حجتالاسلام دکتر حسن نظری شاهرودی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر این که اقتصاد مقاومتی امروز یک ضرورت برای کشور ما محسوب می شود، ابراز داشت: اصل اول در اقتصاد مقاومتی توجه به نیروی انسانی و کارآمدسازی و کیفیت بخشی به آن به منظور دست یابی به اهداف تحول و شکوفایی در اقتصاد ملی است.
وی همچنین افزود: در واقع توسعه نیروی انسانی باعث فراهم شدن زیرساخت های لازم برای تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور است و تا این مهم صورت نگیرد نمی توان به اهداف موردنظر در این باره دست یافت.
مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اضافه کرد: البته برای توسعه هدفمند و مطلوب نیروی انسانی چاره ای نداریم جز آن که نظام آموزشی ما چه در سطح آموزش و پرورش و چه در سطح آموزش عالی، تغییر یابد و از حالت صرفاً ارایه مدرک خارج شده و در آن مهارت آموزی و ارتقای سطح مهارت برای کارآفرینی محوریت داشته باشد.
حجتالاسلام نظري شاهرودي با تاکید بر این که اقتصاد مقاومتی تنها مختص به زمان تحریم اقتصادی یا دوران جنگ نظامی نیست، بیان داشت: دین به ما می گوید که در همه شرایط باید خود را در برابر دشمن آماده و مقاوم کنید و بی شک امروز که دشمن با حربه اقتصادی به دنبال ضربه زدن به انقلاب و نظام است، ما باید با تکیه بر اقتصاد مقاومتی، مانع از تحقق اهداف شومش شویم.
اقتصاد مقاومتي به معناي رياضت اقتصادي نيست
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: برخلاف برخی تحلیل های غلط و ناپخته، اقتصاد مقاومتی به هیچ وجه به معنای ریاضت اقتصادی نیست، بلکه منظور و مراد این است که با تقویت و تحکیم زیرساخت های اقتصادی، زمینه شکوفایی و تحول و نیز رفع مشکلات را فراهم کرده و زمینه و بستر سلطه گری اجانب و بیگانگان را از میان برداریم.
وی افزود: از این منظر، طبعاً اقتصاد مقاومتی یک چشم انداز بلند مدت را نمایان می سازد که ما باید در یک برنامه عملیاتی و هدفمند، مرحله به مرحله آن را به پیش برده و از سختی ها و مشکلات بر سر راه این هدف مهم ، ترس و واهمه به خود راه نداریم.
این پژوهشگر و صاحب نظر امور اقتصادی یکی از شاخصههای مهم اقتصاد مقاومتی را تلاش به منظور ایجاد امنیت و ثبات در اقتصاد در راستای تحقق هدف استقلال اقتصادی ذكر كرد.
به گفته اين استاد حوزه و دانشگاه، کنترل واردات بی رویه و افزایش صادرات با تکیه بر اقتصاد دانش بنیان و تولیدات بومی از دیگر شاخصه ها و الزاماتی است که در امر اشتغالزایی و نیز مقابله با تورم و گرانی بسیار مهم و کلیدی است.
مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اضافه کرد: نوآوری، خلاقیت، بهره گیری از ایده های خلاقانه، تبدیل اندیشه و ایده به تئوری و نظریه و در نهایت فراهم کردن بستری به منظور تجاری سازی آن ها، از دیگر الزامات و بایسته های بسیار مهم در این خصوص است که در این رابطه حوزه و دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی می توانند نقش آفرین باشند.
رسالت حوزويان در اقتصاد مقاومتي
وی همچنین با تاکید بر این که برای رسیدن به اهداف مورد نظر در اقتصاد مقاومتی، هر کسی رسالت و وظیفه ای بر عهده دارد، گفت: آنچه به اعتقاد بنده امروز رسالت حوزویان در این عرصه است ناظر به دو حیطه است؛ نخست آن که در قالب همایش ها و نشست های کاربردی به احصا و شناسایی و تبیین شاخصه ها و مؤلفه های اقتصاد مقاومتی اهتمام ورزند و دیگر این که این شاخصه ها و مؤلفه ها را به نخبگان و عموم مردم عرضه و در ترویج آن بکوشند.
حجتالاسلام نظری شاهرودی افزود: البته نشست ها و جلسات باید کاربردی بوده و از حالت صرفاً شعاری و کم فایده بودن خارج شود؛ استمرار در برگزاری همایش های کاربردی و هدفمند یکی از بایسته ها در این راستاست که نباید از آن غفلت کرد.
وی در پايان اظهار داشت: همان طور که مقام معظم رهبری نیز فرمودند، تحریم و فشار اقتصادی، آخرین حربه نظام سلطه و استکبار جهانی علیه کشور و نظام اسلامی ماست و بی شک موفقیت ما در این عرصه با تکیه بر اقتصاد مقاومتی، علاوه بر آن دشمنان را نااُمید می کند، امیدواری مضاعفی در جبهه مظلومان و حق طلبان عالم ایجاد خواهد کرد.
نظر شما