به گزارش خبرنگار مهر، همایش راهکارهای اجرای اصل هشتم قانون اساسی (امر به معروف و نهی از منکر) ظهر پنچ شنبه با حضور اساتید و کارشناسان حوزه، آیت الله مصباح یزدی و حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی در تالار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.
تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، ارائه مقاله، میز گرد علمی و پرسش و پاسخ و سخنرانی آیت الله مصباح یزدی از برنامههای این همایش بود.
در گوشهای از همایش پیامهایی از مراجع و علما در خصوص امر به معروف و نهی از منکر به چشم میخورد که در یکی از این پیامها از قول آیت الله العظمی جوادی آملی نقل شده که بیان شده است: جریان امر به معروف و نهی از منکر غیر از تعلیم است، غیر از تبلیغ است، غیر از ارشاد است، غیر از موعظه و نصیحت و پندها و اندرزها است. امر به معروف فرمان است نهی از منکر هم فرمان است بکن و نکن، اگر جامعهای مطلبی را نمیداند فرد یا گروهی از مطلب بیخبر است تعلیم آنها واجب است و این تعلیم از سنخ امر به معروف و نهی از منکر نیست.
اگر فرد یا گروهی جاهل نیست لکن غافل است یا ساهی است یا ناسی است یا مضطرّ و مجبور و ملجأ و مانند آن است باید آن عذرها را برطرف کرد. باید غافل را متنبه کرد، ناسی را متذکر، ساهی را متذکر، اضطرار مضطر رابرطرف نمود، الجاء ملجیء برطرف نمود و جبر مجبور را برطرف نمود تا مشکلات آنها حل بشود.
هیچ کدام اینها از سنخ امر به معروف یا نهی از منکر نیستند. ممکن است گاهی با عنایت و مجاز واژه امر به معروف و نهی از منکر را در این امور کسی به کار ببرد ولی هیچ کدام از اینها امر به معروف و نهی از منکر نیستند.
امربه معروف و نهی از منکر در جایی است که کسی عالمأ عامدأ با اینکه میداند فلان کار واجب است ترک میکند عالمأ و عامدأ میداند فلان کار حرام است انجام میدهد در چنین جایی سخن از امر به معروف و نهی از منکر فرد و امت اسلامی است که فرد یا جامعه باید فرمان صادر کند طوری که این معروف عمل بشود وآن منکر ترک بشود.
نظر شما