بیژن فرهنگ دره شوری به خبرنگار مهر گفت: چند سال پیش مقامات جزیره کیش می خواستند جزیره هندورابی را نیز به یک جزیره گردشگری تبدیل کنند بنابراین تعدادی کارشناس، اکولوژیست، پرنده شناس و جانور شناس را به این جزیره دعوت و خاک و محیط زیست این جزیره را بررسی و ارزیابی کردند.
وی بیان کرد: این گزارش رابه سازمان عمران کیش داده و اعلام کردیم که هندورابی توانایی تبدیل شدن به جزیره گردشگری را با رعایت شرایط ویژه ای دارد. این شرایط همان شرط حفظ محیط زیست بود. در آن گزارش حتی نوع غواصی و استفاده از ظرفیت های آبی را نیز بیان کرده بودیم. بنابراین قطعا باید از این گزارش در طرح گردشگری جزیره استفاده می شد.
دره شوری بیان کرد: باید متخصصان دوباره به این جزیره رفته و بیان کنند که اکنون شرایط گردشگری جزیره به چه صورت است. چرا که برخی افراد تنها قصد دارند که در این جزایر کار اقتصادی انجام دهند بنابراین به فکر اکوتوریسم این جزایر نیستند.
این پژوهشگر محیط زیست گفت: جزیره هندورابی ارزش های محیط زیستی فوق العاده ای دارد بنابراین کار کردن در این جزیره بسیار مشکل و حساس است. پس اگر قرار باشد بی ملاحظه از آن بهره برداری شود، جزیره هندورابی را نابود می کنند.
وی افزود: اکنون گردشگران در پارک های ملی سوئیس اقامت می کند بدون اینکه اثری از رد پای خود به جا بگذارد. چون در مسیرهای گردشگری در تمام کوهها تخته کار گذاشته شده تا پای گردشگر گیاهی را له نکند. بنابراین اگر قرار باشد گردشگر در منطقه ای که محیط زیست و گونه های گیاهی و جانوری اش از اهمیت بالایی برخوردار است، پا بگذارد باید تمام این نکات را رعایت کند و متولیان نیز حضور او را طوری فراهم کنند که نه خودشان عاملی برای تخریب آن منطقه شوند و نه گردشگران.
وی گفت: وجب به وجب دریا از ساحل جزیره هندورابی می تواند ساعت ها گردشگران را مجذوب کند. من معتقدم که باید همه مردم ایران این جزیره را ببینند ولی مانند یک فرد متمدن.
نظر شما