به گزارش خبرنگار مهر، ولی اله افخمی راد در همایش معرفی ایده های دانش بنیان گفت: در سال گذشته صادرات کالاهای دانش بنیان چیزی حدود 3 میلیارد دلار بوده که این رقم نسبت به اهداف سند چشمانداز بیست ساله و برنامه پنجم توسعه، ناچیز است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه باید سهم محصولات دانش بنیان از صادرات غیرنفتی به 20 درصد برسد، افزود: اتخاذ سیاستهای مناسب و افزایش فعالیتها در بخشهای مختلف در این مسیر، مناسب است؛ به خصوص اینکه کشور در تولید علم جایگاه خوبی دارد و حتی در رده کشورهای توسعه یافته در این زمینه قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: اعداد و ارقامی که در عملکرد اقتصادی کشور ارائه میشود، فاصله طولانی با بخش تولید علم ودانش که از جامعه جوان ما بیرون میآید دارد که باید دلیل این گسست را واکاوی کرد. این در حالی است که تا زمانی که با مقوله اقتصادی و علمی با این موضوع برخورد نشود، تمام این کارها بیهوده خواهد بود.
افخمی راد، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد دانش بنیان است و با توجه به تحقیق و توسعه به ایجاد فضایی برای پرورش اندیشههای مبتکرانه و ایجاد دستاوردهایی در این زمینه میتوانیم حرکت کنیم. این در حالی است که تا عزمی برای تغییر سیاستهای کلان وجود نداشته باشد نمیتوان به استفاده از اقتصاد دانشبنیان رسید.
وی، ایجاد زیرساختهای مناسب، سریع و ارزان جهت اشاعه فنآوری را راهی برای رسیدن به نقطه مطلوب در اقتصاد دانشبنیان دانست و تاکید کرد: ایجاد ساز و کارهای کارآمد برای حمایت از مالکیتهای معنوی، ساماندهی نظامهای ملی نوآوری جهت تبادل سریع و آسان نوآوریها، اصلاح فضای کسب و کار و سوق دادن آن به سمت دانش محور بودن میتواند دراین راه موثر باشد.
نظر شما