به گزارش خبرنگار مهر، اسمعیل کریم زاده پیش از ظهر شنبه در جلسه بررسی میزان خسارات واره بخش کشاورزی آذربایجان غربی که با حضور جمعی از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: این میزان خسارت، حدود هفت هزار و 500 میلیارد ریال در زیر بخش محصولات باغی، هزار و 500 میلیارد ریال در زیر بخش محصولات زراعی و بقیه در سایر زیر بخشهای دام و منابع طبیعی و آبخیزداری را شامل می شود.
وی با بیان اینکه در سالجاری 67 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات تملک دارای های سرمایه استانی برای بخش کشاورزی استان تخصیص داده شده است افزود: با توجه به سقف بالای میزان خسارت وارده شده نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی با حمایتهای ویژه خود در تخصیص اعتبارات لازم برای بخش کشاورزی از سهم منابع ملی استانی به رشد و شکوفایی اقتصاد استان کمک کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه کشاورزی اقتصاد اول آذربایجان غربی است ادامه داد: اعتبارات موجود برای استانی که در تولید محصولات مهمی مثل سیب، عسل و ... که رتبه اول کشوری را داراست جوابگو نیست و باید افزایش یابد.
وی همچنین خواستار اجرای طرحهای پیشگیری از خسارت ناشی از سرمازدگی، وقوع سیل و تگرگ در استان شد و عنوان کرد: احداث سیل بندها، نصب دستگاههای ضد تگرگ در مناطق حادثه خیز استان که از سال های گذشته آغاز شده و حدود سه میلیارد ریال برای تجهیز و نصب آنها در سال جاری تخصیص داده شده است از جمله این طرحها ی اجرایی است.
کریم زاده با تاکید بر اهمیت موضوع بحران دریاچه ارومیه گفت: در طی یک برنامه 3 ساله و در صورت تخصیص اعتبار ات امیدواریم با تجهیز اراضی زیر کشت حوزه آبریز دریاچه ارومیه به سامانه های نوین آبیاری تحت فشار سهم آب مصرفی بخش کشاورزی استان را که حدود 2.6 میلیارد متر مکعب است را به مرور زمان به دریاچه آزاد سازی کنیم .
وی لایروبی انهار ، اصلاح الگوی کشت ، استفاده از ارقام دیررس ، بالا بردن راندمان مصرف آب در زیر حوزه دریاچه و پوشش بتنی انهار و انتقال آب با لوله ها را از جمله اقدامات انجام شده در راستای احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد .
نظر شما