به گزارش خبرنگار مهر، شهردار اراک در نشست شامگاه چهارشنبه با اهالی رسانه ضمن پاسخ دادن به انتقادها و ابهامات وارد بر این طرح گفت: پس از اجرای طرح شایعاتی مبنی بر افزایش نرخ کرایه و دو کرایه شدن برخی مسیرها بر سر زبان ها افتاد که تکذیب می شود.
محمد ابراهیم عباسی اضافه کرد: در حال حاضر هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش نرخ کرایه ها وجود ندارد و این تصمیم به بعد از اجرای کامل فاز دوم هدفمندی یارانه ها پس از بررسی و صلاحدید از سوی مسئولان استان موکول شده است.
وی با بیان اینکه عمده مشکل ترافیک شهر اراک مربوط به هسته مرکزی شهر است افزود: شهر اراک، شهری تک مرکزی است و بیشتر رفت و آمد مردم به سمت مرکز شهر است، بنابراین همیشه مرکز شهر اراک با ترافیک خودروها و شلوغی روبرو است.
اصلاح وضع نابسامان ترافیکی اراک
عباسی با بیان اینکه اصلاح وضع نابسامان ترافیک اراک در دستور کار شهرداری قرار گرفته است اظهارداشت: حل مشکل ترافیک مسئله ای زیست محیطی و در ارتباط با سلامت افراد جامعه است، بنابراین در راستای ساماندهی آن تا پایان امسال طرح هایی در نظر گرفته شده است که در دو مرحله کوتاه مدت و بلندمدت اجرایی خواهد شد.
وی با تاکید بر تاثیر حمل و نقل عمومی در ترافیک گفت: ارتفاع شهر اراک نسبت به دریا در کنار ترافیک سنگین موجب افزایش حجم آلاینده ها در مرکز شهر شده است که به شدت آسیب رسان است.
عباسی با اشاره به اینکه ساماندهی حمل و نقل عمومی و انبوه بری از جمله روش های مناسب در کاهش ترافیک است، اظهار کرد: ساماندهی ناوگان اتوبوسرانی و ساماندهی خطوط تاکسی از جمله برنامه های کوتاه مدت شهرداری در این راستا است.
شهردار اراک تاکید کرد: در برنامه های بلند مدت نیز مطالعه در خصوص دیگر وسایل حمل و نقل عمومی چون مونوریل، مترو و یا هر آنچه که کارشناسان مناسب وضعیت اراک تشخیص دهند، مورد توجه خواهد بود.
طرح ساماندهی ناوگان اتوبوسرانی اراک از اول فروردین سال جاری به مرحله اجرا درآمده
عباسی خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی ناوگان اتوبوسرانی اراک از اول فروردین سال جاری به مرحله اجرا درآمده که البته با شایعات و انتقادهایی روبرو شد که در صورت آگاهی همشهریان از مزایای طرح و اهداف آن، قطعا این نقدها رفع خواهد شد.
وی اقدامات کنونی را جراحی در ترافیک اراک دانست و ادامه داد: با اجرای این طرح پایانه های اتوبوس های درون شهری از مرکز شهر به مکان های مطالعه شده دیگر منتقل شدند و خطوط ویژه اتوبوس در خیابان های مرکز شهر ایجاد شده است.
بهترین خیابان های شهر چهره ای نامناسب به شهر داده بودند
عباسی در خصوص اهداف طرح گفت: یکی از اهداف اجرای این طرح تغییر و بهبود سیمای شهر بود، همانطور که می دانیم بهترین و قدیمی ترین خیابان های مرکزی شهر چون امیرکبیر، محسنی، قائم مقام و 22 بهمن سالها بعنوان پایانه اتوبوس ها استفاده می شدند و چهره ای نامناسب به شهر داده بودند.
وی اضافه کرد: در این وضعیت 31 خط اتوبوس به ترمینال های مرکز شهر می آمدند و در خوشبینانه ترین حالت اگر هر خط فقط دو اتوبوس یکی در حال تخلیه و دیگری در حال سوار کردن مسافر داشت، همزمان 62 اتوبوس در مرکز شهر بودند که باعث ایجاد آلودگی و ترافیک سنگین می شدند.
عباسی ادامه داد: کمک به کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک در مرکز شهر، کاهش مدت زمان سفرهای درون شهری از دیگر اهدف این طرح است.
وی در خصوص طرح توضیح داد: در طرح جدید سه پایانه میرزای شیرازی بین پل برق و پل فرنگی برای مسافران جنوب و جنوب غرب شهر، پایانه عمار یاسر در میدان ارگ به منظور جابجایی مسافران شمال و شمال غرب و پایانه سرداران جهت انتقال مسافران شمال و شمال شرق اراک تعریف شد.
عباسی اظهار کرد: مسافران پایانه سرداران به وسیله یک خط ویژه از پایانه به طور رایگان به مرکز شهر و بالعکس منتقل می شوند.
عباسی افزود: شهرداری در بودجه 93 از شورای شهر درخواست کرد که هزینه مسافران خط ویژه با اعتبار شهرداری به طور رایگان صورت گیرد که موافقت شد.
ساماندهی خطوط تاکسی شهری در دستور کار قرار دارد
عباسی با بیان اینکه در ادامه برنامه های طرح، ساماندهی خطوط تاکسی شهری در دستور کار قرار دارد، افزود: تغییر ایستگاه های تاکسی و ایجاد خطوط ویژه تاکسی از اقدامات این طرح خواهد بود.
وی گفت: طرح ساماندهی حمل و نقل عمومی از گستردگی بالایی برخوردار است و تا اعمال نتیجه کامل زمان می برد و خود نیز اذعان داریم که طرح بدون ایراد و ایده آل نیست ولی طرح به سمتی حرکت می کند که رضایت مسافران و صاحبان اتوبوس ها را بهمراه داشته باشد.
عباسی راه اندازی کارت های اعتباری برای پرداخت کرایه تاکسی و اتوبوس و نصب دستگاه های کارتخوان بر روی اتوبوس و تاکسی را از یگر اقدامات آینده شهرداری عنوان کرد.
در ادامه این نشست معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اراک به توضیحات تکمیلی در خصوص طرح پرداخت.
ابوالفضل شالی بیگ گفت: طرح اصلاح شبکه حمل و نقل عمومی محدوده مرکزی شهر اراک به منظور خدمت رسانی به مردم اجرا شده است.
وی افزود: این طرح پس از بررسی شرایط موجود، ایجاد پایانه های مجزا، ایجاد خطوط ویژه اتوبوس و تاکسی و ترکیب موارد فوق را به عنوان گزینه پیش روی خود داشت که پس از تحلیل و بررسی به شکل کنونی اجرایی شد.
شالی بیگ اهداف طرح را اینطور عنوان کرد: کاهش فضای ایستگاه های اتوبوس مرکز شهر از 31 ایستگاه به چهار ایستگاه، افزایش مطلوبیت حمل و نقل همگانی، کاهش زمان سفر، کاهش سرفاصله زمانی اتوبوس ها در مرکز هر، ایجاد تسهیلات مناسب برای معلولی، حذف سفرهای غیر ضروری به مرکز شهر با ایجاد خطوط پیرامونی و ایجاد سیستم یکپارچه حمل و نقل را از اهداف طرح عنوان کرد.
وی ادامه داد: این طرح در راستای طرح کلی تمرکززدایی در اراک اجرا شد، از آنجایی که می دانیم تمامی امکانات تجاری و درمانی و رفاهی شهر اراک در مرکز شهر مستقر است و همین موجب شده که مرکز شهر بعنوان مقصد و مبدا بیشتر سفرهای شهری در نظر گرفته شود.
سیمای زشت شهری، ترافیک سنگین و آلودگی بارزترین مشکل مرکز شهر اراک است
شالی بیگ با بیان اینکه سیمای زشت شهری، ترافیک سنگین و آلودگی بارزترین مشکل مرکز شهر اراک است، اظهار کرد: تجمع و حضور اتوبوس و تردد مسافران بارزترین دلیل ایجاد ترافیک و چهره شلوغ در مرکز شهر بود.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اراک تصریح کرد: مونوکسید کربنِ حاصل از کارکردِ درجا اتوبوس هنگام انتظار در ایستگاه های مبدا در آلودگی هوای شهر موثر و همچنین در برخی ایستگاه ها از جمله محسنی به دلیل نزدیکی به بافت قدیمی، آسیب هایی در ساختار بافت قدیمی ایجاد کرده بود.
شالی بیگ اظهار کرد: ترافیک خیابان های مرکزی به طوری بود که اتوبوس، تاکسی و خودروی شخصی به یک اندازه در ترافیک می ماندند و وسایل حمل و نقل عمومی خط و اولویت ویژه ای نداشتند.
وی افزود: بنابراین مسافران انگیزه خود برای استفاده از وسایل عمومی را از دست می دادند و شهر مملو از خودروهای شخصی برای سفرهای غیرضروری شهری می شد.
شالی بیگ در ادامه میانگینی از جابجایی مسافر به مرکز شهر تا قبل از اجرای طرح داد و تشریح کرد: تا قبل از اجرای طرح جدید اتوبوسرانی، در مسیر قائم مقام حد فاصل خیابان ادبجو و میدان شورا، 10 خط اتوبوس و تردد 46 اتوبوس در ساعت وجود داشت که جابجایی 62 هزار مسافر در روز را بر عهده داشت.
وی ادامه داد: در مسیر خیابان امام حدفاصل میدان ولیعصر و خیابان محسنی، 11 خط اتوبوس با تردد 50 اتوبوس در ساعت وجود داشت که جابجایی 49 هزار مسافر در روز را انجام می داد.
شالی بیگ افزود: در مسیر خیابان امام حد فاصل میرزای شیرازی و 22 بهمن نیز شش خط اتوبوس با تردد 28 اتوبوس در ساعت و جابجایی 35 هزار و 700 مسافر وجود داشت که همگی شرایط برای ایجاد ترافیک سنگین در محدوده مرکزی شهر را ایجاد می کردند.
47 درصد آلایندگی خودروهای مرکز شهر ناشی از تردد اتوبوس های است
وی با بیان اینکه طبق اعلام محیط زیست اراک، 47 درصد آلایندگی خودروهای مرکز شهر ناشی از تردد اتوبوس های است اظهار کرد: امیدواریم با اجرای این طرح قدمی کوچک در راستای کاهش آلودگی برداشته شود.
شالی بیگ ساماندهی تاکسیرانی شهر را مرحله بعدی طرح ساماندهی حمل و نقل عمومی شهر عنوان و گفت: هم اکنون 17 ایستگاه تاکسی در مرکز شهر وجود دارد که وضعیت سه ایستگاه رودکی، ولیعصر و گردو بسیار نامناسب است.
وی ادامه داد: در این طرح نیز سعی شده با اصلاح مکان ایستگاه تاکسی ها و ایجاد خطوط ویژه تاکسی به منظور حذف پارک حاشیه ای و نظارت بر مسافرکش های شخصی وضعیت بهبود یابد.
شالی بیگ گفت: ایجاد خطوط ویژه در خیابان های حسابی، هفده متری، شهید رجایی، قائم مقام و امام موسی صدر، ایجاد بستر و امکانات نظارت تصویری و کنترلی، اعمال محدودیت به منظور کاهش تراکم و آلودگی در محدوده طرح از جمله چشم اندازهای طرح است .
عذرخواهی مجدد شهردار در خصوص مشکلات ایجاد شده در پاکسازی معابر در زمستان گذشته، ادامه روند تکمیل تقاطع های غیرهمسطح، پایان پروژه پارکینگ طبقاتی میدان شورا و بهره برداری به محض تامین برق و نصب دستگاه هوشمند اطلاع رسانی ظرفیت پارکینگ، رفع چاله ها و آسفالت خیابان ها، تولید و پخش 400 هزار تن آسفالت و پیگیری روکش آسفالت و لکه گیری خیابان ها، افزایش فضای سبز تا رسیدن به وضعیت استاندارد از دیگر بحث هایی بود که شهردار در حاشیه این نشست به آن ها نیز اشاره داشت.
نظر شما