به گزارش خبرنگار مهر، هر ساله حوزه علميه همدان مراسم ويژه اي را با دعوت از شخصيت هاي طراز اول سياسي كشور به مناسبت بزرگداشت واقعه 15 خرداد 1342 قم برپا مي كند كه امسال اين برنامه در همدان ميزبان وزير اطلاعات بود.
حجت الاسلام سیدمحمود علوی ظهر پنجشنبه در جمع عزاداران قیام 15 خرداد با اشاره به اينكه 15 خرداد 1342 تبديل به بهمني شد كه 15 سال بعد با ريخته شدن خود موجوديت خاندان پهلوي را نابود كرد، عنوان كرد: انسان هاي خدا جوي در 15 خرداد 42 با برخواستن عليه شاه زمينه را براي حاكم شدن اسلام در ايران فراهم كردند.
وي ادامه داد: اعلام 15 خرداد به عنوان عزمي عمومي از سوي رهبر كبير انقلاب اسلامي عنواني تشريفاتي نيست ،چرا كه اين بزرگداشت بهانه اي شد تا هر ساله علاقمندان به انقلاب اسلامي گردهم بیایند و عوامل پيروزي انقلاب اسلامي را ريشه يابي كنند.
شهداي 15 خرداد پي انقلاب اسلامي را منعقد كردند
وزير اطلاعات اذعان داشت: استحكام يك بنا به زير بناي آن وابسته است در واقع شهداي 15 خرداد 1342پي انقلاب اسلامي را منعقد كردند.
وي افزود: حركت امام خميني (ره)در به پيروزي رساندن انقلاب اسلامي استثنايي بود و در دنيا اين امر نمونه اي ندارد.
حجت الاسلام علوی با اشاره به اينكه فراهم شدن زمينه انقلاب در ايران همانند ديگر نقاط دنيا با تلفات انساني و به خاك خون كشيده شدن همراه بود،افزود: در دوران پيامبران نيز در حالي كه آنان احساس مي كردند در مسير مبارزه به بن بست رسيده و به جايي نخواهند رسيد، وعده خدا بر پيروزي قرار مي گيرد .
وي با تاكيد براينكه خداياري گر انسان هاي خداي جوي و عقوبت گيرنده انسان هاي مشرك خواهد بود، اذعان داشت: ويژگي انقلاب اسلامي در ايران استثنايي بودن آن است ،رهبران هر انقلابي زماني دست به كار مي شوند كه احتمال موفقيت در ادامه كار بالا باشد و در غير اين صورت ريسك نمي كنند.
وزير اطلاعات عنوان كرد: امام خميني(ره) در شرايطي وارد عرصه مبارزه شد كه همه تحليل گران سياسي از ادامه مبارزه نااميد شده بودند.
وي با تببين شرايط آن روزهاي جامعه ايران و فوت مرجع عالي قدر شيعه آيت الله بروجردي،اذعان داشت: تا زماني كه اين مرجع عالي قدر زنده بود شاه زير بار اجراي اصلاحات آمريكايي در ايران نمي رفت، اما پس از فوت وي او سفر يك ماهه به آمريكا داشت و پس از آن خود متعهد به اجراي خواسته هاي آمريكا در ايران شد چرا كه تصور مي كرد مرجع واحدي كه بتواند مانع اين كار شود ديگر وجود ندارد.
رهبري واحدي بين نيرو هاي مذهبي وجود نداشت
حجت الاسلام علوی اظهار داشت: شرايط به گونه اي بود كه علي رغم وجودي تعدادي از مراجع در قم ،تهران ومشهد رهبري قوي در بين آنان ديده نمي شد در واقع رهبري واحدي بين نيرو هاي مذهبي وجود نداشت.
وي با تاكيد براينكه رژيم شاه در اين شرايط در برابر خود مانعي براي اجراي اصلاحات آمريكاي نمي ديد، افزود: در دانشگاه ها اقليت هايي مسلمان كه فعاليت داشتند به دليل حال و هواي آن روزها مجبور به استفاده از لواي سوسياليتي در فعاليت ها خود شدند و نمي شود تصور كرد در دانشگاه ها آنان تحت امر يك مرجع ديني حاضر به آغاز مبارزه باشند.
وزير اطلاعات بيان داشت: در بازار نيز كه نقش آفريني هايي در سال هاي 41 و42 در جريان ملي شدن صنعت نفت داشتند نيز به علت نامهرباني ها با آيت الله كاشاني علاقه اي براي مبارزه ديده نمي شد.
وي با تاكيد بر سياست زده شدن بازاريان پس از واقعه ملي شدن صنعت نفت و روي آوردن آنان به فعاليت هاي فرهنگي و تشكيل هئيت هاي مذهبي، اظهار داشت: به نظر نمي رسيد در بازار نيز دعوت به قيام بتواند جواب دهد از سوي ديگر در حوزه علميه نيز علاقه اي براي وارد شدن به مبارزه نبود چرا كه آنان در دو واقعه مشروطيت و ملي شدن صنعت نفت ورود يافته بودند و به دليل سياسي كار ها ديگر قصد ورود به اين عرصه ها را نداشتند.
حجت الاسلام علوی گفت: امام خميني (ره)در شرايطي دست به مبارزه زد كه زمينه هايي براي ظهور انقلاب در داخل ديده نمي شود .
وي با اشاره به اينكه امام خميني(ره) خلاء رهبري در جامعه مجتهدين را با تشكيل شوراي علما حل كرد، افزود: رژيم با 11 مجتهد مواجه شد و ديگر نتوانست در صفوف آنان اختلاف بياندازد.
وزير اطلاعات عنوان كرد: امام خميني(ره) در دانشگاه ها نيز دانشجويان را اقدام به تشويق ايجاد انجمن هاي اسلامي كرد تا روح كمونيستي از مبارزان بيرون رود.
وي با اشاره به اينكه وي با دعوت روساي هيئت هاي مذهبي در بازار خواستار تشكيل هيئت هاي موتلفه شد، اظهار داشت: امام خميني (ره) روحانيون را نيز مامور به تكليف خواندو آنان را دعوت به شكستن سكوت خود در برابر ظلم كرد.
حجت الاسلام علوی افزود: در شرايطي كه سياسيون آينده نگر تصور نمي كردند كه بتوان اقدام به مبارزه كرد امام خميني (ره) مردم را در زير يك پرچم جمع كرد.
وي با اشاره به اينكه در عرصه خارجي نيز غرب و شرق اجازه اظهار نظر به هيچ عقيده اي غير از آنان را نمي دادند، اظهار داشت: امام خميني (ره) با سخنان خود پشتوانه خارجي رژيم شاه را در هم كوبيد و او جايگاه شاه را در داخل و خارج در هم شكست.
امام خميني (ره)فرهنگ حسيني را در ايران اسلامي احيا كرد
وزير اطلاعات افزود: مبارزه در راه خدا فرهنگ شهادت مي خواهد كه امام خميني (ره)فرهنگ حسيني را در ايران اسلامي احيا كرد.
وي با تاكيد براينكه امام خميني(ره) تكليف خود را در مبارزه مي ديد و پيروزي را در دست خدا، عنوان كرد: ایشان در سخنراني خود در مدرسه فيضيه به حاكم شدن اسرائيل بر كشور و ماجراي كاپيتولاسيون اشاره كرد ،دستگيري امام راحل باعث شد كه تظاهراتي در قم و اصفهان شكل گرفته و مردان وارمين كفن پوشان به سوي تهران حركت كردند كه رژيم شاه آنان را به خاك و خون كشيد.
حجت الاسلام علوی با اشاره به اينكه تحليل آمريكايي ها اين بود كه ايران جزيره امن خليج فارس است، افزود: امام خميني (ره) هيچگاه نگاه مسلحانه به مبارزه نداشت.
وي بيان داشت: با گذشت 25 سال از رحلت امام خمینی(ره) نظام اسلامي در ايران با پشتيباني از ولايت فقيه پايدار مانده است.
وزير اطلاعات با تاكيد براينكه جايگاه حال حاضر ايران اسلامي را مديون رهبر انقلاب هستيم، افزود: رهبر انقلاب جلوي خارج شدن ريل انقلاب اسلامي را از مسير خود گرفته است.
حجت الاسلام علوی اذعان داشت: اكنون حزب الله و مقاومت فلسطين در صف مبارزه با اسرائيل ايستاده اند و هر ملتي دست در دست ايران دهد به استقلال مي رسد و همه كشورهاي منطقه به دنبال هم پيماني با ايران هستند.
نماينده ولي فقيه وامام جمعه همدان نيز در اين مراسم با اشاره به اينكه شهداي پس از انقلاب اسلامي مديون شهداي قبل از انقلاب هستند ، گفت: اگر شهداي قبل از انقلاب نبودند سد مبارزه شكسته نمي شد و زمينه براي پيروزي هاي بعدي انقلاب اسلامي نيز فراهم نمي شد.
آيت الله غياث الدين طه محمدي با تاكيد براينكه ستون فقرات طاغوت در 15 خرداد 1342 شكسته شد، اذعان داشت: فرهنگ شهدا باعث زمينه سازي براي ظهور ولي عصر (ع) خواهد شد.
در اين مراسم استاندار همدان و جمع كثيري از مديران و مردم همدان نيز حضور داشتند.
نظر شما