۱۹ اسفند ۱۳۹۲، ۱۲:۴۰

گزارش مهر/

کمبود دو هزار تاکسی در اراک/ تاکسی های 133 به مقصد نرسیدند

کمبود دو هزار تاکسی در اراک/ تاکسی های 133 به مقصد نرسیدند

اراک - خبرگزاری مهر: مطمئن ترین وسیله حمل و نقل شهری برای سفرهای درون شهری، تاکسی ها هستند. تاکسی هایی که روزانه بالغ بر 245 هزار نفر را در شهر اراک جابجا می کنند اما کمبود تاکسی در کلانشهر اراک گلایه شهروندان را برانگیخته این در حالیست که تاکسی دار ها نیز از مشکلات خود می گویند.

به گزارش خبرنگار مهر، دو هزار و 493 دستگاه تاکسی اراک روزانه 245 هزار مسافر را جابجا می کنند که این جابجایی بالغ بر 41 درصد سفرهای درون شهری را به خود اختصاص داده است.

به گفته کارشناسان با تبدیل شهر اراک به کلان شهر، به ازای هر 120 نفر یک دستگاه تاکسی مورد نیاز است که با این احتساب این شهر به دو هزار دستگاه تاکسی دیگر نیاز دارد و با توجه به اعلام وزارت كشور در خصوص عمر مفيد 10 ساله تاكسي،‌ حدود 25 درصد ناوگان تاكسيراني شهر اراك فرسوده هستند و اين فرسودگي باعث شده تا مشكلاتي براي رانندگان تاكسي و شهروندان ایجاد شود.

شاید علت تاسیس تاکسی های 133 در سال 89 نیز تامین نیاز مردم به وسایل حمل و نقل عمومی بود اما این تاکسی ها هنوز نتوانسته است جایگاه خود را در بین مردم پیدا کند البته عدم ساماندهی این تاکسی ها هم بر عدم استقبال مردم افزوده است.

یک روز از تجهیز تاکسی‌ بی‌سیم‌های سطح شهر به تاکسی‌متر می شنویم و یک روز دیگر از غیرفعال شدن این تاکسی های بیسیم که قرار بود بخشی از مسئولیت تاکسی های فرسوده و قدیمی اراک را به شیوه نوین به دوش بکشند اما حالا خود نیز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند تا آنجا که نحوه عملکرد آن موجب اعتراض مردم اراک شده است.

نصب تاکسیمتر به تنهایی کافی نیست/ تاکسیداران متعهد باشند

یکی از شهروندان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن گلایه از نحوه خدامات دهی تاکسی ها به خصوص تاکسی 133 می گوید: در برخی موارد دیده شده که در تاکسیهایی که از تاکسیمتر استفاده می شود رانندگان از مسیرهای طولانی تر حرکت می کنند تا میزان دریافتی آنها بیشتر شود.

مهردوست نیز افزود: در بسیاری موارد دیده می شود که در تاکسیهایی که تاکسیمتر در آنها نصب است، از تاکسیمتر استفاده نمی شود به نحوی که تاکسی های شهری به رغم داشتن تاکسی متر، نرخ مسیر را خود تعیین می کنند که در برخی موارد قیمت آن از گرفتن آژانس هم بیشتر است.

آقای بیاتی یکی از رانندگان تاکسی 133 با اشاره به مشکلات این شغل و توضیح این مشکل به خبرنگار مهر می گوید: در ساعات اوج ترافیک، رانندگی بسیار دشوار است و ما نمی توانیم در مدت زمان کوتاهی مسافران را به مقصد برسانیم، باتوجه به اینکه تاکسی متر در ترافیک نیز هزینه محدودی را به دنبال دارد این امر با نارضایتی اکثر مسافران همراه است؛ امیدوارم با ایجاد طرح ترافیکی زوج و فرد این مسئله حل شود.

وجود رانندگان غیرخطی در ابتدای خیابان قائم مقام شهر اراک

یکی دیگر از رانندگان تاکسی نیز با اشاره به رانندگان غیرخطی در ابتدای خیابان قائم مقام شهر اراک به خبرنگار مهر گفت: شهروندان از تاکسی ها گلایه می کنند اما کسی نیست وضعیت این خیابان را سرومان بدهد به این دلیل که این رانندگان شخصی به آسانی در سر خیابان به این شلوغی پارک کرده اند و اجازه به تاکسی ها نمی دهند که مسافر را سوار کند.

وی ادامه داد: در مابقی مسیرها هم رانندگان شخصی از تاکسی ها سبقت می گیرند و این رانندگان تاکسی ها هستند که با وجود فرسودگی خودروها و هزار و یک مشکل دیگر همچنان مسافران را جابجا می کنند.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر اراک اما در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیح این مشکلات گفت: از دو هزار و 493 تاکسی 100 دستگاه تاکسی 133 در کلانشهر اراک وجود دارد که این تاکسی ها به صورت شبانه روزی در دو شیف کاری مشغول به فعالیت هستند.

رضا علی نقی پور با اشاره به اینکه تاکسی های 133 به صورت شبانه روزی در شهر اراک به فعالیت می پردازند، افزود: در شیفت شب تنها 10 تاکسی موجود است و این سازمان به دنبال افزایش تعداد تاکسی ها در این شیفت کاری است.

وی، تعداد تاکسی های 133 شهر اراک را بسیار محدود دانست و عنوان کرد: به دنبال افزایش این تاکسی ها در سطح شهر هستیم تا بتوانیم پاسخگوی نیاز همشهریان خود باشیم.

علی نقی پور همچنین ادامه داد: تاکسی های 133 بنابر درخواست همشهریان، به خارج از شهر و حتی استان نیز خدمت رسانی می کنند، البته محور فعالیت اصلی این سازمان ارائه خدمات شایسته به شهر اراک است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا تاکسی 133 پاسخگوی تمام نیازهای این شهر و ارائه خدمات مطلوب نیست، افزود: علاوه بر کمبود تاکسی در این شهر، طی دوره های گذشته تاکسی 133 با مدیریت منسجمی همراه نبود و به همین دلیل برای ارائه خدمات مطلوب تر، پیمانکار این بخش از اسفندماه سالجاری به شخص دیگری واگذار شده است.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر اراک بیان داشت: با تغییرات صورت گرفته، تاکسی 133 از اسفندماه از رضایتمندی مطلوبی برخوردار شده است؛ چراکه مردم این شهر نیز این مهم را تایید می کنند.

این مسئول تصریح کرد: در گذشته، تاکسی 133 به ارائه حدود 800 سرویس در طول شبانه روز می پرداخته است که از ابتدای اسفندماه این مهم در طول شبانه روز به بیش از 1200 سرویس رسیده است؛ می توان گفت در طول این مدت با افزایش 50 درصدی ارائه سرویس به همشهریان همراه بوده ایم.

سیستم گویای انتظار در چند روز آینده در تاکسی 133 نصب می شود

وی با اشاره به اینکه پنج اپراتور پاسخگوی تلفنی تاکسی 133 هستند، افزود: خط تاکسی 133 تحت هیچ شرایطی اشغال نیست و زمانی که اپراتور در حال پاسخگویی به همشهریان است به پشت خطی می رود که این مهم مردم را به اشتباه واداشته که تاکسی 133 پاسخگوی تلفن نیست. برای حل این مشکل نیز سیستم گویای انتظار در چند روز آینده برای رفاه حال همشهریان اراکی نصب می شود.

این مسئول همچنین از وجود رانندگان سودجو خبر داد و افزود: متاسفانه راننده های متخلف و سود جو از وجود دستگاهی به نام تاکسی متر که هزینه پرداختی را محاسبه می کند، سوء استفاده می کنند و با افزایش مسیر مورد نظر به دنبال افزایش هزینه دریافتی هستند.

علی نقی پور از شهروندان اراکی درخواست کرد با هرگونه تخلف و تغییر مسیر و حتی افزایش کرایه، این مهم را با واحدهای تاکسی رانی با شماره تماس 133 یا واحدهای بازرسی تاکسی رانی با شماره تماس 32774004 درمیان گذاشته و حتما در اسرع وقت اقدام به شکایت کنند.

وی همچنین ادامه داد: دستگاه هایی که در تاکسی های 133 نصب شده است سه عملکرد تاکسی متر، GPS و کارتخوان الکترونیکی را دنبال می کنند؛ با استفاده از این دستگاه، موقعیت تاکسی ها برای مدیریت ناوگان روی نقشه کنترل می شود، میزان هزینه پرداختی مشخص می شود و مسافران می توانند به وسیله کارت شهروندی کرایه خود را با کارتخوان پرداخت کنند.

این مسئول خاطرنشان کرد: با نصب کارتخوان در تاکسی ها، دیگر با مشکل پول خرد و انتقال آلودگی پول همراه نیستیم و امیدواریم این طرح نیز در شهر اراک فرهنگ سازی شود.

در 6 ماهه نخست سال 93، تمام تاکسی های شهری اراک به تاکسی متر مجهز می شوند

وی همچنین از نصب تاکسی متر ها بر روی تاکسی های شهری خبر داد و افزود: تاکسی رانی شهر اراک این طرح را از اسفندماه سالجاری آغاز کرده است و تاکنون 300 تاکسی ( شامل یک هشتم تاکسی های شهری) به این سیستم مجهز شده اند.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر اراک همچنین در پاسخ به اعتراضات شهروندان افزود: رانندگان تاکسی شهری موظف اند بر اساس تاکسی متر نرخ را محاسبه کنند؛ اگر مسافران با خاموش بودن تاکسی متر همراه شدند حتما این امر را با ما در میان گذاشته و تاکسی رانی با قاطعیت باآنها برخورد خواهد کرد.

ترافیک مهمترین مشکل تاکسی های 133

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر اراک نیز مسئله ترافیک را مهمترین مشکل تاکسی های 133 دانست و افزود: اکثر همشهریان از به موقع نرسیدن تاکسی های 133 به مقصد گله مند هستند که با ایجاد طرح ترافیکی و محدودیت ترافیکی برای تاکسی ها، این مشکل حل می شود و امید است برای این مشکل تمهیداتی اندیشیده شود.

علی نقی پور فعالیت مسافربران شخصی را نیز از مشکلات مهم تاکسی ها دانست و عنوان کرد: مسافربران شخصی بدون هیچ مجوزی به فعالیت می پردازند و متاسفانه مردم هم بدون هیچ نگرانی از ماشین های شخصی استفاده می کنند.

این مسئول تصریح کرد: سازمان تاکسیرانی بر مسافربران شخصی هیچگونه کنترلی ندارد و از همشهریان درخواست می شود برای امنیت بیشتر از تاکسی های شهری و حمل و نقل عمومی استفاده نمایند.

25 درصد از تاکسی های شهر اراک فرسوده اند

وی همچنین نوسازی ناوگان را از اولویت های کاری این سازمان دانست و ابراز داشت: خودروهای مدل سال 83 به پایین دیگر فرسوده محسوب می شود و باید این تاکسی ها با خوردوهای نو تعویض شوند.

وی با بیان اینکه بیش از 25 درصد از تاکسی های شهر اراک فرسوده هستند، افزود: تاکسی فرسوده نمی تواند خدمت مطلوبی را به مسافران ارائه دهد و این تاکسی ها باید به خودروهای تازه نفس تبدیل شوند.

علی نقی پور ادامه داد: تعویض تاکسی ها بنابر تعیین سهمیه ی دولت به استانها صورت می گیرد که دوسالی است دولت هیچ سهمیه ای را به استانها نداده است؛ این درحالی است که تاکسی رانی شهر اراک برای رفع مشکل خودروهای فرسوده با چند خودروساز خصوصی صحبتهایی را مطرح کرده است و به دنبال قرارداد با یکی از شرکتهای خصوصی است.

رانندگاني كه خودروي آن ها در سن فرسودگي قرار دارند از خرابي دائم خودرو و مخارج بالاي آن ناراضي هستند و در فصل تابستان و زمستان از گرما و سرما در امان نيستند و خودرو هاي آنان به سختي روشن شده و با مصرف بالا كار مي كنند و نمي توانند خدمات خوبي به شهروندان ارائه دهند و با توجه به هزينه هاي بالاي تعميرات،‌ فعاليت با اين خودرو ها به صرفه نیست.

بيش از دو سال است كه فرسوده بودن خودروها و اینکه تبديل به احسن نشده اند، معضلي است كه گريبانگير كليه تاكسي هاي سطح كشور  است. در سراسر دنيا و كشور هاي پيشرفته حمل و نقل عمومي بيش از هر مقوله ديگري اهميت دارد و سعي مي شود تا با به روز كردن و مجهز کردن خودروهاي حمل و نقل عمومي شرايط آسايش شهروندان و ايجاد محيط زيست سالم را فراهم کنند اما ورود تاکسی های مجهز نیز هنوز نتوانسته است معضلات تاکسی را در کلان شهر اراک حل کند و این تاکسی های مجهز 133 در کنار تاکسی های فرسوده هنوز به مقصد نرسیدند.

تاکسی 133 به عنوان یکی از ناوگانهای حمل و نقل عمومی به شمار می رود متاسفانه با کم لطفی برخی از مردم مواجه است که سازمان تاکسیرانی باید نسبت به حل این مهم اقداماتی همچون اعتماد سازی مردم نسبت به تمامی مشکلات موجود اقدام نماید که این تقابل تاکسی ها به تعامل رانندگان با شهروندان منجر شود.

.............................

گزارش: مهتاب حمیدی

کد خبر 2253193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha