۱۱ اسفند ۱۳۹۲، ۱۶:۵۲

والرشتاین در پاسخ به مهر :

وضعیت اوکراین پیچیده است/ لزوم حل دیپلماتیک برنامه هسته ای ایران

وضعیت اوکراین پیچیده است/ لزوم حل دیپلماتیک برنامه هسته ای ایران

نظریه پرداز آمریکایی در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به وضعیت پیچیده بحران اوکراین در عین حال اعلام کرد که موضوع هسته ای ایران تنها به شیوه ای دیپلماتیک قابل حل است.

ایمانوئل والرشتاین جامعه‌ شناس بزرگ جهان معاصر درباره ناآرامی های اوکراین به مهر گفت : بحران اوکراین هنوز حل نشده و موضوع بسیار پیچیده ای است. در ابتدا مخالفان در پی مذاکره با دولت بودند، اما دولت حاضر به مذاکره نمی شد، حالا دولت خواهان مذاکره است، اما اپوزیسیون زیر بار مذاکرات نمی روند.

وی درباره رابطه آمریکا و عربستان سعودی گفت: آمریکا و عربستان سعودی سالهای متمادی است که با یکدیگر رابطه دارند و واشنگتن تنها به دنبال رابطه تجاری با ریاض نیست. اگرچه عربستان سعودی نگرانی های بسیاری را درباره تحولات ایران دارد و آمریکا آن را کامل رفع نکرده است، اما ریاض نقش اصلی را در تامین انرژی آمریکا ایفا می کند و واشنگتن هرگز به دنبال آن نبوده که با عربستان دچار چالش شود.

ایمانوئل والرشتاین درباره مکانیزم هسته ای گروه 1+5 در مذاکرات هسته ای با ایران گفت: اگر چه پاریس مدتی در مذاکرات هسته ای تهران با غرب کارشکنی کرد، اما محور فعالیت آلمان، انگلیس و فرانسه در مذاکرات هسته ای با ایران به هم نزدیک است.

وی افزود: روسیه هم سیاست های خود را در موضوع هسته ای دنبال کرده و اگرچه تمام این کشورها منافع متفاوتی دارند، اما هم اکنون وارد بازی پیچیده ای شده اند و این وضعیت ناپایدار تنها از طریق راه حل دیپلماتیک حل می شود.

ایمانوئل والرشتاین جامعه شناس و متفکر بزرگ چپگرا و از بزرگ ترین متفکران سوسیالیست قرن 21 تاکنون چندین کتاب و مقاله به تالیف در آورده است. وی متولد شهر نیویورک است و تمام تحصیلات خود را در دانشگاه کلمبیا طی کرده‌ و کتاب معروف وی نظام نوین جهانی است که به 9 زبان زنده برگردانده شده‌ و در سال 1975 جایزه معتبر جامعه‌ شناسی آمریکا موسوم به "جایزه سوروکین" را دریافت کرد.

به اعتقاد بسیاری از صاحب‌ نظران نظریه‌ بهتر از دو دیدگاه نوسازی و وابستگی می‌تواند توسعه اقتصادی، نیمه توسعه‌ یافتگی در کشورهای نیمه پیرامونی و پیرامونی را در ساختار اقتصاد جهانی سرمایه‌ داری توضیح دهد.

والرشتاین نقش مهمی برای دولت‌ها قائل نبوده و مبارزه طبقاتی را در اندیشه‌ هایش نادیده می‌گیرد. به اعتقاد وی یک جهان هرگز نمی‌ تواند استوار بر برابری‌ طلبی باشد و تنها می‌ توان جهانی را سازماندهی کرد که به سمت برابری‌ طلبی حرکت کند.

.........

معصومه زارع

کد خبر 2247572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha