۲۲ خرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۲۸

معاون وزیر بهداشت خبر داد:

جزئیات جدید شرایط تحصیل برای پزشکان پژوهشگر/ لزوم نوآوری در رشته‌های بالینی 

جزئیات جدید شرایط تحصیل برای پزشکان پژوهشگر/ لزوم نوآوری در رشته‌های بالینی 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از تدوین یک برنامه آموزشی جدید با نام پزشکان پژوهشگر برای نخبگان رشته های پزشکی خبر داد و گفت: شرایط اجرای این طرح از هفته آینده اعلام عمومی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا ملک زاده در گردهمایی برگزیدگان کنکور سراسری و مدال آوران المپیادهای علمی کشور از اجرای طرح مشترک میان وزارت بهداشت و بنیاد ملی نخبگان خبر داد که بر اساس آن بستری برای رشد و جذب نخبگان علوم پزشکی در کل کشور ایجاد می شود.

وی با بیان اینکه این برنامه آموزشی با نام پزشکان پژوهشگر در جهت تربیت رهبران پژوهش در پزشکی اجرایی می شود، ادامه داد: این طرح برای افرادی است که علاوه بر پزشکی می خواهند حداقل 50 درصد از وقتشان را به تحقیق و نوآوری اختصاص دهند.

ملک زاده با اشاره به اینکه در ایران پزشک بسیار تربیت کرده ایم، اما با کمبود پزشک پژوهشگر بالینی مواجه هستیم، گفت: هم اکنون بیش از 500 مرکز پژوهشی در رشته های پزشکی در کشور فعال هستند که از این تعداد 250 مرکز به تحقیقات بالینی اختصاص دارد، اما برای رهبری این مراکز افراد خاصی را تربیت نکرده ایم؛ از این رو در این برنامه آموزشی قصد داریم افرادی تربیت کنیم که پژوهشگر بالینی باشند.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به این برنامه آموزشی که در دنیا نیز تجربه اجرا دارد، ادامه داد: در این طرح یک دوره سه ساله به Ph.D اضافه خواهد شد به این معنی که پزشکی بعد از دریافت مدرک MD و تخصص مهارتی و بالینی،  Ph.D می گیرد و سپس برای فوق تخصص اقدام خواهد کرد.

به گفته وی، تمامی کشورهای سرآمد دنیا در پزشکی این برنامه را اجرا کرده اند. برای مثال این برنامه 30 سال است در آمریکا اجرایی می شود و کشورهای انگلستان، استرالیا، کانادا و آفریقا نیز سابقه اجرای این طرح را دارند.

ملک زاده با بیان اینکه در نوآوری رشته های درمانی ضعیف هستیم، خاطر نشان کرد: برای رشد این طرح در آمریکا در یک بازه زمانی 300 میلیون دلار هزینه شد. در همین حال از جمله نتایج اجرای این طرح در کشورهای مختلف تاسیس نهادهای مردمی برای پیشرفت تحقیقات در پزشکی بود که در نهایت تحول عظیمی در دانشگاه هایی مانند کمبریج و هاروارد را به دنبال داشته است.

معاون وزیر بهداشت هدف از اجرای این دوره سه ساله را تربیت رهبران علمی فردا، حل مشکلات بومی سلامت و ایجاد فرصت شغلی برای نخبگان پزشکی برشمرد و گفت: بر اساس شرایط در نظر گرفته شده برای این طرح ارائه بودجه تحقیقاتی تا سقف 50 میلیون تومان در یکسال، ارائه 10 درصد بالاسری برای استاد راهنما، ضمانت استخدام در دانشگاه به عنوان هیات علمی، بورس تحصیلی خارج از کشور برای دو سال و استفاده از امتیازات بنیاد نخبگان از مزایای این برنامه آموزشی است.

وی از جمله شرایط جذب نخبگان در این دوره به علاقه مشخص به آموزش و تحقیق در رشته مورد تقاضا بر اساس شواهدی چون برندگان المپیادها و نیز سابقه انتشار مقالات تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: دارندگان اختراعات، دارابودن حداقل معدل 15 در دانشگاه ها، تسلط به زبان انگلیسی معادل نمره 6 آزمون آیلس و ارسال پروپوزال تحقیقاتی از دیگر شرایط است.

به گفته معاون وزیر بهداشت، جزئیات این برنامه آموزشی از هفته آینده، از طریق سایت اینترنتی به نشانی www.hbi.ir/icd به صورت آنلاین قابل دسترسی است.

کد خبر 2310036

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha