۳۱ شهریور ۱۳۸۴، ۹:۱۸

رييس سابق دانشكده صدا و سيما : كارآمدي شبكه آموزش وابسته به نياز مخاطبان است

رييس سابق دانشكده صدا و سيما : كارآمدي شبكه آموزش وابسته به نياز مخاطبان است

معمولاً شبكه هاي تخصصي، مخاطب محور هستند و بر اين اساس تاسيس مي شوند. بنابراين توجه به نياز مخاطب در شبكه آموزش از اهميت بالايي برخوردار است.

"سعادت شيخ"، كارشناس رسانه و مدرس و رييس سابق دانشكده صدا و سيما در گفتگو با خبرنگار تلويزيون "مهر" در ارتباط با ميزان استفاده از برنامه هاي شبكه آموزش و ارزيابي درباره فعاليت اين شبكه و ويژگي هاي يك شبكه آموزش كارآمد گفت : من برنامه هاي شبكه آموزش را نديدم، اما يك شبكه آموزش مناسب بايد بر اساس نيازهاي مخاطب خود، برنامه هايش را بسازد. در واقع تفاوت شبكه هاي عمومي و شبكه هاي تخصصي در اين است كه شبكه هاي تخصصي مخاطب محور هستند، در حالي كه شبكه هاي عمومي بر اساس سياست هاي فرهنگي يك منبع تغذيه مي شوند.

وي با اشاره به اين كه يكي از وظايف شبكه آموزش شناخت از مخاطب است، گفت : شبكه آموزش موظف است، قبل از ساخت برنامه ها، يك نيازسنجي دقيق از مخاطبان انجام دهد و بعد از رسيدن به يك نتيجه صحيح آماري، شروع به ساخت برنامه كند. البته اين نيازسنجي بايد به دقت انجام شود تا مفيد واقع شود.

وي در ادامه افزود : قبل از انقلاب شبكه آموزش تاسيس شده بود، ولي بعد از انقلاب بنا به سياست هاي جديد متوقف شد. البته بايد اشاره كنم كه شبكه دوم سيما در آن زمان شبكه آموزش بود كه بعدها گرايش اين شبكه به سمت برنامه هاي فرهنگي رفت. در واقع بنا به سياست ها  اولويت با شبكه هاي ملي و عمومي بود، ولي بعد از تكثر شبكه هاي مختلف اين ضرورت احساس شد كه يك شبكه آموزش هم تاسيس شود تا نياز مخاطبان به يك شبكه تخصصي برطرف شود.

شيخ در پاسخ به اين سوال كه آيا قالب برنامه ها در شبكه آموزش بايد از حالت كلاسيك خارج شود، گفت : اين مساله بستگي به آماري دارد كه از نيازسنجي ها كسب مي شود، اما ترتيب ساختار و محتواي برنامه ها به طرح هاي مطالعاتي كه در اين زمينه ارائه شده، بر مي گردد. در واقع ارزشيابي ها شيوه ارائه مطالب را نشان مي دهد.

وي خاطر نشان كرد : از سوي ديگر مسوولان يك شبكه آموزش كارآمد  بايد در ارائه برنامه ها يك زمان بندي دقيق هم داشته باشند. به عنوان نمونه ساعات پخش برنامه ها بايد به گونه اي باشد كه مورد استفاده دبيران و دانش آموزان قرار بگيرد. در اين صورت مي تواند به نتايج مطلوبي بيانجامد. البته در برنامه هايي كه مربوط به دروس مدرسه و دانشگاهي مي شود، اگر نيازسنجي از دبيران انجام بگيرد، مسلماً با توجه به شناختي كه از نياز بچه ها دارند، نتايج مطلوبي كسب مي شود.

کد خبر 232300

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha