۵ مرداد ۱۳۹۳، ۱۱:۳۶

گزارش مهر:

حضور فعال روحانیون در کنار معتادان در حال ترک استان مرکزی/ طلبه‌هایی که کمپ نورد شدند

حضور فعال روحانیون در کنار معتادان در حال ترک استان مرکزی/ طلبه‌هایی که کمپ نورد شدند

اراک – خبرگزاری مهر: این روزها شاهد حضور تعدادی از طلبه های جوان استان مرکزی برای امر تبلیغ مسائل دینی و ارتباط با معتادان در راستای بازسازی شخصیت این افراد در کمپ های ترک اعتیاد هستیم. این مبلغین این بار جامعه هدف خود را مخاطبان آسیب پذیری قرار داده اند که قصد تغییر مسیر زندگی خود را دارند. طلبه هایی که کمپ نورد شده اند و آمده اند تا این بار وظیفه تبلیغی و ارشادی خود را در مقابل این بیماران روحی جامعه ادا کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، عمامه بر سر و عبا به تن دارد با فروتنی خود را کمپ نورد می نامد و معتقد است که حضورش در کمپ های ترک اعتیاد برایش سعادتی بوده است. وی بهمراه دوستانش حیطه فعالیت خود را از مساجد، مدارس و پارک ها وسیع تر کرده و حالا وظیفه جهادی تبلیغ را در محیطی چون کمپ ترک اعتیاد انجام می دهد.

نزدیک به دو سال است که گروهی از طلبه های جوان استان مرکزی دور هم جمع شده اند و برنامه های ویژه و ابتکاری را در راستای تبلیغ و ترویج مسائل اسلامی آغاز کرده اند، گروهی که از سوی سازمان تبلیغات استان مرکزی نیز بعنوان گروهی فعال و پویا معرفی می شوند.

ماه رمضان فرصت ویژه ای برای تبلیغ و ترویج مسائل اسلامی و اعتقادی است و حالا طلبه های جوان عضو این گروه به صورت خودجوش و مستقل به اموری چون تبلیغ، آموزش و پژوهش، اردوهای جهادی و مسائل تربیتی می پردازند. گروهی که با تکیه بر توانایی های فردی طلبه های خود به امور رسیدگی می کنند. این گروه که در قالب موسسه مصباح الهدی در اراک مشغول بکار هستند و جامعه هدف خود را در اماکن عمومی، پارک ها و فضای سبز، اماکن آسیب دیده چون زندان ها و کمپ های ترک اعتیاد پیدا می کنند.

با یکی از مبلغین این گروه به گفتگو نشسته ایم، مبلغی که علاوه بر راه اندازی گروه، خود در اماکنی چون زندان ها و کمپ های ترک اعتیاد مشغول تبلیغ است. کاری که ممکن است در گوشه و کنار ایران گاه به صورت فردی از سوی یک طلبه انجام شود ولی به صورت سازمان یافته تنها در این گروه و یک گروه دیگر در کشور انجام می شود.

کمپ های ترک اعتیاد از اماکن خاص است که مخاطبان ویژه و حساسی را دارد

حجت الاسلام و المسلمین علی احدی از ایده تبلیغ در کمپ های ترک اعتیاد می گوید و معتقد است  کمپ های ترک اعتیاد یکی از اماکن خاص است که مخاطبان ویژه و حساسی دارد.

وی با بیان اینکه حضور مبلغ و روحانی در این فضا به جهت یاری به افراد آسیب دیده از اعتیاد است،  گفت: اولین و عمده ترین هدف حضور روحانی در این مکان ایجاد روحیه امید و کمک به افراد آسیب دیده در فرآیند بهبود است.

حجت الاسلام احدی یادآور شد: بیشترین چیزی که معتادان را آزار می دهد نگاهی است که در جامعه به آن ها می شود و حس بی اعتمادی دیگران به آنها موجب آزارشان می شود.

وی تاکید کرد: این افراد وقتی که می بینند یک روحانی با پای خود آمده و با آن ها هم صحبت می کند دلگرم می شوند.

حضور طلبه در کمپ موجب ترسیم چهره دیگری از روحانی در ذهن این افراد می شود

حجت الاسلام احدی با بیان اینکه حضور طلبه در کمپ موجب ترسیم چهره دیگری از روحانی در ذهن این افراد می شود، اظهار کرد:  افرادی که با مسئله اعتیاد درگیر بودند و گاه دچار آسیب هایی چون طلاق یا محکومیت نیز شده اند، خیلی نگاهِ مثبتی به روحانیت ندارند و دیدن یک طلبه در کنارشان موجب شکل گیری تصویری جدید و ذهنیتی مثبت می شود.

وی ادامه داد: این حضور در آینده و ارتباط بعدی فرد بهبود یافته با روحانی موثر است و باعث ایجاد رابطه بهتر و صمیمانه تر می شود.

این مبلغ جهادی تصریح کرد: به دلیل شرایط خاصی که در اعتیاد است برخی اعتقادات و مسائل دینی در این افراد سست و از بین رفته است برای همین حضور مبلغ در کنار آنها برای خروج از این موقعیت و ایجاد چالش ذهنی موثر است.

حجت الاسلام احدی با تاکید بر  اینکه شناخت مخاطب برای مبلغ امری حیاتی است، اضافه کرد: مبلغینی که برای حضور در کمپ های ترک اعتیاد می روند باید در وهله اول بتوانند با این افراد ارتباط برقرار کنند که این یک هنر است.

طلبه های جوان قبل از ورود به کمپ آموزش می بینند

وی گفت: قبل از ورود به کمپ باید یک سری آموزش ها به طلبه جوان داده شود، اولین نکته این است که طلبه معتاد و مقوله اعتیاد را بشناسد و بداند که اعتیاد یک بیماری است نه جرم، برای معتادین درحال ترک خیلی مهم است که متوجه شوند روحانی و فرد مقابلشان آن ها را درک می کند.

حجت الاسلام احدی ابراز کرد: بنابراین توصیه این است که طلبه ای که روانشناسی می داند در کمپ ها حضور پیدا کند. وقتی که روحانی وارد فضای کمپ می شود باید خود را با فضا مطابقت دهد، حتی طرز راه رفتن و استفاده از اصطلاحات را سنجیده انجام دهد.

این مبلغ جهادی اظهار کرد: یکی از مهم ترین راه های نزدیکی استفاده از اصطلاحات بهبودیافتگان است مثلا یک طلبه باید بداند و در سخنان خود از برخی اصطلاحات آنها استفاده کند مثلا آنها به افرادی که چند بار به کمپ آمدند می گویند مارکوپلو یا کمپ نورد من خیلی وقت ها به آن ها می گویم من کمپ نوردم چون از شما بیشتر به کمپ آمده ام.

وی توضیح داد: یکی از مسائل مورد توجه و عامل نزدیکی در آغوش کشیدن این افراد است. در کمپ ها رسم است که بعد از پایان جلسات افراد در حال بهبودی به نشانه دوستی همدیگر را بغل می کنند و من همیشه بعد از جلسات برای ابراز همسویی با آن ها تک تکشان را به آغوش می گیرم.

حجت الاسلام احدی گفت: خیلی از این افراد در هنگام به آغوش کشیدن منقلب می شوند و مدت طولانی ای در آغوشم گریه کرده اند.

به دنبال استمرار روابط با معتادان حتی پس از ترک هستیم

وی افزود: معتادینی هستند که کارتن خواب بوده و یا از سوی خانواده طرد شده اند و الان برای ترک آمده اند همین دوستی اعتماد بنفس آسیب خورده شان را تا حدودی التیام می بخشد.

حجت الاسلام احدی ادامه داد: البته این حال خوش فقط برای آن ها نیست در بسیاری از موارد این من هستم که بر اثر صحبت با آن ها انرژی مثبت و انگیزه گرفته ام.

وی بیان کرد: به دلیل شرایط کمپ که افراد یک دوره 21 روزه آنجا هستند، معمولا نمی توان ارتباط مستمر با آنها برقرار کرد ولی گروه ما به دنبال استمرار این ارتباط است و در همین راستا پس از مطالعه به زودی طرح ابداعی ترک اعتیاد را ارائه خواهیم کرد.

حجت الاسلام احدی با اشاره به حضور مستمر خود و اعضای موسسه در طول سال در کمپ ها ادامه داد: طرح تبلیغ در کمپ های مجاز استان مرکزی نزدیک به دو سال است که آغاز شده و گروه ما اولین گروهی است که در کنار یک گروه دیگر در  ایران اقدام به این کار کرده است و در این راستا معمولا طلبه های آموزش دیده می شوند.

فضای ماه رمضان تاثیر خود را بر روی همه فضا ها می گذارد

وی ادامه می دهد: قطعا فضای ماه رمضان تاثیر خود را بر روی همه فضا ها می گذارد با وجود اینکه در وضعیت ترک بسیاری از معتادین قادر به روزه گرفتن نیستند ولی نزدیک شدن و ارتباط گیری با آنها در این ماه آسان تر است.

حجت الاسلام احدی افزود: من معتقدم این اثر از سوی خدا به این ماه داده شده است. در این ماه رحمت خداوند متعال پراکنده است و معنویت بدون خواست ما بر تمامی فضاها اثر می گذارد.

دیگر کارکرد تبلیغ پای منبر به تنهایی پاسخگو نیست

این طلبه موفق استان ادامه داد: مبلغین و طلبه های جوان باید بدانند که دیگر کارکرد تبلیغ پای منبر به تنهایی پاسخگو نیست بلکه باید آن ها نیز به روز باشند و از تمامی علوم و امکانات در راه تبلیغ خود استفاده کنند.

سیره پیامبر و امامان ما همیشه بر تبلیغ استوار بوده است، طبق فقه اسلامی شرط مقدم جهاد، تبلیغ و دعوت است. تبلیغ به عنوان گونه ای فرآیند ارتباطی دارای ارکانی چون فرستنده پیام تبلیغی (مبلّغ )، پیام، وسیله ارتباطی برای تبلیغ، گیرنده پیام تبلیغی (مخاطب ) و عملیاتِ بازخورد را در بر دارد نکته ای که بی شک تمامی مبلغین به آن آگاه هستند.

......

گزارش: سمیه انصاری فر

کد خبر 2338955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha