به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا اکرمی رئیس دانشگاه هنر در همایش «قدرت ملی در آیینه هنرهای نمایشی» که روز دوشنبه 12 خردادماه در دانشگاه هنر برگزار شد، گفت: تقارن ایام شعبانیه با روز ارتحال امام و 15 خردادماه 42 تقارن مبارکی است. امام، اسوه مقاومت و نمایش بود. از مقاومت های ایشان در رژیم گذشته تبعیدها، آوارگی ها و حتی بعد از انقلاب مقاومت های ایشان در مقابل قدرت های بزرگ جهانی است که بر هیچ کس پوشیده نیست.
وی یادآور شد: نمایش در 2 بعد تعزیه و پرده خوانی و نقالی و شاهنامه خوانی سابقه دیرینه ای دارد. حماسه خوانی روح مقاومت را در مردم ایران زنده نگه داشته است. ملت ایران در برابر هر نوع دین ستیزی و اسلام ستیزی بیمه شده اند و نقالی و نمایشنامه خوانی مردم ایران را در برابر دشمن قهرمان پرور و مبارز ساخته است.
وی در پایان با اشاره به همایش «قدرت ملی در آیینه هنرهای نمایشی» عنوان کرد: این همایش های حماسی در کشور ما همراه با عشق و صبر در فرهنگ ما نهادینه شده و همین عشق و صبر ملت ما را در برابر هزینه های مستکبران مقاوم کرده است.
در ادامه این مراسم مصطفی ایزدی رئیس اندیشکده امنیت و دفاع بیان کرد: اساس نگاه ما در انقلاب فرهنگی این است که ماهیت جامعه فرهنگی است. پس کسانی که می خواهند در این جامعه پیش روند باید به این اصالت توجه کنند. امروز غربی ها از مراحل مختلف قدرت عبور کردند و به مرحله ای وارد شدند که در آن قدرت را ترکیبی نگاه می کنند. امروز قدرت را در اراده ها می دانند. مبانی غرب برای توسعه قدرت در فرهنگ و تفکر لیبرالیسم از بنای محکمی برخوردار نیست اما در فرهنگ انقلاب و فرهنگ امام (ره) این استحکام وجود دارد.
وی ادامه داد: هنر نقش مضاعفی در قدرت ایجاد می کند. اگر قرار بود ما دفاع مقدسمان را با یک محاسبه فیزیکی و ریاضی نشان دهیم، نمی توانستیم موفق شویم. بنابراین با استفاده از همین رکن فرهنگ که مهم ترین جزو آن هنر است، پیش رفتیم. در نبرد 8 ساله ما این طور نبود که فقط یک پیروزی مقطعی به دست آوریم بلکه در این نبرد به واسطه ارتقای قدرت ملی ما بر امپریالیسم جهانی، مانع پیاده کردن خط و مشی آنها در منطقه شدیم. هم اکنون در منطقه، جمهوری اسلامی ایران برنده صحنه بوده و هست.
رئیس اندیشکده امنیت و دفاع با اشاره به سخن بعضی از سران آمریکا گفت: آنها می خواهند این قرن، قرن شتاب و نزدیک شدن قاره ها به آمریکا باشد. ما باید شهروندانی را تربیت کنیم که مصرف کننده یک کالای واحد باشند.
وی ادامه داد: امروز میان عقیده توحیدی و غیر توحیدی در عرصه فرهنگ و هنر باید تمایز داده شود. سخن یکی از مسئولان شبکه های رسانه ای را دیروز در یکی از خبرگزاری ها می خواندم که این مسئول گفته بود فیلم هایی که از جمهوری اسلامی ایران درباره دفاع مقدس در عراق پخش می شود دیدگاه مردم ما را نسبت به جنگ ایران و عراق به طور مثبت نیز تغییر داده است. بر این اساس می توان فهمید که قدرت فرهنگ و هنر ما چقدر بالا بوده است. همچنین این مسئول رسانه ای گفته بود که سریال «مختارنامه» چقدر برایتان تکان دهنده بوده است، امروز توان ما در فرهنگ و هنر باید با فیلم و سریال هایمان نشان داده شود.
ایزدی با بیان اینکه فرهنگ در فضای قدرت ملی حرف اول را می زند، گفت: باز در فضای فرهنگ هنر نقش بسیار تعیین کننده دارد. مقام معظم رهبری در این رابطه تاکیدات بسیار ارزشمندی دارند که اگر جمهوری اسلامی ایران در زمینه فرهنگ حرفی برای گفتن داشته باشد باید از یک وسیله و ابزار در صحنه بین الملل استفاده کند و هنر یک وسیله است که در این عرصه با بهترین شیوه ها می تواند قدرت منطق را نشان دهد. جمهوری اسلامی مبتنی بر قدرت منطق است و این برخلاف بسیاری از کشورهاست که در آنجا منطق بر قدرت حکمرانی می کند.
وی در پایان یادآور شد: ما در عرصه هنرهای نمایشی از رده های پایین و از سطح انگاره سازی می توانیم حرکتی انجام دهیم که صلاح انسان ها را محقق سازد.
در ادامه این مراسم محمدرضا حسنایی دبیر علمی همایش درباره برپایی این رویداد فرهنگی و هنری گفت: همایش «قدرت ملی در آیینه هنرهای نمایشی» حاصل 2 سال همکاری با چندین نهاد ملی است. ما جلسات زیادی با یکدیگر داشتیم و امیدوارم این نشست ها همچون حلقه هایی هنر را به قدرت ملی اتصال دهد.
حسنایی افزود: گستردگی بیش از حد حوزه های قدرت ملی که یکی از ابعاد آن قدرت نظامی است، می تواند هنر را هم در بر بگیرد. یعنی هنر یکی از ابعاد قوی قدرت ملی است.
وی در پایان یادآور شد: بسیاری از مصادیق بارز قدرت ملی مثل حوزه های فرهنگی و هنری در کشور مغفول مانده است و من خوشحالم دانشمندانی از حوزه های قدرت با هنرمندان ما متصل شده اند. البته این اتصال قبلا هم بوده و تنها حلقه های مفقوده ای این میان به وجود آمده است.
نظر شما