۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۲۱

گلمکانی:

ضعف زیرساخت‌های درمانی مهمترین چالش تحول نظام سلامت در خراسان شمالی است

ضعف زیرساخت‌های درمانی مهمترین چالش تحول نظام سلامت در خراسان شمالی است

بجنورد - خبرگزاری مهر: رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی گفت: فرسودگی و ضعف زیرساخت ها و نیز کمبود نیروی انسانی، مهم ترین چالش های اجرای برنامه تحول نظام سلامت در این استان محسوب می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم گلمکانی صبح یکشنبه در نشست خبری که به منظور تشریح اجرای برنامه تحول نظام سلامت در استان برگزار شد؛ با بیان این که اجرای برنامه تحول نظام سلامت از پانزدهم اردیبهشت ماه پس از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها همزمان با سراسر کشور در خراسان شمالی نیز آغاز شده است، افزود: طرح مزبور در سه مرحله اجرایی می شود که در مرحله نخست اجرای آن برنامه هایی نظیر ‌کاهش پرداخت هزینه‌های بیمارستانی، ارتقاء کیفیت هتلینگ بیمارستان‌ها و ترویج زایمان طبیعی ایمن در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به این که اجرای این سه بخش از نیمه ماه جاری در استان آغاز شده اظهار کرد: طرح تحول نظام سلامت در راستای سیاست های ابلاغی سلامت از سوی مقام معظم رهبری است که در نهایت منجر به گسترش عدالت در بخش درمانی می شود.

به گفته گلمکانی با اجرای مرحله نخست این طرح از پانزدهم اردیبهشت ماه امسال دیگر بیماران بستری در اورژانس و بخش های مختلف بیمارستان های دولتی تنها 10 درصد هزینه را پرداخت می کنند در حالی که این میزان تاکنون بیش از 65 درصد بود.

وی اضافه کرد: در این زمینه بیماران روستایی و عشایری که از طریق سیستم ارجاع به بیمارستان ها مراجعه می کنند؛ تنها پنج درصد هزینه درمانی را پرداخت می‌کنند و مابقی هزینه ها از سوی سازمان های بیمه گر و دولت با استفاده از منابع حاصل از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها پرداخت می شود.

گلمکانی با اشاره به این که با اجرای طرح مزبور میزان پرداختی بیماران به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد، افزود: علاوه بر این در طرح تحول نظام سلامت، همه نیازهای درمانی و دارویی بیماران از سوی بیمارستان تامین می‌شود و دیگر تحت هیچ شرایطی بیماران برای تامین دارو و یا انجام آزمایش‌های مختلف به خارج از بیمارستان هدایت نمی‌شوند.

آیتم‌های تشویقی برای زایمان طبیعی

وی موضوع دوم در فاز نخست اجرای طرح تحول نظام سلامت را ترویج زایمان طبیعی و اجرای آیتم‌های تشویقی در این زمینه عنوان کرد و گفت: در این راستا از پانزدهم اردیبهشت ماه، زایمان طبیعی و بستری در بیمارستان های دولتی به صورت کاملا رایگان انجام می‌شود و در این زمینه تعرفه‌های خوبی نیز به منظور ترغیب مادران باردار به سمت زایمان طبیعی برای کادر درمانی در نظر گرفته شده است.

گلمکانی با اشاره به این که اکنون میزان سزارین به زایمان طبیعی در کشور ما حدود 50 درصد است، عنوان کرد: با توجه به مضرات زایمان به روش سزارین، این آمار نگران کننده بوده و بر اساس برنامه قرار است این میزان در طرح تحول نظام سلامت به کمتر از 30 درصد کاهش یابد.

به گفته وی البته در حال حاضر میزان زایمان به روش سزارین در خراسان شمالی به نسبت میزان کشوری مطلوب است و در این استان حدود 35 درصد زایمان ها به روش سزارین انجام می شود اما امید است با اجرای طرح تحول نظام سلامت این میزان به کمتر از 25 درصد کاهش یابد.

هتلینگ بیمارستان های دولتی ارتقاء می‌یابد

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی یکی دیگر از بخش‌های فاز نخست اجرای طرح تحول نظام سلامت را ارتقاء هتلینگ بیمارستان‌های دولتی ذکر و اضافه کرد: در این راستا باید با رسیدگی به وضع ظاهری و امکانات و خدمات بیمارستان‌های دولتی، سعی شود تا عدالت نسبی در زمینه هتلینگ بیمارستان های دولتی به نسبت بیمارستان های خصوصی فراهم شود.

گلمکانی اضافه کرد: البته دراین بخش با توجه به این که غالب بیمارستان‌های خراسان شمالی از نظر ساختمانی قدیمی و فرسوده هستند؛ هر اندازه که به وضع ظاهری و امکانات خدماتی داخل آن رسیدگی شود؛ باز هم به وضعیت مطلوب نمی‌رسند اما با این حال تعمیر و تعویض امکانات درون بیمارستانی نظیر تخت‌ها، پتوها و... در دستور کار قرار دارد و در بازه زمانی دو تا چهار ماه آینده، آن دسته از لوازم خدماتی بخش‌ها و اورژانس بیمارستان های استان که مناسب و مطلوب نیستند؛ تعمیر و یا تعویض خواهد شد.

وی در مورد مشکلات و چالش های اجرای طرح تحول نظام سلامت در خراسان شمالی عنوان کرد: فرسودگی و ضعف زیرساخت‌ها و نیز کمبود نیروی انسانی، مهم ترین چالش‌های اجرای برنامه تحول نظام سلامت در این استان محسوب می‌شوند.

به گفته وی در زمینه کمبود نیروی انسانی در بخش‌های پرستاری وزارت بهداشت و درمان برنامه های مناسبی تدوین کرده و به زودی این مشکل نیز رفع می‌شود اما بهبود کامل زیرساخت های درمانی در استان نیازمند نوسازی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است.

گلمکانی در ادامه با اشاره به این که در یک هفته گذشته از آغاز طرح تحول نظام سلامت، بازدیدهای مختلفی از بیمارستان‌های استان صورت گرفته، اظهار داشت: در این مدت میزان رضایت بیماران و مراجعان از اجرای این طرح مناسب بوده و امید می رود با آغاز فازهای بعدی طرح مزبور از خرداد ماه امسال، میزان رضایت مندی مردم بیشتر شده و دیگر بیماران به غیر از درد بیماری؛ دغدغه دیگری از بابت تامین هزینه های درمانی، یافتن دارو و تجهیزات و... نداشته باشند.

کد خبر 2289299

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha