۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۸:۰۴

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان:

اخذ مالیات از کتابفروشی ها غیر قانونی است/ اجرای آئین نامه جدید مالیاتی یعنی برگشتن به نقطه صفر

اخذ مالیات از کتابفروشی ها غیر قانونی است/ اجرای آئین نامه جدید مالیاتی یعنی برگشتن به نقطه صفر

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با یادآوری به ثمر رسیدن تلاش ها جهت معاف شدن کتابفروشی ها از پرداخت مالیات در دولت قبل، گفت: آئین نامه جدید سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات از کتابفروشی ها غیر قانونی است و اجرای آن به معنی برگشتن به نقطه اول است.

به گزارش خبرنگار مهر، در پی اظهارنظر علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر اینکه برای معاف شدن کتابفروشی ها از پرداخت مالیات، باید قانون مربوطه را تغییر داد، محمود آموزگار دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بعدازظهر امروز سه شنبه 16 اردیبهشت در نشستی خبری در محل نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به این اظهارنظر وزیر ارشاد گفت: بعد از رسانه ای شدن این  اظهارات، من با آقای وزیر صحبت کردم و موضوع را جویا شدم که ایشان هم گفتند این نظر خودم نبوده و من از صحبت های مسئولان وزارت اقتصاد و امور دارایی نقل کرده ام.

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به مسئولیت صنفی این اتحادیه در خصوص کتابفروشان ضمن اشاره به موانع موجود در خصوص معافیت مالیاتی کتابفروشان در عین حال گفت: ما تا رسیدن به وضعیت مطلوب برای کتابفروشی ها هنوز فاصله داریم اما در خصوص این بحث، معتقدیم که تنها باید قوانین و مقررات موجود اجرایی شود.

وی سپس به پیشینه حقوقی این بحث اشاره کرد و گفت: در سال 1376 برای اولین بار و در قانون مالیات های مستقیم ، ناشران به مدت 5 سال از پرداخت مالیات معاف شده اند در سال 1380 بود که مجلس شورای اسلامی ماده واحده ای را تحت عنوان قانون معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان را به تصویب رساند. 9 ماه بعد از این مصوبه، قانون مالیات های مستقیم به تصویب رسید که به موجب بند (ل) ماده 139 مقرر شد کلیه فعالیت های فرهنگی و هنری و انتشاراتی که با مجوز وزارت ارشاد انجام می شود از پرداخت مالیات معاف هستند.

تبصره (3) ماده 139 جزئیات این قانون و نحوه اجرای آن را به تصویب آئین نامه ای که توسط سازمان امور مالیاتی می بایست تدوین می شد، موکول کرد. این آئین نامه در سال 1381 به تصویب هیات وزیران رسید.

وی سپس گفت: سازمان امور مالیاتی بعد از قانون اصلاح مالیات های مستقیم مصوب بهمن 1380 تفسیر جدیدی از این قانون ارائه کرد و معتقد بود این ماده واحده به دلیل اینکه در قانون بعدی  اسم کتابفروشان آمده مغایر با قانون قبلی و لذا منسوخ است و از همین روی کتابفروشان از پرداخت مالیات معاف نیستند. در حالی که در قانون اول قانونگذار به دو شغل اشاره می کند و در قانون دوم 4 فعالیت.

آموزگار در توضیح بیشتر نکته حقوقی یادآور شد: این قوانین نه تنها با هم تضادی ندارند بلکه همدیگر را تکمیل می کنند اما در حالی که در قانون ، قید شده که شرط برخورداری از معافیت تحت نظر بودن ارشاد است در دستورالعمل مربوطه از تفویض اختیار به وزارت ارشاد خودداری شده است.

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران همچنین به جلسه تشکل های چاپ و نشر با محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق در تاریخ 5 اردیبهشت 1392 اشاره کرد و ادامه داد: در آن جلسه که مسئولان سازمان امور مالیاتی هم حضور داشتند مقرر شد کارگروهی متشکل از نمایندگانی از وزارت ارشاد، سازمان امور مالیاتی و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تشکیل شود تا این موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد اما حالا بعد از یک سال اینکه مسئولان سازمان امور مالیاتی به وزیر ارشاد می گویند کتابفروشی ها صنف هستند و مشمول مالیات پرداخت مالیات می شوند، این یعنی برگشتن به نقطه صفر.

وی تصریح کرد: به هیچ وجه نیازی به تغییر قانون آنچنان که آقای وزیر گفته اند، نیست و اتفاقا باید بر لزوم اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی که به تایید شورای نگهبان رسیده است تاکید و اعلام کرد کتابفروشی هایی که در چند سال گذشته هم از آنها مالیات اخذ شده است، باید بتوانند از این معافیت برخوردار شوند و مبالغ اخذ شده به آنها عودت داده شود.

آموزگار افزود: این مسئله به هیچ وجه به معنای این نیست که ما کلا با مالیات و پرداخت آن مشکل داریم اتفاق اخذ مالیات یکی از ارکانی است که نشان می دهد شهروندان می توانند در یک جامعه مدنی حقوق خود را مطالبه کنند اما وظیفه سازمان امور مالیاتی تنها این نیست که مالیات اخذ کند این سازمان باید با فرهنگ فرار از پرداخت مالیات هم مقابله کند و این ممکن نیست مرگ در اجرای کامل قوانین و مقررات.  وقتی مجلس شورای اسلامی قانونی تصویب می کند که مورد تایید شورای نگهبان هم است، چه دلیلی دارد با ابلاغ یک بخشنامه آن را فشل کرد؟!

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران همچنین با اشاره به جمعیت انبوه مرتبط با صنعت نشر اعم از نویسنده، مترجم، ناشر، کتابفروش و موزعان ، گردش مالی  این صنعت را در قیاس با گردش مالی بسیاری دیگری از فعالیت اقتصادی، اندک و ضعیف دانست و گفت: مشخص نیست اخذ مالیات از کتابفروشی ها با چه استدلال و منطقی انجام می شود؟ وقتی شرط مجوز فعالیت فرهنگی در اختیار وزارت ارشاد قرار گرفته، چه نیازی دارد که مصادیق این مسئله را که چه موسساتی فرهنگی محسوب می شوند ، سازمان امور مالیاتی تعیین کند؟ به نظر می رسد اینها صرفا بهانه جویی است.

وی بار دیگر تاکید کرد: سال گذشته در همین زمان و در دوره آقای احمدی نژاد، این مشکل به طور کامل حل شد ولی الان انگار برگشته ایم سر جای اولمان.

دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چنانچه علیرغم دغدغه ها و پیگیری های این اتحادیه و نیز کتابفروشان، کماکان از آنها مالیات اخذ شود،  چشم انداز فعالیت کتابفروشی ها چیست؟ گفت: به عقیده من در این صورت شکاف بین مرکز و پیرامون بیشتر می شود و وضعیت اقتصادی کتابفروشی ها روز به روز نامساعدتر خواهد شد.

کد خبر 2286532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha