجلس انگلیس درباره ایران، "تغییر لحن عجیبی بر جلسه حکمفرما" بود.
این سایت تحلیلی در ادامه مینویسد: "نه تنها بدون هیچ تردیدی فضا به سمت ایران مثبت بود، بلکه شاهد نظرات علنی علیه مواضع آمریکا و اسرئیل از طرف نمایندگان مجلس بودیم. برخی از اعضا آنقدر طرفدار ایران بودند که خواستار برخورد شدید با عربستان سعودی -رقیب اصلی ایران در جهان اسلام- بودند. نه تها این مواضع از سوی اعضای حاشیهای مجلس بیان نمی شد، بلکه سیاستمدارانی از [احزاب] محافظهکار و کارگر که دارای بالاترین جایگاهها در این کشور هستند، بودند."
جلسه اخیر گروه پارلمانی فراحزبی درباره ایران به ریاست جک استراو -وزیر خارجه سابق- تشکیل شد که به گفته این سایت "در سالهای اخیر تبدیل یکی از طرفداران سرسخت جمهوری اسلامی شده است و نمیتواند اشتیاق خود را درباره کشور پنهان کند."
استراو در این جلسه پس از ارائه گزارشی از سفر هیات انگلیسی به تهران، حملات شدیدی علیه نومحافظهکاران دولت بودش و لابی طرفدار رژیم صهیونیستی در آمریکا و نقش مخرب آنها کرد.
کامنتری-مگزین که در مطلب خود از این اتفاق نگران به نظر میرسد در ادامه نوشت: "هنگامی که استراو به کمیته پارلمانی زخم زبان زد و آن را تحت نفوذ اسرائیل و "محور" لابی اسرائیلی دانست و سپس نتیجه گرفت که بحث دشمن سازی یکی از سنتهای آنهاست، حقیقتاً استراو از حد خود خارج شد."
استراو در این زمینه گفته بود: "نگرانی من از دستور کار جناح راست اسرائیل -نماد آن نتانیاهو و دست راستیهایی است که در ائتلاف شکننده وی هستند- و آنهایی که در آمریکا هستند -به محوریت کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک)- است. به نفع آنهاست که ایران را اهریمنی نشان دهند... آنها نیازمند به داشتنِ یک اهریمن هستند. مدتهای مدیدی این اهریمنِ آشکار، شوروی بود . همه از این مساله راضی بودند. با فروپاشی آن، به سمت اهریمنهای دیگری حرکت کردیم. آنها نیاز به اهریمن دارند. بحث تحلیل سیاست خارجی نیست، آنها نیاز روانشناسی-سیاسی به آن دارند."
پیش از این نیز اینات ویلف- نماینده کنست- از استراو نقل قول کرده بود که "مشکل، منابع مالی نامحدودی که توسط سازمانهای یهودی و آیپک در آمریکا هزینه میشود تا سیاست آمریکا در منطقه را تغییر دهند و میل جنون آمیز آلمان به دفاع اسرائیل، هستند."
تام ویلسون -نویسنده مطلب- مواضع استراو را در راستای جیمی کارتر -رئیس جمهور اسبق آمریکا- میداند که در برخی از مقاماتی که از پست خود کناره گیری کردهاند، مشاهده میشود.
جرمی کوربین نمایده مجلس از حزب کارگر انگلیس نیز در جلسه فوق گفته بود: "شکی نیست: اینکه دولت انگلیس به دنبال گسترش روابط با ایران است، اقدام صحیحی است."
وی نیز نسبت به نظرات "دست راستیها"یی که به دنبال منزوی کردنِ ایران هستند هشدار داد و ابراز امیدواری کرد بالاخره آمریکا و اروپای غربی در این راه به یک همفکری دست یابند.
یکی دیگر از کسانی که به نفع ایران به اظهار نظر پرداخت نورمان لامونت -رئیس سابق خزانهداری- بود که گفت عربستان سعودی و اسرائیل صحبتهای حسن روحانی را تحریم کردهاند. وی افزود: "اعتقاد دارم هم عربستان سعودی و هم اسرائیل، به دنبال سیاه نمایی هستند. اگر عادیسازی روابط رخ دهد، آنها دچار چالش خواهند شد. زیرا قدرت دیگری در منطقه سربرخواهد آورد که بر روی غرب تاثیر خواهد گذاشت."
نظر شما