۲۸ فروردین ۱۳۹۳، ۱۸:۲۲

میراث در هفت روز/

پیگیری شورا برای بررسی وضعیت بناهای تاریخی امین حضور/ الکترونیکی شدن بلیت موزه ها در سعدآباد

پیگیری شورا برای بررسی وضعیت بناهای تاریخی امین حضور/ الکترونیکی شدن بلیت موزه ها در سعدآباد

تبدیل بناهای تاریخی محله امین حضور به انباری، دستور شورا برای پیگیری این موضوع، فروش بلیت های الکترونیکی برای اولین بار در کاخ سعدآباد و اعلام تنها یک میلیون گردشگر خارجی ورودی به ایران توسط رئیس سازمان میراث فرهنگی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، خانه های تاریخی محله امین حضور پایتخت یا تخریب شده اند و جای خود را به فروشگاههای لوازم خانگی داده اند و یا به انباری مغازه داران تبدیل شده اند. اما این روزها شورای شهر تهران برای حفظ بناهای تاریخی و جلوگیری از تبدیل آنها به انباری دست به کار شده است.

هجمه ساخت و سازهای جدید به جای خانه های تاریخی محله قدیمی امین حضور انقدر زیاد شده که این موضوع در جلسه شورای شهر نیز مطرح شد و ابوالفضل قناعتی عضو کمیسیون عمران در خصوص تغییر کاربری پهنه های مسکونی و تاریخی بخش هایی از این خیابان تذکر داد و گفت: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری بر اجرای معماری ایرانی و اسلامی تاکید کرده اند در تهران عکس این موارد در حال اجرا است. نه تنها نمای ساختمان ها ایرانی و اسلامی نیست، بلکه اماکن و محل های قدیمی که هویت شهر هستند نیز  دستخوش سوء استفاده های تجاری شده است.

وی به پیشروی راسته "امین حضور" و تخریب بخشی هایی از این خیابان قدیمی و تاریخی ایران اشاره کرده و گفته است که متاسفانه برخی از ساختمانهای این محله برای تبدیل شدن به املاک تجاری در حال خرید و فروش و تخریب هستند و بافت مذهبی و تاریخی این محله  در حال از بین رفتن است.

در این باره، احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران هم که در برنامه های خود بازدید از خانه های تاریخی راسته خیابان امین حضور را نیز داشته از ابوالفضل قناعتی خواست برای ساماندهی و خروج این وضعیت موضوع مطرح شده را پیگیری و نتیجه آن را به شورا اعلام کند.

قناعتی به خبرنگار مهر گفت: در این خیابان به تعدادی از بناها کاربری اداری می‌دهند که موجب برهم زدن بافت محله و سبک زندگی در منطقه شده است. در نهایت می بینیم نه کاربری اداری می تواند داشته باشد و نه دیگر خانواده ها می توانند در آن خانه ها اقامت کنند.

قناعتی گفت که با کمک شورا قصد دارند تا از شهردار تهران بخواهند جلوی این مجوزها گرفته شود و تغییر کاربری تبدیل خانه شخصیتهای سیاسی و دینی واقع در محله هایی مانند امین حضور ممنوع شود.

فروش یکهزار و 800 بلیت الکترونیکی در کاخ سعدآباد

کاخ سعدآباد در روزهای آخر سال 92 اعلام کرد که بلاخره فاز اول استفاده از این بلیت در همین کاخ اجرا می شود و بازدیدکنندگان می توانند با مراجعه به وب سایت ICHTO.IR نسبت به خرید بلیت اقدام کنند منتها فازهای بعدی آن مانند رزرو اینترنتی و سیستم رهگیری موزه و راهنمای مجازی در ماههای آینده قابل بهره برداری است.

محمدرضا کارگر، مدیرکل امور موزه های ایران در گفتگو با خبرنگار مهر فروش بلیت الکترونیکی در موزه های ایران را بسیار دیر اعلام کرد و گفت: با این حال در ایام نوروز حدود یک هزار و 800 بلیت از  طریق سیستم الکترونیکی سازمان میراث فرهنگی برای بازدید از کاخ سعدآباد فروخته شد. به این ترتیب بازدیدکنندگان با ورود به سایت و ثبت نام، شماره رهگیری دریافت کرده و آن را به گیت ورودی کاخ سعدآباد اعلام کردند.

کارگر گفت:  قرار است تا در مدت سه ماه عیب های فروش بلیت الکترونیکی برطرف شود پس از آن در 30 مرکز مهم مانند حافظیه، کاخ موزه ها، تخت جمشید و ... سیستم فروش بلیت الکترونیکی اجرا خواهد شد چون این مراکز 50 درصد مخاطبان ما را تشکیل می دهند.

مشکل سرعت پایین اینترنت و نداشتن گیت های مختلف و مکان مناسب برای نصب دستگاه بلیت مجازی در هر موزه و مکان تاریخی یکی از عواملی است که اجرایی شدن فروش بلیت های الکترونیکی در ایران را طولانی می کند.

درآمد میلیاردی اماکن تاریخی از محل فروش بلیت در ایام نوروز
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرده در ایام تعطیلات نوروز 30 میلیون نفر از اماکن تاریخی و موزه ها دیدن کرده اند. با توجه به اینکه نرخ بلیت ورودی برای ایرانیان دو هزار تومان اعلام شده می بایست این تعداد بازدیدکننده، حدود 60 میلیارد تومان درآمد نصیب موزه ها کرده باشد. منتها مدیرکل امور موزه ها اعلام کرد که آمار بازدیدکنندگان با درآمد حاصل از فروش بلیت مساوی نیست. از سوی دیگر همه این اعتبارات به موزه ها و اماکن تاریخی برگشت داده نمی‌شود.
 
 
ایران سال 91 تنها یک میلیون گردشگر داشت
 
رئیس سازمان میراث فرهنگی تعداد گردشگران ورودی به ایران در سال 91 را یک میلیون نفر عنوان کرد و گفت: در افق 1404 باید میزبان 20 میلیون گردشگر ورودی باشیم اما در 8 سال گذشته تنها 40 درصد این افق پیش رفته و عملا می توانیم بگوییم هیچ اتفاقی نیفتاده و ما برای رسیدن به این افق کار بسیار مشکلی داریم.

سلطانی‌فر درباره استقبال گردشگران خارجی برای دیدن ایران گفت: گزارش ها و آمارهای دقیق از اروپا و آمریکا نشان می دهد که در سال 2015 و نیمه دوم 2014 شاهد ورود گردشگران خارجی از اروپا و آمریکا هستیم؛ چراکه اکنون لندن 5 تور و اروپا 9 تور برای ورود به ایران فروخته اند. اکنون فضا برای ورود گردشگران خارجی به ایران باز شده است. باید در این زمینه تسهیلات را برای میزبانی از آنان فراهم کنیم.

وی درباره گردشگران ورودی به ایران و مقایسه آن با گردشگران خروجی بیان کرد: گرچه ایران در سال 2013 شاهد ورود تعداد بسیار اندکی از گردشگران خارجی بوده ولی در سال 91 تعداد ورود گردشگر به کشور 4 میلیون و 300 هزار نفر عنوان شده است در حالی که تعداد توریست واقعی یک میلیون نفر بوده و بقیه این آمار مربوط به ترددهای مرزی بوده است. همچنین تعدادی از اتباع کشورهای دیگر نیز که برای تغییر ویزا به جزایر ایران می آیند، به این آمار اضافه شده اند. ما آنها را گردشگر نمی دانیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: تعداد مسافران خارج شده از ایران که برای گردش و تفریح به کشورهای دیگر سفر کرده اند، 7 میلیون و 700 هزار نفر بوده اند. در خوش‌بینانه‌ترین وضعیت می توان گفت درآمد ارزی حاصل از گردشگر ورودی به ایران 3 تا 4 میلیارد دلار بوده است، اما خروج از ایران بین 8 تا 10 هزار میلیارد دلار بوده که نشاندهنده یک تراز منفی است.

 

کد خبر 2272858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha