۱۰ خرداد ۱۳۹۳، ۶:۳۱

رئیس سازمان غذا و دارو:

داروی ایرانی «ام اس» ارزان شد/ تولید موثرترین داروی خوراکی برای بیماران «ام اس»

داروی ایرانی «ام اس» ارزان شد/ تولید موثرترین داروی خوراکی برای بیماران «ام اس»

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو از ارزان شدن داروی ایرانی "اینترفرون بتا" برای بیماران ام اس خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رسول دیناروند در حاشیه اختتامیه اولین جشنواره فرهنگی هنری ام اس که شب گذشته در برج میلاد برگزار شد، گفت: بیمارانی که تا این هفته بین 50 تا 90 هزار تومان برای تهیه داروی "اینترفرون بتا" هزینه می کردند از روز شنبه(امروز) بین 25 تا 45 هزار تومان هزینه خواهند کرد.

وی با اعلام اینکه در حدود 30 هزار بیمار ام اس از این دارو استفاده می کنند، افزود: تولید این دارو در دنیا سه فرمولاسیون دارد که هر سه فرمول یاد شده در ایران تهیه می شود.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: بیمارانی که نوع ایرانی دارو را دریافت می کنند مورد حمایت 95 درصدی وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر هستند.

دیناروند با بیان این مطلب که برخی پزشکان به رغم اینکه داروی ایرانی هیچ مشکلی ندارد و نیاز بیماران را برطرف می کند، داروی خارجی را تجویز می کنند، افزود: تعداد بیماران استفاده کننده از داروی خارجی کمتر از 8 هزار نفر است. سازمانهای بیمه گر بر اساس فرمولی که دارند، داروی خارجی را تا قیمت داروی ایرانی، تحت پوشش قرار می دهند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: وزارت بهداشت برای اینکه بیماران استفاده کننده از داروهای خارجی ام اس فشار کمتری را متحمل شوند طی سال گذشته 100میلیارد تومان برای حمایت از این بیماران هزینه کرد. هر چند 100 میلیارد تومان یارانه برای حمایت از بیماران مبلغ قابل توجهی است، اما متأسفانه پرداخت از جیب بیماران ام اس هم بالا است و مجبورند هر ماه به طور متوسط 600 هزار تومان بابت تهیه داروی خارجی ام اس هزینه کنند.

دیناروند با توصیه به پزشکان برای عدم تجویز داروی خارجی ام اس  اظهار داشت: تجویز این داروها هم برای وزارت بهداشت و هم برای بیماران گران است. پزشکان با تجویز داروی داخلی می توانند از دغدغه بسیاری از بیماران برای تامین دارو پیشگیری کنند.

وی به تولید داخلی یک نوع داروی خوراکی ام اس که موثرترین دارو برای درمان این بیماری به شمار می آید، اشاره و خاطر نشان کرد: این دارو در داخل کشور تولید شده و در زمان حاضر مرحله کنترل کیفی را طی می کند. امیدوارم که این داروی موثر خوراکی نیز تا پایان سال 93 به بازار دارویی کشور راه یابد.

کد خبر 2301652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha