۷ مرداد ۱۳۹۳، ۸:۳۲

مهر گزارش می‌دهد/

عید فطر، شبیه‌ترین روز به قیامت/ شکرانه یک ماه عبادت

عید فطر، شبیه‌ترین روز به قیامت/ شکرانه یک ماه عبادت

قم - خبرگزاری مهر: عید سعید فطر فرارسید و ماه بندگی و مهمانی خدا تمام شد مسلمانان در این روز با به جا آوردن اعمال این روز بزرگ سعی می‌کنند همچون ایام روزه داری به خداوند نزدیک‌تر شوند.

به گزارش خبرنگار مهر‏، عید سعید فطر از اعیاد توحید است و عید حقیقی و واقعی برای مسلمانان است، کسانی که کار نیک انجام داده‌اند. برای این روز اعمال و ویژگی‌هایی در قرآن کریم و روایات ذکر شده که بسیار منحصر به فرد است.

در این روز مسلمانان جهان به پاس یک ماه روزه داری خداوند را بزرگوار می‌شمارند و نماز عید را در سرتاسر نقاط جهان برپا می‌کنند.

مسلمانان در این روز بزرگ به یاد همدیگر هستند و با مردم مسلمان غزه نیز که این روز‌ها جنایت‌های بزرگی را شاهد بوده‌اند همدردی می‌کنند و برای رهایی آنان از صهیونیست‌ها به سوی درگاه خداوند دعا می‌کنند.

امام سجاد (ع) شب عید فطر را نماز می‌گزاردند و تا صبح در مسجد شب زنده داری می‌کردند.

خداوند از میان شب‌ها، شب قدر، شب‌های جمعه، شب نیمه شعبان، شب عید قربان و همچنین شب عید سعید فطر را برتری بخشیده و به شب زنده داری در این شب‌ها سفارش کرده است.

علاوه بر این، روز عید سعید فطر نیز همچون روز جمعه و روز عید قربان با فضیلت است و خداوند فیض خود را شامل بندگان می‌کند.

در روایت ذکر شده که هنگامی که شب عید فطر، لیله الجوائز (شب جایزه) فرا می‌رسد خداوند به کسانی که عمل نیک انجام داده‌اند بدون حساب و شمارش پاداش می‌دهد.

جابر از امام باقر(ع) به نقل از پیامبر(ص) می‌گوید: هنگامی که روز اول عید می‌شود مومنان برای دریافت جایزه خود از خداوند به پاس یک ماه عبادت و بندگی بشتابند.

صبح روز عید که فرا می‌رسد خداوند فرشتگان را به همه شهر‌ها می‌فرستد و در زمین فرود می‌آیند و می‌گویند: اى امّت محمّد! به سوى پروردگار کریم (براى نماز عید) بیرون شوید که او پاداش فراوان دهد و گناهان بزرگ را بیامرزد.

در قنوت نماز عید فطر این گونه خداوند را صدا می‌زند: خدایا اى اهل بزرگى و عظمت و اى شایسته بخشش و قدرت و سلطنت و اى شایسته عفو و رحمت و اى شایسته تقوى و آمرزش از تو خواهم به حق این روزى که قرارش دادى براى مسلمانان عید و براى محمد صلى الله علیه و آله ذخیره و شرف و فزونى مقام که درود فرستى بر محمد و آل محمد و درآورى مرا در هر خیرى که درآوردى در آن خیر محمد و آل محمد را و برونم آرى از هر بدى و شرى که برون آوردى از آن محمد و آل محمد را - که درودهاى تو بر او و بر ایشان باد - خدایا از تو خواهم بهترین چیزى را که درخواست کردند از تو بندگان شایسته‌ات و پناه برم به تو از آنچه پناه بردند از آن بندگان شایسته‌ات. خدا بزرگ‌تر است... نیست معبودی جز خدا و خدا بزرگ‌تر است... و ستایش خاص خدا است ستایش از آن خدا است بر آنچه ما را راهنمائی فرمود و برای او است سپاس بر آنچه به ما بخشود.

اعمال عید سعید فطر

زیارت امام حسین(ع)، غسل کردن در روز و شب عید، احیای شب عید، نماز عید فطر، کراهت روزه گرفتن تا سه روز بعد از عید، دادن زکات فطریه و همچنین گفتن تکبیر بسیار با کیفیت «الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله و الله اکبر، الله اکبر و لله الحمد، الله اکبر علی ما هدانا» در این روز بسیار سفارش شده است.

عید فطر صحنه‌ای از قیامت

حضرت علی (ع) به مناسبت عید فطر خطبه‌ای قرائت کرده و در آن، این روز را به قیامت تشبیه فرموده است: «ای مردم! این روز شما، روزی است که نیکوکاران در آن پاداش می‌گیرند و زیانکاران و تبهکاران در آن مأیوس و نا‌امید می‌گردند.

دنیا محل مسابقه است و آخرت زمان اجر گرفتن، بهشت جایزه برندگان این مسابقه و جهنم جزای بازماندگان است.

عید فطر شبیه‌ترین روز به روز قیامت است. چون در قیامت عده‌ای که زیان کارند، تأسف می‌خوردند و غضبناک می‌گردند و عده‌ای که نیکوکارند رستگار و متنعم به نعمت‌های الهی می‌شوند.

وقتی از منازلتان برای خواندن نماز عید خارج می‌شوید، به یاد آورید زمانی را که از منزل بدن خود خارج شده و به سوی خدای خود خواهید رفت.

وقتی در جایگاه نماز خود می‌ایستید به یاد آورید زمانی را که در محضر عدل الهی می‌ایستید و از شما حسابرسی می‌کنند. وقتی از نماز به منازلتان بر می‌گردید به یاد آورید زمانی را که به منازل خود در بهشت خواهید رفت.

ای بندگان خدا! کمترین چیزی که به زنان و مردان روزه دار داده می‌شود این است که فرشته‌ای در آخرین روز ماه رمضان به آنان ندا می‌دهد: هان! بشارتتان باد،‌ای بندگان خدا که گناهان گذشته‌تان آمرزیده شد، پس به فکر آینده خویش باشید که چگونه باقی ایام را بگذرانید.»

جلب رضای خداوند در روز عید سعید فطر

رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه دین مبین اسلام برای شادابی جامعه برنامه ریزی کرده است، عنوان کرد: عید سعید فطر یکی از روزهایی است که انسان می‌تواند در آن روز با عبادت، دعا و قرائت قرآن به سوی خداوند نزدیک شود و رضایت خداوند را به خود جلب کند.

حجت الاسلام محمدصادق یوسفی مقدم بیان کرد: پرداخت زکات فطریه در جلب رضایت خداوند نقش بسیاری دارد و در روز عید سعید فطر با شادابی و احساس شادمانی از اینکه زکات فطریه را با شرایط و ویژگی‌های خاصی که خداوند دستور داده پرداخت کرده‌ایم، شکر می‌کنیم.

گفتن تکبیر در روز عید سعید فطر

وی در ادامه با اشاره به اعمال روز عید سعید فطر یادآور شد: مستحب است در این روز بسیار تکبیر گفته شود و از خداوند به بزرگی یاد شود و این عمل خوب است بعد از نماز‌های یومیه در این روز انجام شود.

رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به نماز روز عید سعید فطر افزود: همچنین مستحب است کسی که برای اقامه نماز عید فطر حرکت می‌کند در‌‌ همان حال تکبیر گوید و این نشانگر عمل به وظیفه خاصی است که خداوند انجام آن را مستحب دانسته و خوب است در این روز انجام شود.

نماز عید فطر به شکرانه یک ماه عبادت و اطاعت خداوند است

وی اضافه کرد: نماز عید فطر به شکرانه یک ماه عبادت‏، بندگی و طاعت خداوند صورت می‌گیرد و در آن خداوند را شکر می‌کنیم.

رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم ابراز داشت: در سوره اعلی به نماز عید فطر اشاره دارد و در ماه رمضان بعد از یک ماه روزه داری انسان پاک می‌شود و دلش لطیف و ظریف شده و صفا می‌یابد و از گناه زدوده می‌شود و با روحیه رستگاری به اقامه نماز عید فطر می‌پردازد.

حجت الاسلام یوسفی مقدم تصریح کرد: شایسته است در نماز عید فطر شرکت کنیم و به شکرانه این نعمت بزرگ خداوند را شکر و سپاسگزاری کرده از اینکه توفیق روزه داری داشته‌ایم.
 

کد خبر 2340365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha