به گزارش خبرنگار مهر، محمد مطلق ظهر دوشنبه در نشست آموزشی رویکردهای دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس گفت: گردهمایی برگزار شده در دانشگاههای کشور با موضوع "ارتقای نرخ باروری به بالای حد جایگزینی" قبل از مشهد در شیراز اهواز، تهران نیز برگزارشده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس افزود: هدف از برگزاری این سلسله همایشها این است که برای ارتقای نرخ باروری در کشور برنامهریزی و برای اجرا این برنامهها نیز چاره اندیشی شود.
مطلق تاکید کرد: مشکلات جمعیتی در کشور تنها با دستورالعمل حل شدنی نیست و بهورزان، ماماها، کارشناسان، پزشکان نیز در آن نقش دارند.
وی ادامه داد: در راستای دستورات مقام معظم رهبری برای اینکه میزان باروری کلی در کشور به بالای حد جایگزینی ارتقا یابد، باید گام های بلندی برداشته شود.
تغییر فرهنگ برای کمک به رشد جمعیت دشوار است اما باید برنامه ریزی شود
مطلق گفت: تغییر فرهنگ دشوار است اما باید چاره اندیشی و برنامه ریزی شود تا چالشهای سلامت را در رابطه با نرخ باروری کلی برطرف کنیم.
وی توجه به کاهش سن ازدواج و حمایت از زوجهای جوان را در این زمنیه موثرترین راهکاربرای افزایش این نرخ دانست و گفت: رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده، افزایش فرزند، تحکیم بنیان و پایداری خانواده و ارائه خدمات مشاورهای بر مبنای فرهنگ و ارزشهای اسلامی در بالابردن نرخ باروری موثر است.
مطلق میانگین سن ازدواج در مردان ۲۶ را تا ۲۷ سال و زنان را ۲۴ سال اعلام کرد و در ادامه یادآور شد: ۱۱ میلیون زوج جوان در کشور داریم که بخش قابل توجهی از آنان سنین مناسب ازدواج و باروری را پشت سر می گذارند.
وی همچنین روند ازدواج در کشور را خوب ارزیابی نکرد و خواستار حمایت از زوج های جوان شد.
وی همچنین در خصوص تفاوت آمار و نرخ باروری در استانهای کشور تاکید کرد: سیاست های هوشمند باروری را لحاظ می کنیم و برای هر استان نسخه ای خاص پیچیده می شود.
مطلق سیستان بلوچستان را جوانترین استان در کشور و گیلان را استانی پیر با بیشترین سالمند معرفی کرد.
نظر شما