به گزارش خبرنگار مهر، حسن طاهری بعد از ظهر سه شنبه در نشست صميمي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم با مديران مسئول نشريات اظهار كرد: بعد از سالهاي متمادي اهل قلم قم به خانه خودشان (اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان) دعوت شدهاند كه اين جاي قدرداني دارد.
وي با انتقاد از حركتهايي كه منجر به بيسر و ساماني اصحاب مطبوعات و خبرنگاران استان شده است گفت: با شكل گيري خانه مطبوعات بدلي، بسياري از نويسندگان و خبرنگاران استان رها شدهاند.
طاهري گفت: اميدوارم معاونت مطبوعاتي، خانه مطبوعات قبلي كه سنگ بناي ارزشمندي بود و بر اثر برخی حب و بغضهاي سياسي از بين رفت، احيا كند.
به اعتقاد مديرمسئول نشريه ساغر، قم از نظر كميت نشريات در حد شهرهاي بزرگ كشور است اما در سالهاي گذشته به دلايل مختلف از نظر ظاهري و محتوايي به سطح نازلتري كشيده شد.
وي ادامه داد: اينكه خبرنگاران برخي نشريات استاني در جشنوارههاي سراسري رتبههاي اول تا سوم را كسب كردهاند به واسطه پشتكار و عزم شخصي مديران اين نشريات بوده وگرنه آموزش نيروي انساني در سالهاي اخير تعطيل بوده است.
طاهري با بيان اينكه قم ظرفيت برگزاري جشنواره مطبوعات ديني و نويسندگان ديني را در سطح ملي دارد اظهار كرد: چشم يك ميليارد و 250 ميليون مسلمان و به ويژه 750 ميليون اهل سنت به قم خيره شده و لحظه به لحظه مطالب منتشر شده در نشريات و رسانههاي جمعي توسط آنها رصد ميشود، در چنين شرايطي نظام فكري منسجمي در بسياري از نشريات ديده نمي شود.
انديشكده مطالعات فرهنگي ايجاد شود
سيد مهدي محدث مدير مسئول نشريه اندیشه پاک نيز در اين نشست اظهار كرد: قم قلب تپنده اسلام و جهان تشيع است و نيروي انساني ماهر در اين استان سرمايه انقلاب اسلامي محسوب ميشود.
وي براي اينكه نگاه اصحاب فرهنگ و هنر نگاه اسلامي باشد و از ظرفيتهاي موجود در قم براي نشر فرهنگ اهل بيت(ع) استفاده شود پيشنهاد داد انديشكده مطالعات فرهنگي ايجاد شود.
محدث معتقد است ظرفيتهاي رسانهاي زيادي در قم وجود دارد و كارهاي خوبي در حوزه رسانهها انجام شده ولي اين فعاليتها حالت جزيرهاي دارد و با تاسيس انديشكده مطالعات فرهنگي ميتوان همافزايي خوبي ايجاد كرد.
كهنسالترين مجله گرفتار مشكلات توزيع
حجتالاسلام فرجالله فرجاللهي مديرمسئول نشريه درسهايي از مكتب اسلام به عنوان يكي از كهنسالترين نشريات استان در اين نشست اظهار كرد: اين نشريه دو سال قبل از پيروزي انقلاب اسلامي به دستور مستقيم دربار شاهنشاهي تعطيل بود و بدون احتساب اين دو سال، نشريه درسهايي از مكتب اسلام پنجاه و چهارمين سال انتشار خود را ميگذراند.
وي از مجله درسهايي از مكتب اسلام به عنوان يكي از قديميترين مجموعه عقيدتي ياد كرد و گفت: در سالهاي اخير ارسال مجله به مخاطبان با مشكلات جدي مواجه شده و جلسه با مديركل وقت پست هم نتيجه بخش نبوده است.
جشنواره استاني برگزار شود
محمدكاظم اميني مديرمسئول نشريه آواي قم در اين جلسه خواستار برگزاري جشنواره استاني مطبوعات شد و گفت: برگزاري اين جشنواره در بالابردن رقابت بين فعالان رسانهاي و ارتقاي كيفي نشريات تاثير زيادي دارد.
وي با بيان اينكه حق مطبوعات قم ادا نشده است گفت: نشريات در كارگروه فرهنگي استان نمايندهاي ندارند و اميدوارم زمينه حضور يكي از نمايندگان خبره نشريات در اين كارگروه فراهم شود.
اميني انتشار آگهي نامه توسط روزنامههاي سراسري را نوعي تخلف دانست و افزود: اين آگهيها بايد در نشريات محلي انتشار يابد.
مهندسي فرهنگي تدوين شود
حجتالاسلام عبدالله حسنزاده مديرمسئول چندين نشريه مربوط به دفتر تبليغات اسلامي نيز گفت: در استان قم از نظر جغرافياي زيستي و فرهنگي مهندسي فرهنگي نشده است، در حالي كه بايد تهديدها، فرصتها و ظرفيتهاي استان و نشريات مورد بررسي قرار گيرد.
وي از نيروهاي فعال در نشريات به عنوان سرمايه اجتماعي ياد كرد و خواستار تدوين بسته آموزشي براي تربيت نيروي انساني ماهر شد.
صنف رسانهاي قوي نداريم
علي نقي شهيدي سردبير نشريه گويه هم در اين نشست، برطرف شدن بخش قابل توجهي از مشكلات نشريات محلي استان را در گرو داشتن يك صنف رسانهاي قوي دانست.
نظر شما