به گزارش خبرنگار مهر، به سرای مهربانی و نیکوکاری فیاض بخش میروم و اینجا که سفره محبت گشوده است؛ پزشکان، دندانپزشکان و پرستاران معتقدند که تلاش نیکوکارانه آنها تنها پس اندازی است که روی آن می توانند حساب باز کنند.
مدیرعامل این موسسه اعلام میکند:خانه نگهداری معلولان عبدالله هنری مشهد میزبان معلولان از سراسر کشور است و درب این سرا بر روی همگان باز است تا سفره مهر شان را بگسترانند.
تنها با عشق و علاقه میتوان خدمت خوب به معلولان داد
مسئول كلينيك دندانپزشكي آسايشگاه معلولان فياضبخش مشهد نیز معتقد است که همه دارایی او در حساب جاریاش سرازیر میشود و مثل آب روان میرود اما وقت او سرمایه ای است که با هزینه اش برای بیماران معلول در مرکز دندانپزشکی فیاض بخش پس اندازی است که میتواند همیشه روی آن حساب کند.
دکتر علی حدادیان که دندانپزشکی برای معلولان را با عشق گره زده است تاریخچه خاطراتش را در این آسایشگاه ورق میزند و ادامه میدهد: برای مداوای بیماران از سال 57 با دانشجویان به این مرکز میآمدم و تجربه من نشان میدهد که تنها با عشق و علاقه میتوان خدمت خوبی به معلولان داد و پزشکانی که با حساب و کتاب مالی به این وادی قدم گذاشتند ماندگار نبودند.
وی با تاکید بر اینکه برای مداوای یک معلول باید او را درک کرد میافزاید: بیمار کم توان جسمی یا ذهنی با لبخند پزشک یا دندانپزشک عطوفت را می فهمد و برای درمان همکاری می کند.
وی همچنین تاکید میکند: کار داندانپزشکی برای معلولان مشکل است و هر دندانپزشکی از عهده این کار بر نمیآید.
حدادیان در ادامه از تلاش هیئت مدیره کلینیک دندانپزشکی فیاض بخش برای ساخت این مجموعه که در کشور بینظیر است یاد میکند و ادامه می دهد: کار برای معلول حسن نیت میخواهد و نیاز معلول را باید شناخت.
وی که با مرور خاطرهای که از دلایل ساخت این مجموعه دندانپزشکی بود؛ اشک در چشمانش حلقه زد و در ادامه از کمک دندانپزشکان خیر کشور برای ساخت و تجهیز این کلینیک تخصصی برای حل مشکلات دهان و دندان کم توانان ذهنی و جسمی تقدیر کرد.
سال 84 کار برای کمک های دندانپزشکی معلولان شروع شد
حدادیان یادآوری میکند که زمانی که در سال 84 کار برای کمک های دندانپزشکی برای معلولان شروع شد اما در آن مکان معلولان کم توان جسمی را معالجه کردیم و کار برای بیماران ذهنی میسر نبود و اینگونه بود تا تصمیم گرفته شد تا این کلینیک مجهز به اتاق عمل برای مداوای معلولان ذهنی ساخته شود.
مسئول كلينيك دندانپزشكي آسايشگاه معلولان فياضبخش مشهد توضیح میدهد که به این دلیل که دندانپزشکان حق بیهوشی ندارند این مرکز مجوز دی کلینیک گرفت و به این ترتیب است که معلولان در اتاق های عمل این مرکز با بیهوشی در یک عمل همه دندانهایشان ترمیم میشود.
وی با اشاره به اینکه در این مرکز دندانپزشکی ویژه درمان ریشه، ساخت پروتز و جراحی فک و صورت نیز انجام می شود عنوان میکند: هر هشت ساعت یک پزشک در کلینیک و مستقر است تا در همه ساعات خدمت رسانی داشته باشیم و بیمارستان رضوی هم در صورت نیاز امکانات مراقبت های ویژه را در اختیار این مرکز قرار می دهد.
وی با بيان اينكه كنترل عفونت در دندانپزشكي يك اصل محسوب ميشود، می گوید: به همين دليل براي كاركنان و پرستاران اين مجموعه كلاسهاي آموزشي در خصوص كنترل عفونت، چگونگي برخورد با بيمار و در بعضي موارد بازآموزي نيز تشكيل شده است.
کسب رتبه یک کشوری در میان هزاران موسسه در ایران
در ادامه این نشست صمیمی یکی دیگر از پزشکان خیر این آسایشگاه و عضو هیئت مدیره موسسه فیاضبخش در بیان خاطراتش از تاسیس این موسسه می گوید: این آسایشگاه از قبل از انقلاب ایجاد شد اما آن زمان تنها نیاز رومره نان و غذای معلولان تهیه میشد.
دکتر جواد سقارضوی بیان می کند: از زمانی که مشارکت های مردمی با تشکیل شورای در این موسسه پا گرفت به تدریج خدمات درمانی و پزشکی به معلولان نیز ارائه شد.
وی یادآوری می کند: این مرکز رتبه یک کشوری را در میان هزاران موسسه در ایران از آن خود کرده است و این رتبه درحالی کسب شد که اختلاف رتبه ما با رتبه دوم 60 امتیاز بود.
سقا رضوی میگوید: به تدریج در سالهای گذشته با همت پزشکان و دندانپزشکان مشکل دندان معلولان که درمانی ویژه را میطلبید مورد توجه قرار گرفت و ساختمان کنونی دندانپزشکی فیاض بخش در سال 91 احداث شد و تمام بچهها مورد معالجه و درمان دندان قرارگرفتند.
آرزو میکنم؛ تمامی دندانپزشکان بخشی از وقت خود را برای درمان معلولان بگذارند
وی صمیمانه آرزو میکند که روزی تمامی دندانپزشکان بخشی از وقت خود را برای درمان معلولان بگذارند و میگوید: کسی که وقت میگذارد مهربان تر از کسی است که از پول خود مقداری را صرف خیریه می کند.
سقا رضوی میگوید: این کسی که پول میگیرد تا در این مرکز خدمت کند با دل و جان کار نمیکند و پول کار عشق را نمیکند و به این دلیل است که پزشکان و دندانپزشکانی که در این مرکز به کار گرفته می شوند فقط افتخاری و بدون دریافت حقوق کار میکنند.
او از رسانهها درخواست می کند تا صدای خیران این مرکز را به گوش مسئولان برسانند تا به هر نحوی که می شود برای تجهیز و توسعه این مرکز تلاش کنند.
از ساخت "دارالعجزین" تا احداث آسایشگاه "عبدالله هنری"
محمود دلآسایی از دیگر متولیان و رییس هیت مدیره این موسسه خیریه است که آسایشگاه فیاض بخش را به عنوان اولین مرکز نگهداری معلولان در مشهد معرفی میکند.
او ادامه میدهد: در زمانی که این شهر هنوز بهزیستی نداشت محمد ارسطو پور که پزشک بهداری و مسئول بهداشت شماره دو مشهد در ان زمان بود و مرحوم بهروز خدیوی درصدد برآمدند تا تعدادی از معلولان شهر را که در شرایطی بدی بودند و برای امرار معاش تکدی گری می کردند در اتاقی در کنار بیمارستان شماره دو مشهد و اصلاحا "دارالعجزین" گفته میشد نگهداری کنند.
وی در مرور خاطراتش می گوید: به تدریج این فعالیت خیرخواهانه مورد توجه قرار گرفت و استاندار زمان سپهبد امیر عزیزی و شهردار وقت مشهد سید جواد شهرستانی که با 99 سال سن هنوز در قید حیات هستند هیئت مدیره افتخاری معلولان تشکیل شد.
دکتر دل آسایی میافزاید: عبدالله هنری از کسانی که بود بنیانگذار و نقش آفرین اصلی در تاسیس این موسسه بوده است؛ او یکی از تجار چهار طبقه مشهد بود که در سانحه ای خودش معلول شده بود.
وی در ادامه می گوید: هنری به عنوان مدیر داخلی آسایشگاه انتخاب شد و خدمات بی نظیری را ارائه داد و البته در اردیبهشت سال 35 فوت کرد و اینگونه شد که این مرکز "عبدالله هنری" نام گرفت.
رئییس هیئت مدیره آسایشگاه فیاض بخش ادامه می دهد: البته با همه احترامی که برای شهید بزرگوار فیاض بخش قائلم؛ معتقدم که باید این نام به پاس خدمات هنری برای این مرکز حفظ میشد.
توجه به همه جنبههای زندگی معلولان
وی تاکید میکند: در این مرکز تنها هدف تهیه خوراک و پوشاک معلولان نیست و سعی می شود همه جنبه های زندگی یعنی آموزش، درمان و مسائل روحی و عاطفی معلولان مورد توجه باشد.
دکتر دلآسایی بیان می کند: در خصوص وضعیت دندانپزشکی در این مرکز در اوایل تنها یک اتاق کوچک بود که یک دندانپزشک با غیرت قدیمی با وسایل اسقاطی و فرسوده مشغول کشیدن دندان بود.
او با افتخار میگوید: اما امروز این مرکز به سراسر کشور و حتی بیماران از کشورهای همسایه خدمات دندانپزشکی می دهد و معلولان کمتوان ذهنی تحت بیهوشی قرار می گیرند و تمام دندان های آنان تحت یک عمل درمان می شود.
وی در ادامه یادآور میشود: برای خرید 4 یونیت دندانپزشکی در این مرکز دکتر تمیزی، دکتر صحافیان، دکتر رحیمی، دکتر فلاح و عدهای دیگر کمک کردند و کارگشا بودند.
در سرای نگهداری از معلولان در مشهد الرضا هیچ دلی نیست که به عشق یاری بیماری نتپد و اینجا کارکنان لبخندشان را از معلول دریغ نمیکنند تا عطوفتشان دلگرمی شود برای تن خسته توان یابان.
هر دندانپزشک با تجربهای از عهده خدمات درمانی برای معلول برنمیآید
مدیرعامل آسایشگاه معلولین فیاضبخش نیز از معلولین به عنوان اقشاری یاد میکند که اگر نگاه خیراندیش انسانها به سوی آنان معطوف شود، اجر اخروی و دنیوی را با خود همراه دارد و البته انسانهای نیکوکار در این عرصه کم نیستند و هیچگاه نمیتوان یاری و مساعدت آنان را از یاد برد.
یوسف کامیار میافزاید: معلول نوعی بیمار خاص است و در راستای سلامت دهان و دندان همکاری او با دندانپزشک کاری مشکل است و هر دندانپزشک با تجربهای نیز، از عهده ارائه خدمات درمانی برای یک معلول برنمیآید.
وی ادامه میدهد: دندانپزشکی که دارای حسن نیت و سعهصدر بوده و توانایی درک موقعیت جسمی و فیزیکی معلول را داشته باشد میتواند به درمان بیماریهای دهان و دندان معلولان بپردازد.
مدیرعامل آسایشگاه معلولین فیاضبخش می افزاید: یک فرد معلول هنگامی که به دلایل ژنتیکی وتصادف، دچار معلولیت میشود؛ بقیه ادراک وی قویتر شده و با همان ادراک قوی برخی از مسائلی که به نظر افراد سالم توانایی درک آنها را ندارد، به خوبی درک میکند.
وی یادآور می شود: در کلینیک دندانپزشکی آسایشگاه فیاضبخش 55 دندانپزشک اعم از 25 دندانپزشک متخصص و 4 دندانپزشک متخصص معالجه ریشه در حال فعالیت هستند.
وی ادامه می دهد: در این کلینیک تمامی دندانپزشکان به صورت افتخاری با بهترین نحو ممکن ارائه خدمت به معلولین را برعهده دارند.
23 اردیبهشتماه همایشی برای دندانپزشکان در فیاض بخش
گفته می شود؛ در راستای تجلیل از دندانپزشکانی که به صورت شبانهروزی در این مرکز فعالیت میکنند؛ 23 اردیبهشتماه سال جاری همزمان با ولادت مولای متقیان امام علی (ع) مراسمی با حضور جمع کثیری از مسئولین دانشگاهی، نظامپزشکی و بهزیستی استان برگزار خواهد شد که تجلیل از دندانپزشکان خیر در این مجموعه است.
پیشنهاد نامگذاری روزی از روزهای هفته بهزیستی به نام روز دندانپزشکی معلولین نیز موضوعی که قرار است توسط دندانپزشکان موسسه عبدالله هنری( فیاض بخش مشهد) مطرح شود.
و البته برگزاری این همایش شاید گامی در راستای تشویق دندانپزشکان و خیران از سراسر استان و کشور برای سرمایهگذاری در عرصه دندانپزشکی معلولین در جهت توسعه تجهیزات و وقف مکانی به این منظور باشد تا به این طریق 350 هزار معلول خراسان رضوی و همچنین 550 معلول در فیاض بخش از مشکلات دهان و دندان رهایی یابند.
..................................
گزارش : زهره رنگ آمیز
نظر شما