به گزارش خبرنگار مهر، جليل رمضاني صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه 35 درصد صنايع دستي كشور را عشاير تولید می کنند، افزود: از اين ميزان عشاير خراسان شمالي به طور متوسط دو درصد صنايع دستي كشور را توليد مي كنند.
وي با اشاره به اينكه توليدات صنايع دستي عشاير خراسان شمالي بسیار متنوع و دارای ارزش هستند، اظهار داشت: عشاير استان سالانه به طور متوسط 159 هزار متر مربع قالي و قاليچه توليد مي كنند.
رمضاني افزود: همچنين هر سال افزون بر 62 هزار مترمربع گليم و زيلو و 16 هزار مترمربع چادر توسط عشاير استان توليد مي شود.
به گفته اين مسئول با این وجود بیش از 90 درصد صنايع دستي تولیدی عشاير استان مانند كلاه، دستكش و ... خود مصرفي بوده و به بازار ارائه نمی شود.
وي با اشاره به اينكه بيش از 2.5 درصد از جمعيت استان را عشاير تشكيل مي دهند، عنوان كرد: عشاير استان نقش قابل توجهي در توليد صنايع دستي و توليدات دامي استان و كشور دارند.
رمضاني با اشاره به توانمندي بالاي عشاير خراسان شمالی در زمينه هاي مختلف اظهار داشت: از محل اعتبارات سفر رهبري 200 ميليون تومان جهت كمك به صنايع دستي عشاير استان تخصيص داده شده است.
وي افزود: از اين ميزان اعتبار 30 ميلون تومان جهت توانمندسازي شركت هاي تعاوني زنان عشاير استان و 70 ميليون تومان نيز در راستاي بهسازي و نوسازي صنايع دستي عشاير استان اختصاص يافت.
به گفته اين مسئول از محل اعتبارات رهبري تخصيص داده شده به عشاير استان، بسته هاي صنايع دستي مانند نخ، قيچي، دار گليم بافي و شانه تهيه و در اختيار زنان توانمند عشاير خراسان شمالي قرار داده شده است.
رمضاني با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آموزش زنان عشاير در زمینه صنایع دستی با بيان اينكه افراد متقاضي كار با مراجعه به اين اداره كل با هماهنگي فني و حرفه اي و ميراث فرهنگي استان دوره هاي آموزشي را طي مي كنند، افزود: در پايان دورهاي آموزشي به اين افراد كارت مهارت آموزي فني و حرفه اي داده مي شود.
مديركل امور عشاير خراسان شمالي در ادامه از توليد سالانه هفت هزار و 500 تن گوشت قرمز توسط عشاير استان خبر داد.
وي با بيان اينكه عشاير استان 750 هزار رأس دام سبك دارند، گفت: 30 درصد توليدات گوشت قرمز استان توسط عشاير توليد مي شود.
رمضاني توليد سالیانه هزار و 500 تن پشم و محصولات لبني را از ديگر دستاوردهاي عشاير استان برشمرد.
گفتنی است، خراسان شمالي داراي پنج هزار خانوار عشاير با بیش از 750 هزار راس دام سبک است كه در قالب دو ايل و 38 طايفه با شيوه هاي كوچرو و ثابت در استان زندگی مي كنند.
نظر شما