به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت چیان شامگاه شنبه در نشستی با اعضای شورای برنامه ریزی استان سمنان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در محل استانداری ضمن بیان اینکه مسائل آب و برق از حساسیت و اهمیت ویژه ای برخوردار است، اظهار داشت: آب و برق نه تنها تاثیر مستقیم در رفاه عمومی دارند بلکه دو رکن اصلی و دو زیرساخت مهم کشور محسوب می شوند.
وی تصریح کرد: توسعه بدون آب و برق موثر نمی شود.
اجازه نخواهیم داد که مشکلات صنعت آب و برق مانع توسعه شود
وزیر نیرو با تاکید به این مطلب که اجازه نخواهیم داد که مشکلات صنعت آب و برق مانع توسعه شود، عنوان کرد: ما تلاش می کنیم با برطرف کردن مشکلات راه را برای زمینه ساز شدن توسعه باز کنیم.
چیت چیان با اشاره به احداث دو سیکل ترکیبی در شهرستان شاهرود و سمنان گفت: عملیات اجرایی هر دو نیروگاه را امسال شروع خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه نیروگاه شاهرود دولتی است و اعتبارات آن از منابع دولتی تامین می شود اظهار داشت: نیروگاه سمنان خصوصی است.
چیت چیان با اشاره به این مطلب که کار این دو نیروگاه با جدیت پیگیری می شود عنوان کرد: تا آخر سال 95یا حداکثر اوایل سال 96هر دو نیروگاه به بهره برداری می رسد.
اجرای پروژه های استحصال آب در استان سمنان بدون هیچ کوتاهی
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه مطالعات سد فینسک انجام شده است، گفت: این طرح در آینده نزدیک اجرا می شود.
چیت چیان ضمن اشاره به این مطلب که در اجرای پروژه های استحصال آب در استان سمنان هیچ کوتاهی نخواهیم کرد، افزود: کار سد چاشم هم برای اجرا پیگیری می شود.
وی افزود: بدون تردید با اجرای پروژه ها و طرح انتقال آب از حوزه به حوزه مشکل کم آبی شهمیرزاد، مهدیشهر و دیگر نقاط و شهرهای استان سمنان حل می شود.
ضرورت ورود بخش خصوصی برای اجرای انتقال آب دریای خزر
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در انتقال آب دریای خزر به حوزه مسائل زیست محیطی وارد شده است، عنوان کرد: همکاران ما با ارتباط تنگاتنگ با حفاظت محیط زیست تلاش می کنند شرایط مطلوب را فراهم کنند.
چیت چیان سرمایه گذاری بخش خصوصی را برای اجرای انتقال آب دریای خزر یکی از ارکان های اصلی کار دانست.
وی گفت: پیش بینی شده است از این پس هیچ چاهی برقدار نخواهد شد مگر کنترل هوشمند را داشته باشد.
درصد تلفات شبکه توزیع برق در استان سمنان نصف تلفات کشور است
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه درصد تلفات شبکه توزیع برق در استان سمنان نصف تلفات کشور است، اظهار داشت: سمنان در شاخص توسعه های برق یک استان پیشرو در کشور محسوب می شود و استفاده از مصرف عمده برق در بخش تولید و ضریب نفوذ صد درصد شبکه توزیع برق از جمله شاخص توسعه های برق این استان است.
چیت چیان با اشاره به تامین برق صنایع افزود: به هیچ وجه برای تامین برق صنایعی که جدید توسعه می یابد محدودیت وجود ندارد و همکاران باید برق آن صنایع را تامین کنند.
وی با تاکید به ماده 10و 12که مربوط به اعتبارات خشکسالی است، گفت: ما پیشنهادات را به سازمان برنامه ریزی راهبردی می دهیم و سازمان برنامه ریزی راهبردی پیشنهادات را در دولت اعلام می کند اما شرایط سخت استان سمنان را در نظر خواهیم گرفت.
احداث پست 63 کیلوولت برای تامین برق صنایع استان سمنان
وزیر نیرو همچنین از احداث یک پست 63 کیلوولت برای تامین برق صنایع استان سمنان خبر داد.
چیت چیان با اشاره به این مطلب که اصلاح و بازسازی شبکه از مسائل مهم است اظهار داشت: این امر با اعتبارات عمومی انجام شدنی نیست هنوز شهرها و روستاهایی داریم که برای بار اول در این زمینه در آنجا سرمایه گذاری نشده است و براساس عدالت دولت باید اول در جاهایی که سرمایه گذاری نکرده است، سرمایه گذاری کند.
وی افزود: اختیاراتی به شوراهای شهرها داده شده است تا با افزودن کمی از تعرفه ها اقدام به اصلاح شبکه های آب شهرها و روستاها کنند البته در آینده نزدیک ابلاغ می شود.
چیت چیان از مجزا کردن سامانه آب شرب از دیگر آبها خبر داد و عنوان کرد: در آینده نزدیک اقدامات این طرح انجام می شود.
وزیر نیرو با اشاره به این مطلب که باید امسال با اعتباری که داریم حداقل یک مجتمع روستایی را در هر یک از حوزه های انتخابی به پایان برسانیم، گفت: اگر امکان داشت احداث مجتمع های دیگری را هم فراهم خواهیم کرد.
خشکسالی خسارت زیادی را برای دامداران و کشاورزان استان سمنان به همراه داشت
استاندار سمنان نیز در این مراسم ضمن بیان اینکه این استان در مسیر غرب و شرق کشور قرار دارد و هرساله جمعیت زیادی برای زیارت ثامن الحجج از این منطقه عبور می کنند اظهار داشت: این استان از شمال و جنوب هم دارای یک خط عرضی است و این موارد موجب شده تا این استان از یک موقعیت خاصی بر خوردار باشد.
محمد وکیلی با اشاره به خشکسالی امسال گفت: متاسفانه این پدیده خسارت زیادی را برای دامداران و کشاورزان به همراه داشت و موجب آسیب شد.
وی تصریح کرد: به غیر از خشکسالی، استان سمنان با مسائل بحرانی شدیدی مانند زلزله، آتش سوزی جنگل، دو تصادف سنگین قطار مواجه شد.
خشکسالی موجب خالی شدن تعدادی از روستاها شد
استاندار سمنان با اشاره به این مطلب که خشکسالی موجب خالی شدن تعدادی از سکنه های روستایی شده است عنوان کرد: اگر برای این امر برنامه ریزی نشود ممکن است روستاهای دیگر هم خالی از سکنه شود.
وکیلی گفت: باید برای مسائل خشکسالی سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت را برنامه ریزی کرد.
وی با تاکید بر اینکه در برنامه دراز مدت برای حفظ استان راهی جز انتقال آب از دیگر مناطق را نداریم اظهار داشت: باید یک بحث کارشناسی را در این زمینه داشته باشیم.
برای ضروری ترین نیاز مردم نباید نگاه سیاسی داشت
استاندار سمنان با بیان اینکه برای ضروری ترین نیاز مردم نگاه سیاسی نداشته باشیم عنوان کرد: انتقال آب دریای خزر موجب توسعه پایدار استان می شود.
وکیلی، از وزیر نیرو خواست برای انتقال آب دریای خزر در بخش استان سمنان تصمیم نهایی را بگیرند.
وی طرح تغذیه مصنوعی را از دیگر راهکارها برای تثبیت منطقه دانست و گفت: البته جهاد کشاورزی و محیط زیست کارهای خوبی را در این زمینه انجام داده است.
هیچ مشکلی را برای تامین برق در استان سمنان نداریم
استاندار سمنان با اشاره به این مطلب که هیچ مشکلی را برای تامین برق نداریم اظهار داشت: سمنان، استان پشتیبان است و اگر نیروگاه های بیشتری داشته باشد می تواند به علت موقعیت خاص جغرافیایی پشتیبانی مطمئن برای برق کشور باشد.
وکیلی با تاکید بر اینکه استان سمنان رشد یافته است اما توسعه یافته نیست افزود: باید فرصت را برای سرمایه گذار داخلی و خارجی فراهم کنیم.
وی گفت: امیدواریم با انتقال آب دریای خزر شاهد توسعه استان باشیم.
وقوع جنگ آب در آینده نزدیک
نماینده مردم شهرستان های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به این مطلب که همه باید در مصرف آب صرفه جویی کنند افزود: بحث حاکمیتی این بخش به دولت مربوط می شود و مجلس هم باید یکسری قوانین و مقررات را تسهیل کند و در بحث سرمایه گذاری ها وارد شود.
علیرضا خسروی با بیان اینکه ما در آینده نزدیک جنگ آب را شاهد خواهیم بود عنوان کرد: هم اکنون هم دیده می شود که این اتفاق دارد می افتد و اگر تدبیری نداشته باشیم در مدت کوتاهی با یک مشکل بزرگ مواجه می شویم.
وی با تاکید بر اینکه باید برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت را برنامه ریزی کنیم عنوان کرد: البته در استان سمنان در بخش های کوتاه مدت برنامه ریزی شده است و بخش های مختلف مدیریت شده است.
ضرورت اصلاح سیستم شبکه های آبرسانی
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: اگر در استان کمبود نیست به همت فرمانداران و همکاری مدیران دستگاه های اجرایی است که مدیریت بحران را تشکیل دادند.
خسروی، ساخت منابع، اصلاح سیستم های شبکه آبهای فاضلاب، بودجه های نگهداری و سیکل ترکیبی را از جمله برنامه های کوتاه مدت دانست.
وی با اشاره به کمبود آب در شهمیرزاد، مهدیشهر و سرخه خواستار کلنگ زنی سد فینسک شد.
خسروی انتقال آب دریای خزر، احیاء تالاب ها و دریاچه ها را از مهمترین برنامه های بلند مدت کشور برشمرد.
زیر ساخت تولیدات کشور در گرو آب و برق است
نماینده مردم شهرستان های گرمسار و آرادان نیز با اشاره به این مطلب که آب یک نعمت الهی است افزود: باید در حفظ این نعمت الهی کوشا باشیم.
غلامرضا کاتب با تاکید بر اینکه اهداف دست یافتنی است اظهار داشت: در برنامه ششم می توانیم بخش عظیمی از مشکلات استان سمنان که از سوی مسئولان مطرح شد را حل کنیم.
وی در خاتمه تصریح کرد: زیر ساخت تولیدات کشور در بخش کشاورزی و صنعت در گرو آب و برق است.
در پایان این مراسم مدیران دستگاه های اجرایی و فرمانداران مشکلات را مطرح کردند.
نظر شما