۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۸:۰۷

بدیعی مقدم:

شرایط اقلیمی خراسان شمالی مورد توجه معماران قرار گیرد

شرایط اقلیمی خراسان شمالی مورد توجه معماران قرار گیرد

بجنورد - خبرگزاری مهر: مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی با اشاره به آیتم های معماری انسانگرا گفت: باید شرایط اقلیمی خراسان شمالی مورد توجه معماران قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر بدیعی مقدم ظهر شنبه در نخستين سمينار استاني بزرگداشت هفته معمار با محوريت معماري و شهرسازي انسانگرا در خراسان شمالي افزود: جهت ارتقاء سطح علمي وعملي دانشجويان رشته معماري در این استان بايد با برگزاری اينگونه همايش هاي استاني تلاش کنیم تا از ظرفيت های موجود به خوبي استفاده كنيم.

وی با اشاره به اينكه معماري ايراني اسلامي در گذشته در صدر قرار داشت، افزود: امروزه آنچه كه در معماري مهم تلقي مي شود تاثيرگذاري آن در زندگي روزمره مردم از لحاظ روحي، رواني و ديداري است.

بدیعی مقدم با بيان اينكه معماري شهرستان بجنورد از لحاظ فضا سازي و معماري در جايگاه خوبي قرار ندارد، اضافه كرد: فضاهاي دانشگاهي با ارائه طرح و نظرات به راه و شهرسازي استان و شهرستان مي توانند در برنامه ريزي براي رفع اين مشكل همكاري داشته باشند.

وی در ادامه اظهار داشت: نگاهی به معماری شهر بجنورد نشان می دهد که شرایط موجود با فرهنگ اسلامی هیچ سنخیتی نداشته و به همین دلیل توجه ویژه به معماری ایرانی اسلامی در سطح دانشگاهها و استفاده از ظرفیت های دانشگاهی ضروری به نظر می رسد.

بدیعی مقدم با تاکید بر اجرای معماری اسلامی و آنچه موجبات آرامش روح و روان شهروندان را در فرهنگ شهرسازی فراهم می کند افزود: توجه و سرمایه گذاری در این زمینه، بسیاری از مشکلات اجتماعی را کاهش می دهد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی خواستار تشکیل دبیرخانه دائمی این همایش در مرکز استان شد و گفت: باید این همایش ها با محتوای بیشتری برگزار شده و از خرد جمعی و هم اندیشی نخبگان حوزه معماری و شهرسازی و مقالاتی که به دبیرخانه همایش ارسال می شود بهره لازم را ببریم.

شهردار بجنورد نیز در ادامه این همایش اظهار داشت: در زمینه شهرسازی انسانگرا تا کنون در بجنورد اتفاق خاصی رخ نداده و ساخت و سازهای شهری بیشتر با نگاه خود محوری بوده است.

روح الله براتیان افزود: بیشترین حجم بودجه در شهرسازی به آسفالت و معابر خیابانها و بر اساس نیاز و راحتی حرکت خودروها اختصاص یافته و راحتی و آرامش انسانها در تردد از این مسیرها دیده نشده است.

وی تصریح کرد: در همین راستا شهرداری بجنورد از چند ماه قبل، ساخت و اصلاح پیاده روها را بر مبنای آرامش و راحتی حرکت انسانها، در دستور کار خود قرار داده است.

براتيان يكي از مهم ترين فاكتورهاي شهري بجنورد را خيابان هاي آن عنوان کرد و افزود: طراحي خيابان هاي شهر نیز بايد به انسانگرا باشد؛ چراكه خيابان ها به عنوان يكي از اصلي ترين مباحث در راه و شهرسازي مطرح مي شود.

اين مسئول با اشاره به بافت هاي فرسوده شهر بجنورد گفت: 90 درصد منازل موجود در بافت فرسوده شهر، از درب ورودی برای ورود خودرو بی بهره اند.

براتیان با تاکید بر اینکه بايد نگاه فرهنگي به طراحي شهرسازي داشته باشيم تا برخي مشكلات موجود رفع شود افزود: توجه به ايمني معابر سطح شهر، استفاده از حمل و نقل عمومي و مبلمان شهري از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه شود.

وی گفت: نرده‌های اطراف پارک ها و شهربازی بجنورد یکی از ایرادات مهم در حوزه فضای سبز این شهر بود که برای حل آن تمامی حصارها و نرده‌های اطراف پارک ها و فضای سبز این شهر برداشته شد.

براتیان تصریح کرد: طراحی خیابانها، پیاده روها و ساخت معماری شهر باید بر اساس نیازهای روحی و روانی افراد باشد.

وی از دانشجویان و اساتید معماری و شهرسازی خواست تا با ارائه طرح‌های جدید که در آن مواردی همچون کیفیت عملکردی، کیفیت تجربی، زیبا شناختی و کیفیت زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته است شهرداری را یاری کنند.

رئيس شوراي شهر بجنورد نيز در اين همايش گفت: در جامعه امروزي معماري باید با توجه به بسترها و نيازهاي اجتماعي و انساني محوريت پيدا كند.

مهدي محمدي اظهار داشت: در حال حاضر معماري هاي شهري كمترين نشانه را از معماري ایرانی اسلامی با خود به همراه دارند؛ به همین دلیل شهري كه بايد زمينه آرامش مردم باشد هيچ يك از نشانه های یک معماري انسانگرا را ندارد.

وي هويت بخشي به شهرها را از الويت هاي مهم معماري عنوان کرد و افزود: هويت زدايي يكي از معضلات بسيار بزرگ در شهرهاست و بیشتر سلايق فردي و سودجويانه بر فضاي معماري حاکم است.

رییس شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار داشت: عدم وجود معماری شهرسازی موجب می شود تا شهر بدون امکانات اولیه اجتماعی ساخته شود و این امر موجب می شودو تا شهر را به سوی روستایی شدن سوق دهیم.

محمدی معماری را نه تنها یک هنر، بلکه یک علم اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی عنوان کرد و گفت: در یک جامعه صنعتی باید معماری آن بر مبنای صنعت و در یک جامعه گردشگری، علم معماری باید توریست محور باشد.

وی خواستار توجه مسئولان دستگاههای اجرایی به معماری ایرانی اسلامی شد و اظهار امیدواری کرد که در این راستا اولین گام را مسوولان دولتی بردارند.
 

کد خبر 2284021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha