به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت چیان قبل از ظهر پنج شنبه در دیار با تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) که در حرم کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد، اظهار داشت: نیاز است سالانه هشت درصد تولید نیروی برق افزایش یابد تا پاسخگوی نیاز مردم باشیم و از ابتدای سال جاری تاکنون 10 و هشت دهم درصد مصارف برق افزایش یافته است.
وی با اشاره به افزایش پنج هزار مگابایت برق به ظرفیت نیروگاههای کشور ادامه داد: افزایش این میزان برق در برخی کشورها بسیار کار بزرگی است درحالی که ما سالانه این میزان برق را به ظرفیت نیروگاه اضافه میکنیم.
وزیر نیرو افزود: خوشبختانه منابع انرژی برق در کشور موجود است و در این باره مشکل جدی وجود ندارد و اگر سرمایه گذاری در بخش برق انجام دهیم میتوانیم این ظرفیت را به انرژی برق تبدیل کنیم اما منابع آبی بسیار محدود است و خشکسالی و تغییرات اقلیمی موجب شده نوع بارشها تغییر یابد.
وی با بیان این که مصارف آب نیز به طور مرتب افزایش مییابد، ادامه داد: تعداد دفعات بارش افزایش یافته و این موجب شده آب به زودی تبخیر شود و در مجموع آب کاهش یابد.
چیت چیان با اشاره به کاهش منابع آب و افزایش جمعیت ابراز داشت: کمتر از هزار و 600 متر مکب آب تجدیدپذیر است و کشور از نظر کمبود آب در تنش است و اگر این میزان به کمتر از هزار متر مکعب برسد وضع آب بدتر میشود.
وزیر نیرو با اشاره به این که آب مصرفی برخی استانها از مسافت بسیار دوری میرسد، عنوان داشت: در حیطه مدیریت مصرف، احداث سد و کانال انجام شده ولی این منابع نیز پاسخگوی نیازها نیست.
تأکید بر استفاده از پساب در صنعت
مدیریت مصرف در آب شرب صنعت، کشاورزی بسیار اهمیت دارد به گونهای که 92 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود که با اصلاح الگوی روش آبیاری مصرف و کشت و زراعت، تولید گلخانهای میتوان آب کمتر و تولید بیشتر و در نتیجه درآمد بیشتر به دست آورد.
وی یادآور شد: استفاده از انواع شیرهایی که در کاهش مصرف آب تأثیر دارند و همچنین استفاده از پساب در صنعت در کاهش مصرف آب بسیار اهمیت دارد.
وزیر نیرو تصریح کرد: نیاز است فرهنگ سازی هایی در خصوص مصرف درست آب صورت گیرد و بخشی از این به اعتقادات و فرهنگ دینی مردم مربوط است و همه باید بدانند که اسراف حرام است.
وی ادامه داد: تبلیغات ائمه جمعه و جماعات در این باره بسیار موثر است و لازم است صرفه جویی به مردم یادآوری شود.
نظر شما