به گزارش خبرنگار مهر، از پدر و مادر خود بارها شنیده بودیم که قبلا در فصل تابستان با دهان روزه به مزارع و باغات میرفتیم و کار می کردیم و رمقی برای ما نمیماند و تا اذان مغرب تقریبا میمردیم ولی باز هم تحمل میکنیم.
حالا نوبت خودمان رسیده است که روزهداری را در فصل تابستان تجربه کنیم و ببینیم که آیا ما هم تحمل داریم که با دهان روزه به کار بیرون از منزل خود هم برسیم و یا باید کل روز را در خانه باشیم و زیر کولر از گرمای بیرون دوری کنیم.
امروزه دیگر در خانه ماندن و بیرون رفتن از منزل هم به سختی گذشته نیست؛ تا همین چند دهه پیش نه کولری بود و نه ماشینی ولی امروز داخل منزل که زیر کولر هستیم و بیرون از منزل نیز زیر کولر ماشین.
ولی افراد زیادی هستند که ناچارند روز را زیر گرمای هوا به کار بپردازند و برای کار انها کولری وجود ندارد؛ افرادی که در عرصه عمرانی و خدماتی مشغول به فعالیت هستند ناچارند که بخش عمدهای از روز را در گرمای بیرون و زیر تابش مستقیم آفتاب باشند و کار کنند.
قرار گرفتن در زیر تابش شدید آفتاب با دهان روزه دارای سختیهای بسیار زیادی است که اینگونه بودن کار هر کسی نیست و برخی افراد روزهدار در طول روز با مشکلات بسیار زیادی در این زمینه مواجه میشوند.
ماه مبارک رمضان امسال دقیقا مصادف شده با شدت گرما و این گرما روز به روز هم بیشتر میشود و افزایش شدت تابش نور خورشید و همچنین افزایش رطوبت باعث میشود تا در کمتر از یک دقیقه از قرار گرفتن در فضای بیرون، کل بدن خیس عرق شود و تداوم این حضور کل آب بدن را تعریق کند.
از این رو لازم است که روزهداران تمهیدات لازم را برای جلوگیری از عرق بالای خود داشته باشند و فقط برای کارهای ضروری از منزل خارج شوند و برای عبور و مرور، ساعات اولیه صبح و یا غروب را انتخاب کنند.
گرمازدگی یکی از مشکلاتی که است که در فصل تابستان در مناطق گرم مانند استان بوشهر دیده میشود و یکی از مهمترین عوامل آن کاهش اب بدن است که در ماه مبارک رمضان بیشتر دیده میشود.
روزهداران مراقب خطرات گرمازدگی باشند
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: ماه رمضان دارای برکات و خیرات بسیار زیادی است و همه باید تلاش کنیم تا از برکات این ماه بیشترین استفاده را ببریم.
دکتر عبدالرحیم دادجو در ارتباط با پدیده گرمازدگی اظهار داشت: این پدیده در فصل تابستان بیشتر روی میدهد و حالتی است که فرد در اثر مجاورت با هوای گرم بخشی از آب و الکترولیت بدن خود را از دست میدهد و اگر این مواد به خوبی جایگزین نشوند باعث مشکلاتی در بدن میشود.
وی با بیان اینکه از دست رفتن آب و الکترولیت بدن باعث حالت عدم تعادل در بدن میشود، افزود: ضعف عمومی، افت فشار و کاهش هوشیاری از جمله مواردی است که در صورت گرمازدگی در فرد ایجاد می شود.
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر با تاکید بر لزوم تلاش برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان، خاطرنشان ساخت: امسال ماه مبارک رمضان و فصل تابستان با هم مصادف شده است که روزده داران باید نکات لازم را برای پیشگری از کاهش آب و الکترولیت بدن خود رعایت کنند.
مصرف کم نمک مناسب است
وی با تاکید بر اینکه باید از وسایلی همچون کلاه، عینک آفتابی مناسب و دستکش برای بیرون رفتن از منزل استفاده کنیم، تصریح کرد: کارهای خود را باید در ساعات ابتدایی روز انجام دهیم تا کمتر در معرض گرما قرار داشته باشیم.
دکتر دادجو در ادامه توصیههای خود بر لزوم استفاده از لباسهای نخی در این ایام تاکید کرد و بیان داشت: باید سعی کنیم تا از پوشیدن لباسهای پلاستیکی به ویژه به عنوان لباس زیر خودداری کنیم.
وی افزود: در استان بوشهر هوای گرم و رطوبت بالایی داریم که باعث ایجاد عرق و دفع آب می شود و همراه ان املاح هم دفع میشود و باید سعی کنیم که از افطار تا سحر مایعات را به اندازه کافی مصرف کنیم و نمک را هم مصرف البته به میزان کم باعث افزایش فشار نشود.
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا از غذاهای سلولوزی مانند سبزیجات و حبوبات استفاده کنیم ادامه داد: از مصرف چای در وعده سحری باید اجتناب کنیم چرا که چای ادرار آور است و دو برابر حجم چای، آب از بدن خارج میشود و باعث دفع بالای آب بدن میشود.
توصیههایی برای مواجهه با افراد گرمازده
وی در ارتباط با مواجه شدن با افراد گرما زده نیز بیان داشت: این افراد در هنگام گرما زدگی دچار کاهش هوشیاری می شوند و در صورت موجه شددن با چنین فردی باید فورا با 115 تماس بگیریم و تا رسیدن امدادگران نیز باید اقداماتی را انجام دهیم.
دکتر دادجو گفت: فرد را باید سریعا به یک فضای سایه منتقل کنیم و از قرار دادن فرد زیر باد مستقیم کولر خودداری کنیم چرا که دچار سرماخوردگی میشوند و باید سعی کنیم تا هوای تازه به فرد برسد.
وی اضافه کرد: باید مایعات را به آهستگی به خورد فرد گرمازده بدهیم و این مایعات نباید مایعات شیرین باشند بلکه باید حالت سرم قندی نمکی داشته باشند و به ازای یک پیمانه نمک، سه پیمانه شکر در آب حل شود.
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر ادامه داد: با این سرم فرد میتواند بخشی از آب و الکترولیت از دست رفته خود را تامین کند.
وی ادامه داد: گرمازدگی باعث بیحالی و ضعف عمومی می شود و در صورتی که پیشرفت کند، باعث کاهش سطح هوشیاری میشود.
نظر شما