به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمحمد زاهدی ظهر دوشنبه در جلسه شورای اداری استان کردستان كه با حضور رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست كشور برگزار شد، اظهار داشت: استان تمام توان خود را برای نجات این دریاچه به کار گرفته است اما نجات زریوار به تنهایی از توان استان خارج است و نیاز به یک عزم جدی و ملی است.
وی با اشاره به این مطلب که در حوزه دریاچه زریوار کوتاهی صورت گرفته است، افزود: اگر روند همچنان ادامه داشته باشد زریوار نیز همچون ارومیه از بین می رود.
استاندار کردستان بیان کرد: در راستای حراست از زریوار ستاد نجات دریاچه زریوار در استان تشکیل شده است و در این ستاد مسئولان دستگاه های اجرایی مرتبط نمایندگان و صاحب نظران دانشگاهی در حوزه محیط زیست و آب و خاک حضور دارند.
زاهدی یادآور شد: همچنین در راستای احیای زریوار با یک شرکت آلمانی دیداری صورت گرفته است و این شرکت نظرات خود را در مورد احیا این دریاچه به زودی ارائه می دهند.
وی ادامه داد: ریزگردها نیز یک چالش اصلی است که محیط زیست استان کردستان را تهدید می کند و بخش عمده ای از این ریزگردها از همسایه غربی وارد کشور می شود و تا تهران ادامه دارد.
استاندار کردستان گفت: متاسفانه تنها منشاء این ریزگردها عراق نیست بلکه در سال های اخیر منشا ریزگردها در منطقه زاگرس نیز پیدا شده است و این مساله زندگی انسان ها را در این مناطق تهدید می کند.
زاهدی دخالت های غیر منطقی انسان در محیط زیست را از دیگر تهدیدات زیست محیطی در استان دانست و اظهار داشت: طرح های بدون مطالعه زیادی در حوزه محیط زیست در استان انجام شده است که منجر به تخریب محیط زیست شده و انتظار می رود تمامی طرح هایی که ارائه می شود منطبق با استان و محیط باشد تا به صورت عملی اجرایی شود.
تغییر کاربری ها محیط زیست را تهدید می کند
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود افزود: تپه های مشرف بر سنندج به عنوان یکی از مزیت های این شهر است که اکنون تپه های آن به اهن و آجر و سیمان تبدیل شده است و تغییر کاربری های غیر اصولی منجر به بروز چنین مشکلاتی شده است.
استاندار کردستان بیان کرد: کردستان دارای پتانسیل های ویژه ای است که باید با برنامه ریزی و در راستای نیاز منطقه استفاده شود از بین بردن تپه ها و منظره ها توسعه ناپدار را به وچود می آورد و منظره شهر و استان را زشت می کند.
زاهدی یادآور شد: تعلق اجتماعی در میان مردم ضعیف شده است و مردم نسبت به آنچه که در مالکیت خود ندارند احساس مسوولیت نمی کنند و این یک مشکل فرهنگی است و باید از طریق فرهنگ سازی و آموزش برطرف شود.
چالش اصلي استان كردستان توسعه نیافتگی است
وی از توسعه نیافتگی به عنوان یک چالش جدی در استان كردستان نام برد و ادامه داد: نگاه به محیط زیست باید تغییر ند چرا که توسعه پایدار در گرو محیط زیست سالم است.
استاندار کردستان تغییرات اقلیمی و محیطی، بحث ریزگردها و عدم احساس مسئولیت مردم نسبت به منابع خدادادی مسائلی است که مشکلات زیست محیطی را تهدید می کند و ادامه این روند صدمات جبران ناپذیری را به وجود می آورد.
وی در بخش پایانی سخنان خود افزود: ارائه راهکار عملی و فنی در خصوص رفع چالش های استان ضروری است.
نظر شما