به گزارش خبرنگار مهر، استان بوشهر دارای جاذبههای متعددی است که در اینجا به بیان برخی از این جاذبهها میپردازیم.
سواحل زیبای استان بوشهر:
سواحل ماسهای استان بوشهر را میتوان به عنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری این استان نام برد که این استان در مجموع بیش از 700 کیلومتر ساحل دارد که اغلب این سواحل برای استفاده عموم مردم آزاد است.
نخلستانهای سرسبز:
نخلستانهای سرسبز و سربه فلک کشیده شهر آبپخش جلوه بسیار دیدنی به این منطقه داده است و هیچ مسافری را بدون توقف اجازه عبور نمیدهد. وجود کانالهای پر آب در دو سمت مسیر ورودی شهر آبپخش طراوت و نشاط خاصی به این منطقه بخشیده است تا مسافران نوروزی بتوانند از آب و طبیعت در کنار هم بهره ببرند.
گنبد نمکی:
گنبد نمکی جاشک در استان بوشهر و در نزدیکی روستای گنخک در فاصله 64 کیلومتری جنوب شهر خورموج مرکز شهرستان دشتی و درکیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر و در 144 کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان قرار دارد یکی از بزرگترین و زیباترین گنبد نمکی ایران و خاورمیانه به شمار می آید.
بافت قدیم بوشهر:
بافت قدیم بوشهر نیز از مهمترین جابههای گردشگری استان بوشهر است که با توجه به سبک خاص و منحصر به فرد معماری آن دارای جاذبههای بسیار زیادی است.
عمارت ملک:
عمارت ملک مجموعه ساختمانی تاریخی واقع در بخش مرکزی شهرستان بوشهر یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر است.
موزه رئیسعلی دلواری:
رئیسعلی دلواری از سرداران مبارزه با استعمار در استان بوشهر است که خانه وی تبدیل به موزه شده و پذیرای گردشگران است.
گورستان و منطقه باستانی سیراف:
سیراف از قدیمیترین بنادر ایران و جهان است که در گذشته کشتیرانی از این بندر رایج شده است و دارای آثار تاریخی متعددی است.
نیروگاه اتمی بوشهر:
یکی دیگر از اماکن دیدنی بوشهر را میتوان نیروگاه اتمی بوشهر نام برد که به عنوان یک افتخار در عرصه هستهای ایران محسوب میشود.
کاخ بردک سیاه:
کاخ بردک سیاه از آثار تاریخی مربوط به دوران هخامنشی است که در روستای درودگاه شهرستن دشتستان واقع است.
بازارهای تجاری عرضه اجناس
نقاط مختلف استان بوشهر دارای بازارهای عرضه اجناس خارجی است که افراد زیادی به قصد خرید به این شهرها سفر میکنند که شهرهای گناوه و دیلم دارای بازارهای بزرگی برای عرضه اجناس خارجی هستند.
آبانبار قوام:
آب انبار قوام (بوشهر) واقع در بخش مرکزی شهرستان بوشهر یکی از آثار تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است. ساختمان «آب انبار قوام» در محوطه باری در جانب غربی شهر بوشهر و در (کنار دریا) قرار گرفته است. تاریخ بنای این آب انبار (برکه) به 150سال بیش بر میگردد.
گور دختر
گور دختر در جاده برازجان به کازرون قرار دارد که دارای سقفی شبیه مقبره به مقبره کوروش بزرگ دارد و خود مقبره نیز به سبک مقبره کوروش کبیر ساخته شده است و باستان شناسان نیز تایید کردهاند که این اثر متعلق به ۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح و به دوره هخامنشیان است.
کاروانسرای مشیرالملک دشتستان:
کاروانسرای مشیرالملک در سال 1250 شمسی به فرمان حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شد و تا سال 1300 شمسی به عنوان کاروانسرا استفاده میشد که به دلیل واقع شدن شهر برازجان بر سر راه تجارتی شیراز به بوشهر مکانی مناسب جهت استراحت کاروانیان بوده است.
قلعه خورموج:
قلعه خورموج که قسمتى از آن به نام قلعه محمدخان دشتى و قسمت دیگر آن به نام قلعه جلالخان معروف بوده در شهر خورموج قرار داد. از این بنا براى سکونت و مقاصد نظامى و دیدهبانى استفاده مىشده است. شاهنشینها و گوشوارهها به سبک سلجوقى بنا شده بودند. گچبرى دیوارها و درون اتاقها و تزیینات اصلى قلعه بسیار جالب است و سبک بنا با بناسازى و گچبرى و طاقسازى کاخ اردشیر در فیروزآباد فارس همانند است.
منطقه تاریخی توز
شهر تاریخی تَوَّز یا توج یکی از شهرهای مهم دشتستان قدیم بوده و از اهمیت بسیاری برخوردار و در نزدیکی روستای زیراه کنونی قرار داشته است که در محلى بین روستاهاى زیرراه، اردشیرآباد و سعدآباد از توابع دهستانهاى دشتستان در حاشیه رودخانه شاپور دالکى قرار دارد.
البته اینها تنها بخشهایی از جاذبههای دیدنی استان بوشهر است که از دیگر جاذبهها میتوان به خانه قدیمی قاضی (محله بهبهانی بوشهر) - منطقه باستانی ریشهر (۸ کیلومتری جنوب بوشهر) - مقبره ژنرال انگلیسی (بوشهر، خیابان امام خمینی) - گورستان شخاب (جنوب بوشهر) - مسجد شیخ سعدون (مرکز شهر بوشهر) - کلیسای مسیح مقدس (مرکز شهر بوشهر) - قلعه هلندیها (شمال شرقی جزیره خارک) - معبد پوزئیدون -خدای دریا- (جزیره خارک) - گورستان باستانی جزیره خارک، امامزاده میرمحمد حنفیه، کلیسای قدیمی خارک (جزیره خارک) - تل مرو، تل طلسمی (جنوب برازجان) - تل خندق، تا پهن (شمال برازجان) - معبد کلات (۳۰ کیلومتری خورموج؛ روستای حیدری) - امامزاده میرارم (جنوب خورموج) - قلعه زائر خضرخان (شمال اهرم) - امامزاده سلیمان (جاده گناوه -دیلم) - خرابههای بندر سینیز (۲۰ کیلومتری بندر دیلم، حوالی خور امام حسن) - خرابههای بندر مهروبان (۲۴ کیلومتری شمال بندر دیلم) - امامزاده حسن (شهر امام حسن) - مسجد بر دستان (شهرستان دیر) - شاهزاده ابراهیم (ننیزک دشتستان) - امامزاده عبدالمهیمن (بوشهر نزدیک ریشهر) اشاره کرد.
نظر شما